מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד לאלימות במשפחה או לגרוע מזהחסוי26/09/2009
אני חברה למישהי (כיתה י', אני בת 16 היא עוד מעט) שאני חושדת וכמעט בטוחה במלואו לכך שהיא עוברת התעללות במשפחה או גרוע מזה התרדות מיניות אפילו...
אני לא יכולה לפרט הכל, אבל בבקשה תתיחסו להודעה זו באופן הולם, בגלל שיש פרטים רבים מדי ואיני יכולה לציין בדיוק הכל.
אז לעניין: התייעצתי בפורומים באילום שם לגבי המקרה ורוב ההודעות היו לכך שאני חייבת לדווח תכף ומיד. הבעיה שזה בעייתי מידי,
סיפרתי לאמא שלי על כל זה. וחשבנו שתינו מה אפשר לעשות עם זה. והגענו למסכנה שאפילו היא בתור אמא לא יודעת מה לעשות. איזה פתרונות יש?
אני לא יכולה להתקשר לאיזשהו קו חירום או משטרה שישלחו לביתה ניידת או חוקרים סוציאלים כי הם לא יגלו כלום, ואז ההורים שלה ידעו שהמצב התגלה ואז או שהיא תסבול יותר או שההורים שלה ידעו שאני יודעת ואני אסבול מזה. חוץ מזה אף בת לא תרצה אפילו במקרה הכי גרוע שיקחו את ההורים שלה ממנה.
ליועצת אני לא יכולה לפנות כי השנה יש לנו כזאת שרק הקפה שלה מעניין אותה, היא תתחקר את ההורים של אותה ילדה, הם יתחילו לחשוד שמשהו קורה ואז שוב המצב הסתבך.
אני לא יכולה לדבר איתה כי היא רק תתחיל לשקר, תסתיר את כל העניין ואני עוד אהיה אשמה בהכל.
וזה הגיע למצב שאני ואפילו אמא שלי שלגמריי תומכת בדעה שלי אין לנו מושג מה לעשות?
אולי זה לא אתי לבקש ממכם לקרוא את כל הסיפור בקישור שנתתי, אבל תאמינו לי שזה רק יבהיר את כל העניין.
כי אני אובדת עצות. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להודעה חסויה
פנינה דובו29/09/2009לא אוכל להתייחס למכתב אותו את מציינת, אבל אתייחס למה שכתבת בפנייתך אלינו.
את מספרת שפנית כבר למספר פורומים ואת מזכירה כמה אפשרויות נוספות להן ניתן לדווח, גם בעילום שם, לגבי חשש לפגיעה בקטינה: יועצת בית הספר, קו חירום, משטרה, עובדי הרווחה ועוד.
אלה פחות או יותר הגורמים שגם אנחנו יכולים להציע לך לפנות אליהם, אבל השאלה היא האם תקבלי את ההצעות שלנו יותר מאשר את ההצעות שקיבלת עד כה (בהנחה שכבר הציעו לך לפנינו).
כדי כדי שתעשי כן,עליך להיות בטוחה שאת עוזרת לחברתך בכך שאת מגייסת עזרה עבורה ומצמצמת בכך את הנזק שעלול להגרם לה במידה ולא תעשי כן. אין ספק כי אם לחשדותיך יש בסיס, הרי שחברתך עוברת פגיעה שתשפיע עליה נפשית לאורך כל חייה ובתחומים שונים ורבים. יכול להיות שהיא תחשוד בך ואולי אף תנתק את יחסיה עימך, אבל תהיה לך הזכות לנסות ולהציל אותה.
את אינך חייבת להזדהות בעת שאת מדווחת על הפרטים הידועים לך. חשוב גם שתדעי שהתערבות גורמי רווחה (פקידת סעד לחוק נוער) נעשית בזהירות ובגישה מקצועית, במטרה להשיג את שיתוף הפעולה של הנפגעת, עד כמה שהדבר ניתן.
כמו שאת מציינת יכול להיות שהתערבות מבחוץ תעורר את התנגדות הנערה, אך לא פעם יש צורך בהתערבות כזאת, היות ויכולת השיפוט של הנערה במצבה הקשה כבר פגועה גם היא והיא מזיקה לעצמה מבלי שהיא יכולה להבין זאת ומבלי שהדבר בשליטתה.
למרות שאת מאד מוטרדת, אני חוששת שאינך סגורה לגמרי על כך שדיווח שלך אכן חיוני כדי לעזור לחברתך. אולי כדאי שתפגשי עם עובדת סוציאלית בלשכת הרווחה באזור מגוריך ותתיעצי איתה לגבי חששותיך והיא תנחה אותך מה באפשרותך לעשות כדי לסייע לחברתך ומבלי שאת עצמך תפגעי.
פנייתך לגורמים הנכונים תשחרר גם אותך מתחושת חוסר האונים שמלווה אותך ותעזור גם לך.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
חסוי30/09/2009האם אפנה למשרד הרווחה, רק בכדי להתייעץ מה ברצוני לעשות, בתור מספרת את הסיטואציה וללא שם זאת שאני חושדת בה, יחוייבו אותי לאומר את שמה-האם אני יכולה לקבל יעוץ ללא הזדהות וללא ציון שם הילדה?
אותה השאלה אם פניותי יהיו לצוות בית הספר אני יחוייב בציון שם הילדה? או שאוכל לקבל רק ייעוץ בנוגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהודעה החסויה,
פנינה דובו01/10/2009שלום לך,
את יכולה להעביר דיווח למשטרה דרך טלפון ציבורי, כך שלא ניתן יהיה לאתר אותך אם אינך מעוניינת להזדהות.
כמו כן את יכולה לשלוח מכתב בעילום שם למפקד תחנת המשטרה באזור מגוריך, או למפקחי משרד הרווחה (היושבים במשרדי הממשלה בעיר המחוז של אזור מגוריך) או למנהל/ת לשכת הרווחה באזור מגוריך ולדווח על המקרה.
כל פנייה כזו תבדק ותטופל באופן מקצועי.
כמובן שכדי שאפשר יהיה להתערב במקרה יש לדעת את הפרטים של אותה ילדה. אם משום מה אינך בטוחה עדיין שההתערבות יכולה להועיל או שהיא עלולה אף להזיק, צייני זאת בדיווח שלך והשאירי את השיקולים המקצועיים למי שבכך תפקידו.
נראה לי שזו הדרך המתאימה ביותר עבורך. בכל צורה אחרת של התייעצות את עלולה להחשף "ולהסתבך", מה שאינך רוצה.
בכל מקרה, אם את מרגישה שהנושא מכביד עליך ומעסיק אותך מאד, חשוב שתפעלי להעביר את הטיפול למי שזה תפקידו ותשחררי עצמך ממועקה שבסופו של דבר עלולה לפגוע גם בך.
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)