התלבטות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות
    אני
    30/09/2009

בן הזוג שלי לשעבר במעצר בית בבית הוריו עד תום ההליכים עם איסור יצירת קשר בעקבות איומים ברצח. הוא יכול ליצור קשר דרך צד שלישי שאינו מעורב בקשר לבן המשותף שהוא בן חמש וחצי.
    הוא יוצר קשר דרך אמא שלו שהיא אשה ממש מופרעת והזויה שבקושי הייתה בקשר איתנו במהלך הזמן שהיינו יחד והם מביעים רצון שהילד יגיע לביקור של סופשבוע שם (מרחק שעה וחצי נסיעה) . הלכתי היום להתייעץ, מכיוון שלא נראה לי מקובל לשלוח ילד כל כך צעיר למרחק כזה עם אנשים שהם כמעט זרים לו ולשהות במחיצת אב שמי יודע מה רמת המסוכנות שלו, והאם את האובססיה שלו כלפיי, הוא יעביר לילד. עו"ד שהתייעצתי איתה אמרה שזה מתפקידו לבקש משופט אפשרות לראות את הילד כשהוא במעצר בית ואני פסיבית בעניין. בנוסף היא ייעצה לי להתכונן לזמן שאחרי שהוא ישוחרר ויוכל לבוא כרצונו לראות את הילד כי אין הסכם ראייה והיא טוענת שאני צריכה באופן מיידי לבקש משמורת זמנית ובמקביל צו מניעה.היא אומרת שצריך לבקש אבחון פסיכיאטרי ושאם הוא לא יסכים להסדרי הראייה המוצעים תהייה התערבות של גורמי רווחה, מה שאני ממש מעוניינת להמנע ממנו. יש לי תחושה לא נוחה בקשר לרוווחה.
    ההתלבטות שלי היא האם צעדים אלו אינם מוקדמים מדי או חריפים מדי? האם אין סיכוי שהדברים יסתדרו ללא עורכי דין והתערבות כזו מצידי תגרום לו להחרפה של מצבו הנפשי הקשה? מה גם שמדובר בשכר טירחה מאוד גבוה. לעומת זאת אני כבר מותשת עייפה ומרגישה שהעניין הזה גוזל לי את החיים שלי וכל מה שאני רוצה זה שמישהו אחר ינהל בשבילי את העניינים עד לסיומם. האם תוכלו לעזור לי בהתלבטות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות

הוספת תגובה

• למתלבטת,

פנינה דובו
    01/10/2009

אני מסכימה עם ההצעות שהציעה לך עורכת הדין שלך בנוגע למשמורת והוצאת צו מניעה. ברגע שתוגש בקשה כזו לבית המשפט תוכלי לבקש מהשופט להחליט על הסדרי ראיה, שיקבעו בהתאם לטובתו של הילד.

עם שחרורו מהמעצר של בעלך לשעבר, אם עדיין לא יהיה בידך צו מניעה, תוכלי להוציא כנגדו צו הגנה בהליך מיידי, אשר במהלכו גם כן ניתן לבקש מהשופט לקבוע הסדרי ראיה.

הסדרי ראיה קבועים על ידי בית המשפט ימנעו אפשרות של הפעלת לחצים עליך מצד בעלך לשעבר או מצד בני משפחה, לחצים אשר עלולים לגרום לך לפעול באופן שיסכן אותך או את בנך.

אינני יודעת מדוע יש לך התנגדות להתערבות גורמי רווחה. כאשר מדובר בהסדרי ראיה על רקע אלימות בין הורי הילד השופט מפנה את בני הזוג לפקידת סעד לסדרי דין (מטעם הרווחה) ותפקידה לזמן את הורי הילד ולהמליץ לבית המשפט על הסדרי הראיה בהתאם למצב. בכך ניתנת לך האפשרות להציג את עמדתך, להסביר ולשכנע. הדבר בא לסייע לך, מדוע את חוששת?

מתוך המצב שאת מתארת, נסיוני אומר לי שעליך לנקוט בצעדים הנ"ל להגנתך. אני יכולה להבין את משאלתך שהדברים יפתרו בדרך של הבנה בינך לבין בעלך לשעבר, אבל הדבר איננו ריאלי, גם אם קשה לך לקבל זאת."מצבו הנפשי הקשה" של בעלך מחייב ככל נראה טיפול כלשהו, אך אין הדבר בידיך ועדיף שתשאירי לו ולרשויות את האחריות לטיפול בו.

בעניין עלות שכר הטרחה, ביכולתך לפנות ללשכה לסיוע משפטי בעיר המחוז של אזור מגוריך ולברר שם האם את זכאית לסיוע משפטי חינם.

לסיום, אני יכולה להבין כי את עייפה ומותשת, אך אם תרפי היום את עלולה לשלם מחיר עוד יותר יקר בעתיד. את זקוקה לעידוד ולהכוונה ולגיוס כוחותיך. למרות "אי הנוחות" שאת חשה ביחס לרווחה, אני ממליצה לך לפנות למרכז טיפול באלימות באזור מגוריך, שם יוכלו לסייע לך ביעוץ, הדרכה ותמיכה. ובמיוחד בשלב הקשה בו את נמצאת, של התלבטות ואפיסת כוחות.

חזקי ואמצי,

פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו