התעללות נפשית ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התעללות נפשית ?
    חלי
    15/08/2009

שלום רב
    הייתי מבקשת לדעת מה הסבר מדויק להתעללות נפשית והאם מצבי נכנס לקטגוריה זו.
    ובכן אני נשואה 33 שנה יש לי ארבעה ילדים את ילדי גידלתי ויטיפחתי עד ליציאתם מהקן סיימו תואר ראשון וכל זה ללא מעורבות של בעלי כלל כולל חתונתם.
    מזה 19 שנה אני מתמודדת עם בעל מהמר כל ניסיון להוציאו מהמצב לא עזר, היה מגיע בשעות מאוחרות עוזב עבודתו באמצע היום. במשך כל השנים היו עליות וירידות, לפני כשנה בני התחתן ואפשר לומר שבמשך 8 חודשים התנתק מהמקום שהיה מגיע אליו. בילארד שם הוא יושב על מכונות המזל לפי הידוע לי ! מה הסיבה להפסקה זו איני יודעת , אך בתקופה זו ראיתי כבר אור והרגשתי שהחיים חזרו אלי,, היה תקופה טובה.
    חשוב לציין שבמשך כל חיי הוא הכיר בי כמובן מאליו, לא הרגשתי חיבה,הערכה, פינוק, רק השמצה לשמה. אני כל חיי עבדתי פוטרתי לאחר 23 שנה והיום אני עובדת פיצויים אין , לא עזב אותי עד שלא נגמר.חשוב לומר שאינו אדם רע, אך כן מושפע מהסביבה.
    לפני כחודש המצב הורע . אני אובדת עצות מה עשיתי שהוא מתנהג כך,
    פשוט קם בבוקר הולך לא מדבר, יצא לעבוד באילת לא אמר דבר, משקר, כששאלתי אותו מה קרה להתנהגות זו, לא מגיב , לא מדבר, אני מרגישה שכל הזמן זומם דברים , כל התקופה מגיע בחצות 12.00- 2.00 בלילה.
    חולה סכרת לא אוכל כל יום . חשוב לומר שבתקופה זו גם אני התייחסתי בהתאם לא מדברת, , אני מרגישה שלא מגיע לי שירמסו אותי כך
    לילדים ברור הנושא והם איתי. אך דואגים לאבא.
    הגרוע מכל זה השתיקה, השתיקה שהורסת, והוא יודע שבזה הוא מצליח למוט אותי.
    הוא מאוד מטעה כי הוא שקט, לא מדבר עושה דברים בשקט לא משתף אותי בכלום. כלפי חוץ זה הרושם שהוא עושה, והוא אהוב על כולם - .
    השאלה, איך עלי להתנהג, אנא, הצעתכם\ אנ זקוקה לתשובה דחופה. איך עלי להתנהג לוקחת כל ערב כדורי שינה שאוי אוכל לתפקד למחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התעללות נפשית ?

הוספת תגובה

• חלי שלום,

פנינה דובו
    15/08/2009

התעללות היא התנהגות אכזרית, קשה ולא אנושית. וכן, את סובלת מהתעללות נפשית.

את ובני משפחתך סובלים מהתמכרותו להימורים של בעלך. ההתמכרות גורמת לו לפעול על פי דחפים שאיננו שולט בהם וגורמת לו להזניח את צרכיו ואת צרכי משפחתו, כפי שאת מציינת. אכן, הוא איננו חייב להיות אדם רע, אך התמכרותו פוגעת בעצמו, בסביבתו והרבה מאד בך.

מדבריך אני מבינה כי אחרון ילדיכם עזב את הקן לפני כשנה. זהו מצב חדש עבור בני זוג, כאשר הם נשארים שניהם לבד בבית, והוא דורש תשומת לב והשקעה מחודשת. בנוסף, יתכן ובעלך, לאחר שהצליח להגמל לתקופה קצרה, חש תסכול, אכזבה ואשמה על חזרתו להמר ומפנה אותם כנגדך. (וכן, הוא גם חולה סכרת)..

בנוסף, את מדברת על הזוגיות שלך עם בעלך. את כותבת שהוא לא היה מעורב בגידול הילדים לארוך כל השנים, את היית עסוקה בעבודה, בשעה שבעלך לא מילא את חובתו בעבודתו לפרנסת המשפחה.

היום את ערה לעובדה שבמשך כל חייכם המשותפים לא קיבלת יחס טוב, דאגה ותשומת לב מבעלך
    ואת פגועה ביותר מהתנהגותו כלפיך: הוא מתעלם ממך, נעלם מהבית, לא משתף אותך ואולי מסתיר דברים מפניך. את אמנם מתקוממת כנגד רמיסתך על ידו, אך גם מתייסרת בשאלה במה את אשמה. ואת עומדת להתמוטט, לדבריך.

חלי, יש לך את כל הסיבות לפנות ליעוץ או לטיפול מקצועי, שבו תוכלי לברר לעצמך מהן הבעיות, המטרות והמשימות שעומדות בפניך היום וכיצד תוכלי להתמודד עימן. יש לקוות שבעקבותיך גם בעלך יפנה לטיפול, ובראש ובראשונה לטיפול בגמילה מהימורים.

טוב שילדיך תומכים בך, וטוב שהם דואגים גם לאביהם . אפשר לקוות שהם יתמכו במהלכים לתיקון ושיפור מצבכם בעתיד, כאשר תפעלו לכך.

אני ממליצה לך לפנות כבר עתה לשרותי הרווחה או למרכז טיפול באלימות במשפחה באזור מגוריך.

בהצלחה!

פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו