מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאני21/10/2009
במקרה של איומים על האם ופרידה וילד בן שש, האם נכון להגיע להסכם הסדרי ראייה עם האב ללא פיקוח? או שאולי כדאי לעשות זאת דרך בית המשפט? האב נמצא במעצר בית כרגע. בנעמת ייעצו לי שלא להסכים להסכם ללא פיקוח כי הם טוענים שגבר שאובססיבי כלפי אשה ומאיים ברצח, אי אפשר לדעת מה מצבו הנפשי ואיך יתנהג עם הילד. אני מתלבטת בין הרצון להגיע להסכם ללא רווחה ובין ההבנה שאני לא אוכל להיות רגועה עם זה לנוכח האוירה הציבורית וההבנה שהוא לא מאוזן, מה גם שלאב אין כתובת קבועה ואין כסף והוא בבית הוריו במקום מרוחק. הכוונה היא להסדרי ראייה לאחר תום תקופת מעצר הבית.
שאלה שניה: בתקופת המעצר, נאמר לי שלא מחובתי, אבל אני יכולה כמחווה ולמען הילד (למרות שהילד אומר שהוא יסכים רק אם אני אהיה, ואני לאור הנסיבות לא יכולה להיות)לקחת אותו לשם בתיווך גורם שלישי שישאר במקום. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה לשואלת
פנינה דובו21/10/2009שלום לך,
אני מציעה לך לקרוא גם שאלות ותשובות קודמות (ואולי עשית את זה כבר), כמו השאלה של מתלבטת ב-30/9. היא דומה לשלך.
לגבי הסדרי ראיה: אם את חושבת שיש בידך להגיע להסכמה עם האב על הסדרי ראייה שיהיו טובים לילד ולא יסכנו לא אותו ולא אותך, אין באמת סיבה שתפני לבית המשפט (שם קובעים הסדרי ראיה וגם פיקוח ולא ברווחה, אם כי בית המשפט מבקש חוות דעת של פקידת סעד מהרווחה). אבל אם את לא בטוחה, זו כבר סיבה טובה לבדוק מהי ההחלטה הנכונה. מבלי להכיר את הפרטים אנחנו לא יכולים לתת תשובה מספקת לשאלה שלך במסגרת זו. בשרותי הרווחה ידעו לאן להפנות אותך לקבלת יעוץ בנושא ואני ממליצה להעזר בהם.
לשאלתך השניה: ההצעה לגבי צד שלישי שיקח את הילד לאביו ויחזירו יכולה להיות טובה, אם אין איסור שהילד יפגש עם אביו, ובלבד שאת לא תהיי בקשר עם האב או בטווח המצאותו.
דבר נוסף, מהכרותי עם נעמת אני יודעת שיש להם ידיעה והבנה (כולל משפטית) בנושא והייתי מציעה להתייחס ברצינות לדברים שנאמרו לך. הם גם ודאי שמעו ממך יותר פרטים מכפי שכתבת כאן ולכן ראייתם מבוססת יותר. ואגב, גם בנעמת מפנים לשרותי הרווחה לשם הגשת עזרה וטיפול בבעייה (ברווחה ישנם עובדים מקצועיים המתמחים בתחום של אלימות במשפחה). לא נכון יהיה להתמקד רק בצד המשפטי, מבלי לבחון כיצד צמחה הבעיה ואיך ניתן לקבל כוחות ולהתמודד איתה. זה אפשרי וכדאי לך לפנות ולנסות!
בברכה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

