ביטול תלונה בגין אלימות במשפחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביטול תלונה בגין אלימות במשפחה
    ר
    21/09/2009

שלום רב,
    אני מנסה לברר כיצד אני יכולה לבטל תלונה אשר הגשתי כנגד בעלי, בגין אלימות מילולית שבירת חפצים בבית ודחיפה לשם לקיחת נייד ושבירתו, בעלי היה בכלא 2 לילות לאחר מכן שוחרר לבית אביו 24 שעות למאסר בית חוץ מיציאה לעבודה בילווי אביו ואז 14 יום הרחקה ממני וממקום מגוריי, כרגע אני רוצה לבטל את צו ההרחקה וכן את התלונה עצמה, כיצד אני יכולה לעשות זאת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ל- ר'

ד``ר מני מלכה
    21/09/2009

ר שלום

את הבירור בנוגע לביטול התלונה תוכלי לעשות בתחנת המשטרה שבה הגשת אותה. במשטרה מקפידים מאוד בכל הקשור לאלימות במשפחה ולא ניתן לבטל תלונה שהוגשה. עם זאת תוכלי לברר האם באפשרותך לשוחח עם קצין התביעות של המשטרה- ישנם מקרים שבהם מחליטים, בעקבות בקשת המשפחה וחומרת העבירה (למשל אם מתרשמים שזה אירוע חד פעמי ושאין סכנה לאשה ולילדים-שימי לב שהחליטו להרחיקו ל 14 יום - זה בטח אומר משהו), להיענות לבקשה ולא להעביר את התיק לפרקליטות.

לא ברור לי האם זו הפעם הראשונה שאת מגישה תלונה כנגד בעלך. כמו כן לא ברור מדוע את מבקשת לבטל אותה. כדאי שתידעי שנשים רבות חשות בעקבות הגשת התלונה אשמה כבדה (למשל- תחושה ש"פגעתי בבעל" "בילדים" "מה בסך הכל הוא עשה.... " זה 'רק' שבירת נייד...".... "אני אשמה זה בגלל שלא הקשבתי לו"...."מגיע לי" וכך הלאה).

בנקודה זו חשוב לי להבהיר לך שני דברים עקרוניים: 1. התנהגותו של בעלך כפי שתיארת אותה היא אלימות לכל דבר והתנהגות מסוג זה מהווה פגיעה בנשים ובילדים וגורמת ליצירת אווירה קשה והרסנית עבורם ; ב. בשום מצב אינך אשמה ואינך אחראית להתנהגות שתיארת.

הייתי מציע לך לגשת לייעוץ במרכזלטיפול ומניעת אלימות במשפחה. שם תוכלי לשוחח עם איש או אשת מקצוע על ההתלבטויות שלך ולהתבונן באירוע שהתרחש בראייה רחבה יותר. חשוב שתקבלי החלטות לאחר ייעוץ מסוג זה. חשוב שתביני שאיני פוסל על הסף את רצונך לגשת למשטרה ולמנוע פגיעה בבעלך (מקום עבודה... רצון להמשיך את הקשר) , אך כפי שציינתי כדאי לבחון מתוך מה את מבקשת לעשות זאת, ולוודא שהדבר לא מהווה הצדקה של ההתנהגות האלימה וחיזוק שלה.

שנה טובה

מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו