התלבטות לגבי אופן ההגעה להסדר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגבי אופן ההגעה להסדר
    שואלת
    09/11/2009

האבא של הילד שלי יושב במעצר בית עקב עבירת איומים עליי.
    יש לי עורך דין שממליץ על הגשת תביעות בעוד שאני מתלבטת האם כדאי להגיע להסכם ללא דיונים בבתי המשפט. הסוגייה הבעייתית היא הסדרי הראיה. הגישה הרווחת היא שאחרי מקרה כזה הם צריכים להיות בפיקוח פקידת סעד. מצד שני לא הייתה אלימות כלפי הילד ובלאו הכי בתום תהליך משפטי יקבל האב הסדרי ראיה רגילים כנראה. טענת העורך דין היא שזה יוריד מעלי את האחריות לעניין . אני מאוד רוצה לסיים את העניין ולשים אותו מאחוריי. מהי הדרך המומלצת לסיים עניין כזה? האם כדאי להעדיף הסכם בכל מקרה? מתי לא? האם ללכת עם המלצת עורך הדין? למה כל הגורמים המקצועיים מפחידים בסיפורי זוועה על מסוכנות של אבות לאחר עבירת איומים? האם הסכם עם הסדרי ראיה רגילים ייחשב חוסר אחריות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום למתייעצת קבועה,

פנינה דובו
    09/11/2009

ראשית, חשוב לומר כי מי שנעצר בעקבות תלונה על אלימות כלפי בת זוג ויושב במעצר בית בהחלטת בית המשפט, כנראה שנמצא מסוכן ולא הייתי מקלה ראש ב"עבירת איומים" ( לי זה נשמע כנסיון למזער את חומרת העבירה).

ולגבי הסדרי הראיה: במידה ותפני לבית המשפט, הסדרי הראיה "הרגילים" ניתנים על סמך חוות דעת מקצועית של פקידת סעד לסדרי דין (שהיא עובדת סוציאלית המתמחה בנושאי אישות המטופלים בבית המשפט) . הדבר אמור לתת לך בטחון כי טובת הילד היא שתכריע בהחלטה על הסדרי ראיה, מה גם שיוריד מעליך את הצורך להתדיין עם אבי הילד בעניין. פעמים רבות נושא הסדרי הראיה משמש בידי אבי הילד כקרש קפיצה אל האשה ולהמשך השליטה בה ואת עלולה להסתבך בכך שלא לצורך. אם זו כוונתו של עורך הדין, אני מסכימה עימו בעניין זה.

לגבי "סיפורי הזוועה": בעקבות פרסומים לא מעטים אליהם נחשפנו כולנו בשנה האחרונה קיימת היום רגישות מיוחדת בנושא המדובר. אין צורך להיכנס להיסטריה, אך כדאי לחשוב על הכל ולנקוט בכל אמצעי ההגנה הדרושים.

מכל מה שנאמר עד כה החשוב הוא כיצד את מתנהלת בתוך הקשר עם "האבא של הילד". מן הסתם גם את היית או עודך בקשר כזה או אחר איתו. כדי להקטין או למנוע מהילד נזקים מיותרים חשוב שלך יהיה ברור מה טיב הקשר הזה ואיך והאם הוא משפיע על החלטותיך.

את זה לא ניתן לעשות במסגרת זו. המסגרת המתאימה היא במרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה השייכים לשרותי הרווחה. התייעצות איננה במקום טיפול. בתהליך של טיפול את בעצמך תגיעי לתשובות המתאימות לך ותוכלי לייעץ לעצמך. וזה עדיף. שווה לנסות!

בהצלחה,
    פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו