מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לגבי מפגשים עם האבמודאגת11/09/2009
מצבי כרגע הוא כזה. הגרוש נמצא במעצר עד תום ההליכים והחודש תהיה הכרעת דין נגדו. אין לדעת מה יוכרע למרות הטירור היותר נפשי נגד הבן שלי, השפלות, הצקות, לעתים סטירות כלפיו ואלימות מילולית נגדי. למרות הכל אין לדעת מה יהיה העונש. אני מודאגת יותר לגבי המפגשים עם הילדים מאוחר יותר. אמנם ברווחה אמרו לי שזה יהיה בשנה שנתיים הקרובות דרך מרכז קשר אבל לאור ניסיוני מהעבר בו נפרדנו ופקידת סעד איפשרה במהירות לאב לראות את ילדיו בדירה שלו אין לי כל כך אימון במערכת הזו של תסקיר פקידת סעד. הבן אדם יכול לשחק את האב המושלם אבל בחדרי חדרים לחזור לסורו. מה הזכויות שלי למנוע מהילדים לבקר אצלו בעתיד בדירתו אלא רק במסגרת מרכז קשר כאשר יש פיקוח עליו. אלה שמכירים אותו יודעים את הסכנה הפוטנציאלית שלו ורק לאחרונה נתקלנו במקרה טרגי של אב שרצח והיו סימנים קודם שביתו לא רצתה ללכת אליו. איך שומרים על הילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למודאגת
ד``ר מני מלכה13/09/2009למודאגת שלום.
לשאלה שלך יש היבט משפטי-חוקי והיבט סוציאלי , שניהם יכולים להיות קשורים זה לזה.
בדרך כלל מי שיכול לקבוע אם ובאיזה אופן אב יוכל לראותאת ילדיו זה שופט. יחד עם זאת שופטים נעזרים בפקידי סעד כדי שיתנו חוות דעת שמטרתה אחת ויחיזה- הבטחת שלומו הנפשי והפיזי של הילד.
הניסיון שלך עם פקיד סעד לא טוב ואת מודאגת. השאלה היא האם מחייב שניסיון זה משקף את כל פעולתה של מערכת הרווחה- אני מאמין שפקידי הסעד עושים את עבודתם (הקשה, ואולי אף הבלתי אפשרית) בצורה טובה.
אם יש לך ייצוג משפטי- תוכלי לבקש מעורך דינך שיעלה את הדאגות שלך במשפט. אני חושב שגם במקרים שבהם פקידת הסעד מחליטה החלטה שאינה נראית לך נכונה, תמיד תוכלי לפנות לבית המשפט באמצעות עורך דינך כדי לערער עליה.
כפי שאת מתארת את המצב הנוכחי- נדמה לי שמרכז קשר הוא אפשרות טובה ובריאה עבור כל הצדדים. זו דרך לוודא שהקשר בין ילדך ואביו נשמר בתוך סביבה מוגנת. קחי בחשבון שאם בעלך רואה את הילדים במשך שנה שנתיים במרכז קשר, הרי שזוהי הזדמנות מצויינת עבור אנשי המקצוע להיחשף ליחסים אלה, להבין אותם ובהתאם לכך להמליץ המלצות לגבי ההמשך.
דבר נוסף- ייתכן - ואני מבקש לומר זו בזהירות רבה ביותר- שנדרשת הפרדה בין הכעס ותחושת הפגיעה שחווית מבן זוגך, לבין היחסים שלו עם הילדים. אכן ישנם מקרים רבים שההתעללות מתקיימת הן כלפי האישה והן כלפי הילדים. אך ישנם מקרים אחרים שבהם אין זה כך.
כאשר כל אחד מבני הזוג רוצה לתקוף את האחר באמצעות הילדים, הרי שמצבם של הילדים הופך לחמור ביותר. מכאן חשיבותו של האבחון שעושה פקידת הסעד (ולפעמים גם שופט) בשיחה ישירה עם הילד. שם היא מנסה להתרשם מהיחסים שלו עם האבא ומהאופן בו נכון לנהל אותם.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)