מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משמורת זמניתאלומה07/10/2009
באלו מקרים טוב לבקש משמורת זמנית?
האם במקרה בו יש נכונות להסכם אולם ברקע יש מעצר בית של האב עקב איומים על האם כדאי לבקש משמורת זמנית עד להסכם?
כמה זמן זה לוקח?
האם זה עלול לטרפד נכונות להסכם מצד האב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלומה שלום,
פנינה דובו07/10/2009את שאלותיך הייתי מחלקת לשניים: שאלות שעדיף להגיש למי שמצוי בדיני אישות (עורך דין, משפטן וכיו"ב) ושאלות למי שמצוי ומטפל בתחום אלימות בין בני זוג.
המשמורת באה בד"כ להבטיח כי במצב בו ההורים אינם חיים ביחד, יקבל הילד את הטיפול, החינוך וההשגחה הטובים ביותר עבורו מידי הוריו. כל עוד ההורים אינם מסוגלים להגיע להחלטה שכזו בעצמם וקיימת אפשרות כי הילד נפגע מכך, יש להעזר בבית המשפט (ובאנשי מקצוע בהם הוא נעזר), על מנת להסדיר את העניין.
החלטה בעניין משמורת צפויה לארוך זמן לא קצר (מחודשים ספורים ויותר), גם משום ההמתנה לדיון בבית המשפט וגם כאשר אין הסכמה בין בני הזוג.
המשמורת משפיעה על נושאים נוספים, כמו מזונות, הסדרי ראיה ועוד, אך כאן עדיף להתייעץ עם מומחה בתחום המשפטי.
אני מבינה משאלותיך שהדבר שמעסיק אותך בעיקר הוא כיצד תשפיע תביעה למשמורת על התנהגות האב (כלפיך וכלפי ילדיך). בשביל לענות על שאלה זו יש להכנס לפרטים נוספים, מה שלא נוכל לעשות במסגרת זו ובטח לא על סמך מעט הפרטים שאת כותבת.
מנסיוני, אני מבינה מצד אחד את החשש שלך להחמיר את המצב, אך מצד שני אינני מאמינה שאם רק תנסי לרצות את בן זוגך תשיגי את מטרתך (מניעת אלימות נוספת).
השאלות שאת מציגה הן שאלות ראויות, אולם כפי שאת מבינה הדברים מורכבים. אני מציעה לך לפנות למרכז לטיפול באלימות במשפחה ולהתייעץ עימם לגבי שאלותיך.
ועוד עניין חשוב מאד. המשמורת מסדירה עבור הילד תחום פרוץ ומאפשרת לו סוג של בטחון ויציבות, בעיקר בתוך סיטואציות מסוג אלה שאנו דנים בהן. לכן כדאי לחשוב על הילד בתשובה לשאלותיך.
מאחלת לך בחירות נכונות ואם לא לבד, אז בעזרה מתאימה
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)