מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמונת טורט ואלימות מילוליתסו אלן09/08/2009
ערב טוב.
חברה טובה ל בתי חיה בבית עם שני הורים נהדרים אותם אני מכירה (את האמא יותר). האב, איש חביב ונהדר בד"כ, חולה בתסמונת טורט קשה, מה שגורם לו לעיוותים ולהתפרצויות בתלי מכוונות. חלק מההתפרצויות הללו הן רצף קללות שהנייר והמסך חא ראויים להם, ב"אשמת" הטורט כמובן.
שאלתי היא האם יכול להיות מצב שמישהו זר, שאינו מכיר ומודע לבעיה, יכול להתלונן על האב שהוא מפעיל אלימות מילולית כלפי משפחתו? ואם קורה דבר כזה, האם האב עלול להימצא אשם במשהו כגון זה או שהתסמונת, המוכרת ע"י רופא המשפחה, "תציל" אותו?
ץודה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סו אלן
פנינה דובו09/08/2009אני לא מכירה מספיק טוב את תסמונת טורט, אבל אני יכולה להתייחס לפן של האלימות שאת מתארת.
בעקרון כל אחד יכול להתקשר למשטרה ולדווח על אלימות, גם ללא שהוא מזדהה. קרוב לוודאי שתישלח ניידת לבית המשפחה והשוטרים יגבו עדות מהמעורבים בארוע. יש אמנם אפשרות שבמהלך החקירה וכן בהליכים המשפטיים המאוחרים יותר, תינתן התייחסות או התחשבות במחלת האב. בכל מקרה אלימות היא אלימות ועל המשטרה לאכוף את החוק שבא להגן על הפרט, כך או אחרת.
אבל - אני לא בטוחה שהפתרון לבעיה הוא דוקא זה. יתכן שכדאי לערב דוקא אנשי מקצוע מתחום הבריאות או השיקום או הרווחה, כדי לעזור לאב במחלתו ולבני המשפחה הסובלים עימו. אני לא מניחה שההרתעה על ידי פנייה למשטרה או לגורמי החוק תשנה את התנהגותו של האב, אם היא אכן תוצאה של מחלתו.
אם יש לך קשר עם המשפחה ואם את חווה את סבלה דרך ביתך ואת רוצה לסייע לה, כדאי שתמצאי דרך לשוחח עם המקורבים לך, לשתף אותם בדאגתך ולשמוע גם אותם ואולי זה יקל עליהם מעט.
מעבר לכך הנושא נשמע מורכב ומחייב מחשבה ועזרה מקצועית.
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)