מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שפה ברוטאליתענת05/11/2009
שלום רב אני נשואה מזה 26 שנה בכל חיי טיפלתי ב 3 ילדים מקסימים בעוד בן זוגי עבד ופרנס אותנו בכבוד רב בשנים האחרונו מזה 10 שנים לערך בן זוגי מנבל את הפה בקללות לא ראויות בכל וויכוח שיש לנו במשך 15 שנה עבדנו ביחד בעסק המשותף לאורך כל הדרך השתדלתי להיות עזר כנגדו ולהתגבר על ההתפרצויות שהיו לו יש לציין שבן זוגי הוא אבא נפלא וגם בן זוג באופן כללי טוב אנחנו נוסעים הרבה לטיולים מבלים ביחד וסך הכל אני חושבת שיש אהבה בנינו איני יכולה לסבול את ההשפלות שבקללות הם פוגועות בי עד עמקי נשמתי שוחחתי איתו מספר רב של פעמים אך הוא אינו רואה את הבעיה אני אישה חזקה חכמה ונראית מצויין הבית מתקתק כמו שעון למרות שבכל השנים הללו עבדתי רוב היום אבל שום דבר לא מעורך אנשים שקרובים אלינו כל הזמן אומרים לי שהוא מאוד אוהב אותי ומאוד מעריך אותי אך לי זה לא מספיק אני רוצה לחוש הערכה ולא שישפילו אותי כל הזמן איני יודעת איך להתמודד אם מילים פוגעות אלו אנא יעצי לי כיצד להתנהג תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ענת,
פנינה דובו05/11/2009התמונה שאת מתארת באמת מורכבת. שהרי קשה להבין כיצד בן זוג טוב ואוהב, שותף לעבודה ולבילויים, אבא נפלא הוא גם בן זוג שמקלל, משפיל אותך עד עמקי נשמתך ולא מעריך את אשתו (והרי זה מה שאת מרגישה). אבל בכך גם טמון אולי הקושי שלך לקום ולעשות שינוי. בצד החווייה הקשה שאת חווה, את נהנית מפרנסה בטוחה, ממסגרת משפחתית וכלכלית, בילויים ואולי מעוד תנאים שאת חוששת לוותר עליהם או לאבד, במידה ותחליטי על שינוי כללי המשחק.
ובכל זאת, משהו נסדק ביכולתך להבליג, להאמין ולקוות וגורם לך לפנות ולבקש עזרה. אחרי כל מה שעשית ואת עושה, מאמציך והשתדלותך להיות עזר כנגדו במשך 26 שנים לא נושאים את הפירות להם קיווית.
מדבריך משתמע כי את חווה התעללות נפשית: בעלך פוגע בנפשך במלים שהוא בוחר ובאופן שהוא מתבטא. גם לא ברור לי מהן ה"התפרצויות" שלו. יתכן שהתמונה עוד פחות נעימה ממה שנדמה?
מעניין גם העיתוי של השינוי שחל ביחסים ביניכם: מה קרה לפני עשר שנים? ומה היה עד אז? השינוי מקביל פחות או יותר לסיום עבדתכם בעסק המשותף. מעברים ממצב למצב יכולים ליצור משברים בחיי פרט, זוג, משפחה. אם תצליחו להבין את שורש המשבר, יש סיכוי שתוכלו לשחזר את מה שקדם לו, (בהנחה שהיה טוב יותר). טיפול מתאים יכול לעזור (עצות לא יפתרו את הבעיה).
העצה הכי טובה שלי בשבילך ובשביל בעלך היא לפנות לשרותי הרווחה במקום מגוריך ולברר היכן ניתן טיפול בנושא אלימות במשפחה. בשלב ראשון חשוב לבדוק מהו הטיפול המתאים (זוגי או פרטני).
כמובן עדיף שגם בעלך יפנה איתך, אבל גם אם לא, אל תוותרי על טיפול לעצמך. את לא אמורה להתמודד עם מלים פוגעות, כי למלים כאלה אסור שיהיה מקום בחייך!
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשפה ברוטלית
ענת08/11/2009בוקר טוב פנינה
בראש ובראשונה אני רוצה להודות לך על התיחסותך לבעייתי. יש דברים במה שאת כותבת נכון הצעד הראשון שעשיתי הוא עזבתי את העבודה זה לא קל מפני שבגילי למצוא עבודה חדשה זה לא קל. אבל אני בתהליך דבר נוסף הוא שביום חמישי ניהלנו שיחה מאוד ארוכה שבה הבהרתי לו את תחושותי לראשונה מזה שנים רבות הוא הבין את הפגיעה והודה שהוא טועה שאני מקווה שגם זה צעד לקראת תקופה חדשה אין לי ספק שלא בהינף יד הדבר יחלוף אבל אני מקווה שגם לעבודה קשה יש משקל. איני שוללת כלל וכלל את הצעתך לגבי טיפול ואפעל בנדון במהירות האפשרית. אני מודה לך מקרב לב על פועלך חיזקי ואימצי תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת,
פנינה דובו08/11/2009
שמחתי לקרוא את דבריך ותודה גם לך.
המשיכי והתמידי. יש לכם הרבה עבודה וזו רק ההתחלה - אבל זה כדאי!
אף פעם לא מאוחר...
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)