אשה מוכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשה מוכה
    ענת לוי
    30/10/2009

היי,אנ ינשואה שנתיים ויש לנו ילד משותף. שהיינו חברים היה לי טוב הוא היה בשבילי הכל היה נותן לי מלא אהבה אבל היה קנאי .תמיד אמרתי שזה אולי כי עדיין לא התחתנו . לאחר החתונה הוא היה קנאי שהייתי קשורה למשפחה שלי עד היום. המריבות שלנו הוא צועק ממש חזק ומקלל אותי קללות שמימי לא יצאו לי מהפה. למשל שאבא שלי מרים את בני. הוא טוען כי אבי עושה בכוונה להראות שהוא רוצה את הבן שלנו ואוהב אותו יותר מאבא שלו.על זה ועוד אני חוטפת מכות רצח.הוא דוחף אותי מקלל מרביץ חונק .והכל ליד התינוק שלי!! אני כבר לא יכולה יותר לסבול מכאבי תופת של היום שאחרי . אני פוחדת שהבן שלי יסבול מזה בעתיד לאחר מאמרים שקראתי שהוא יכול להיות אליים כלפיי .ויכול להיות לו חס ושלום בעיות קשב וריכוז וכו' . אני בחורה שהיה לה ביטחון עצמי שידעה מה היא רוצה בחיים שלה ויודעת שיכולה להגיע גבוה. היום לא בא לי כלום אני מרגישה כל כך מושפלת שאני כבר רוצה למות. המילים שלו וההתנהגות שלו כלפי כל כך פוגעות בי !! אנ יבוכה המון .. ואם הוא רואה אותי בוכה הוא רוצה לקחת אותי להורים שלי .הוא מרגיש תמיד שהבית שלו שהכל שלו . והוא מחליט שאני יצא מהבית אם אני רוצה ללכת עם הילד וזה לא מתאים לו (קר בחוץ) אז הוא מחליט לי אין צד בענין.אני רוצה להפסיק את . אבל אני אוהבת אותו מאוד . ומאוד קשורה אליו. אני מפחדת להגיד להורים שלי ומתביישת עד מוות. הם לפעמים מעירים לי על הדרך מה מתנהג אליי אך אני תמיד מצדיקה אותו כדי שלא יראה להם לא אדם רע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשה מוכה

הוספת תגובה

• שלום ענת,

פנינה דובו
    31/10/2009

כן, את אשה מוכה ואת גם יודעת את זה, כפי שכתבת בעצמך. התגובה המוכרת לנו מאנשים ששומעים תאורים מסוג זה שלך הן תגובות כמו: "איך זה יכול לקרות?!"... "למה היא לא עוזבת אותו?!..." וגם: "מה לא בסדר אצלה?!".

אכן, התאור שלך הוא קשה ואנשים מתקשים לעכל אותו בדרך ההגיון. קשה לתפוס בהגיון שאשה כמוך, הנמצאת בסכנת חיים, סובלת כל כך, מבטלת את עצמה, מדוכאת ומושפלת ובאותה עת גם אוהבת ומחפה על בעלה.

כדי להבין את המצב הזה שלך יש לשאול מה את רואה בבעלך? למה את מוכנה לסבול את התנהגותו כלפיך? ממה את כל כך חוששת (ולא מהסכנה עימה את חיה יום-יום!) עד שאת מסתירה את סודך מכולם? ועוד הרבה שאלות שהתשובות להן אינן כה פשוטות.

במצבך, את זקוקה להרבה יותר מכפי שאוכל לכתוב כאן. כתבת שאת רוצה להפסיק את זה? אל תשמרי יותר את הסוד. שתפי את בני משפחתך או כל מי שאת סומכת עליו ושיכול לחזק אותך, ובעיקר - פני כבר מחר למרכז טיפול באלימות במשפחה שבשרותי הרווחה באזור מגוריך. שם יעזרו לך להבין איך הגעת למצבך ולגלות את כוחותיך כדי לשנות את המצב. ילמדו אותך מה את יכולה לעשות.

הדבר בידיך וההחלטות הן שלך, איש לא יאיץ בך או יחליט במקומך. אם תלמדי איך להגן על עצמך (מה שאינך עושה היום) אולי גם תוכלי לשמור על נישואיך ועל בנך שכה יקר לך. אם לא תעשי כן, כמעט ודאי שמצבך רק יחמיר.

ענת, אסור לך לחכות יותר. תהיי אמיצה, הלחמי על חייך, מעכשיו!

פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

ענת לוי
    02/11/2009

האמת פנית אליהם לרווחה . והאו אכן התחיל טיפול שאמור להעריך כשנה . השאלה אם זה יעזור לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי ענת,

פנינה דובו
    02/11/2009

שאלתך האם הטיפול יעזור לו היא שאלה במקום. את לא שואלת האם הוא ישתנה ובצדק. הטיפול לא יהפוך אותו למישהו אחר, אבל הוא יאפשר לו להרחיב את טווח התגובות בהן הוא משתמש היום וללמוד דרכים אחרות, יעילות יותר. הוא ילמד למשל שכדי לזכות בנאמנותך ובאהבתך כלפיו, עליו להתנהג בדרך אחרת מכפי שהוא נוהג היום.

אם בעלך יתמיד בטיפול במשך כשנה, סביר שהוא ירכוש דפוסי התנהגות חלופיים וישיג שליטה רבה יותר על מחשבותיו, רגשותיו מעשיו.

לא הבנתי מדבריך האם גם את כבר פנית לטיפול. כמו שבזוגיות יש שניים גם בטיפול בזוגיות כל אחד מבני הזוג חייב לקחת חלק כדי להצליח ביחד. חשוב שגם את תבדקי מה גורם אצלך להימשך לבן-זוג אלים ואיך את מגנה על עצמך מפני האלימות שלו כלפיך (גם בפנים וגם בחוץ). ואיך זה שאהבה ואלימות חברו אצלך ביחד?

בקיצור, הטיפול נחוץ לשניכם. כל אחד יקח את האחריות שלו לטיפול על עצמו. אם בעלך כבר פנה לטיפול הרי זה טוב, אבל לא במקומך!

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

ענת לוי
    04/11/2009

בעלי לא הלך לטיפול מרצונו,הלואי! ברור שהכל היה נראה אחרת .ניתן לומר שזה בכפייה .האמת לא חשבתי על טיפול בשבילי. ולא פניתי .אני באמת אשקול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו