חוסר אונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר אונים
    שמרית
    10/09/2009

אני נשואה 8 שנים ויש לי 2 ילדים מקסימים בני 6 ו 4. בעלי מובטל כבר קרוב לשנתיים, הלך להמון המון ראיונות עבודה ובכל ראיון שנענה בשלילה דעך יותר ויותר ועכשיו בכלל לא יוצא מהבית. כול היום עצבני, מקלל בלי סוף, צועק, זורק דברים ובתקופה אחרונה אף מרים יד (עליי, לא על הילדים)
    אני לא יודעת מה לעשות, אני יודעת שכשיימצא עבודה ותעסוקה המצב ישתנה אז לא רוצה לפרק את המשפחה אך מצד שני הוא לא מחפש בכלל עבודה אז איך ימצא?? אני אובדת עצות ומתוסכלת מכול יום שעובר. מה גם שאני פוחדת לומר לו שאני עוזבת עם הילדים. אני פוחדת שהוא יעשה משהו קיצוני. כי אין לו כבר מה להפסיד . . .
    בבקשה מה לדעתך אני צריכה לעשות (אציין שאף אחד לא יודע מה מצבי האמיתי, לכולם אני מראה שהכול בסדר מסיבות שלי)
    תודה מראש על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר אונים

הוספת תגובה

• לשמרית

ד``ר מני מלכה
    10/09/2009

שמרית שלום.

מצבה הכלכלי של משפחתך והאווירה שנוצרה בעקבותיו מצערים. תגובתו של בעלך מדאיגה, לא ברור מספיק האם התנהגותו האלימה כלפייך הופיעה רק לאחרונה או שיש לה סימנים שהחלו כבר בתחילת הקשר ולא שמת אליהם לב.

בתחום הידע על אלימות במשפחה יש נטייה שלא לראות את ההתנהגות של בעלך רק כתגובה לקושי הכלכלי שפקד את המשפחה, אלא כהתנהגות שמעידה על צורת ואופן היחסים בניכם ומגדירה אותם כיחסים אלימים. אם ההגדרה הזאת מדברת אלייך, הרי שהתנהגותו של בעלך כלפייך איננה חדשה וכעת אולי יש ביטוי קיצוני יותר שלה, או שלחלופין החלטת להפסיק לסבול וכעת את מסוגלת להתמודד עם היותך אישה מוכה.

כך או כך, העובדה היא שאת פוחדת ואת אכן נשמעת במצוקה. מומלץ לך לפנות בדחיפות למרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה באיזור מגורייך. את תפגשי עם אשת (או איש) מקצוע שאותם תוכלי לשתף באווירה בטוחה יותר בפחדים שלך ולתכנן את המשך הצעדים שלך. יש מקרים שבהם גם הבעל מגיע בהמשך לטיפול ואז הוא יוכל לקבל עזרה בנוגע למצוקות שהוא עובר.

הכי חשוב יותר מכל זה לפנות בדחיפות למרכז למניעת אלימות ולקבל סיוע!!!

בהצלחה
    מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שמרית
    10/09/2009

עזרת לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו