תסמונת טורט ואלימות מילולית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת טורט ואלימות מילולית
    סו אלן
    09/08/2009

ערב טוב.

חברה טובה ל בתי חיה בבית עם שני הורים נהדרים אותם אני מכירה (את האמא יותר). האב, איש חביב ונהדר בד"כ, חולה בתסמונת טורט קשה, מה שגורם לו לעיוותים ולהתפרצויות בתלי מכוונות. חלק מההתפרצויות הללו הן רצף קללות שהנייר והמסך חא ראויים להם, ב"אשמת" הטורט כמובן.

שאלתי היא האם יכול להיות מצב שמישהו זר, שאינו מכיר ומודע לבעיה, יכול להתלונן על האב שהוא מפעיל אלימות מילולית כלפי משפחתו? ואם קורה דבר כזה, האם האב עלול להימצא אשם במשהו כגון זה או שהתסמונת, המוכרת ע"י רופא המשפחה, "תציל" אותו?

ץודה על ההתייחסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום סו אלן

פנינה דובו
    09/08/2009

אני לא מכירה מספיק טוב את תסמונת טורט, אבל אני יכולה להתייחס לפן של האלימות שאת מתארת.

בעקרון כל אחד יכול להתקשר למשטרה ולדווח על אלימות, גם ללא שהוא מזדהה. קרוב לוודאי שתישלח ניידת לבית המשפחה והשוטרים יגבו עדות מהמעורבים בארוע. יש אמנם אפשרות שבמהלך החקירה וכן בהליכים המשפטיים המאוחרים יותר, תינתן התייחסות או התחשבות במחלת האב. בכל מקרה אלימות היא אלימות ועל המשטרה לאכוף את החוק שבא להגן על הפרט, כך או אחרת.

אבל - אני לא בטוחה שהפתרון לבעיה הוא דוקא זה. יתכן שכדאי לערב דוקא אנשי מקצוע מתחום הבריאות או השיקום או הרווחה, כדי לעזור לאב במחלתו ולבני המשפחה הסובלים עימו. אני לא מניחה שההרתעה על ידי פנייה למשטרה או לגורמי החוק תשנה את התנהגותו של האב, אם היא אכן תוצאה של מחלתו.

אם יש לך קשר עם המשפחה ואם את חווה את סבלה דרך ביתך ואת רוצה לסייע לה, כדאי שתמצאי דרך לשוחח עם המקורבים לך, לשתף אותם בדאגתך ולשמוע גם אותם ואולי זה יקל עליהם מעט.

מעבר לכך הנושא נשמע מורכב ומחייב מחשבה ועזרה מקצועית.

פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו