חשש לאלימות במשפחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש לאלימות במשפחה
    מירי
    18/11/2009

שלום רב,

אני עובדת כמה פעמים בשבוע במדריכה בחוג ציור מתנ"ס.אחת מהתלמידות שלי היא ילדה בת 9, שמתנהגת מאוד מוזר. היא כל פעם טוענת שילדה אחרת הרביצה למישהו וחוזרת על זה ללא הרף,
    למרות שהילדה המואשמת מכחישה כל קשר; בציוריה חוזר לעתים קרובות איש עם ידיים מאוד גדולות; היא מאוד תזזיתית וחזרת שקט.

יש לי הרגשה שקורה משהו אצלה בבית, אבל אני חוששת לשאול את הוריה באופן ישיר.
    האם יש מישהו עקיף אליו ניתן לפנות במקרים כאלה שמבוססים על אינטואיציה בלבד?

בתודה מראש,

אילנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש לאלימות במשפחה

הוספת תגובה

• לאילנית

ד``ר מני מלכה
    19/11/2009

אילנית שלום רב
    עירנותך חשובה אך יחד עם זאת יש להתייחס אל הדברים בזהירות רבה.

כולנו כאזרחים בחברה נעים בתוך המתח שבין להיות אדישים מידי ובין להיות חודרניים מידי. אם תחליטי מראש על סמך מה שתיארת שמדובר בהתעללות שהילדה עוברת יש סכנה של חודרנות כי ניתן למשל דווח למשטרה ולגלות שמדובר בתלונת שווא. אם לא תעשי כלום ייתכן ומדובר באדישות כלפי מצב סיכון בו הילדה מצויה. לא פשוט.

אוכל להמליץ לך לעשות שתי פעולות

1. לשוחח עם הילדה ולנסות לברר איתה את פשר התנהגותה. מה ההסבר שלה. יכול להיות שהיא כבר "תסדר" לך את הדברים. אפשר גם לטעמי לברר איתה בעדינות האם קשה לה עם משהו. ולא מעבר לכך.

2. תוכלי לברר היכן היא לומדת ולהפנות את החשש שלך- שוב בזהירות רבה - ליועצת בית הספר. אנא נסי לא לתאר את הסיטואציה כ"תפוח אדמה לוהט" שכן למערכות ולאנשים בתוכם יש נטייה להגיב לכך בחרדה ולעיתים בתגובה מהירה מידי ללא בירור ראוי. (למשל לפנות באופן מיידי למשטרה כדי שאחר כך לא יאשימו אותי שידעתי ולא עשיתי כלום...". ) לכן מה שמומלץ זה שתעבירי תיאור אובייקטיבי ככל שניתן ללא פרשנויות מיותרות.

רצוי לדעתי שתעשי את הפעולה הראשונה ואחר כך את השנייה.יכול להיות שאם הילדה תספר לך שקשה לה עם משהו תוכלי כבר לעודד אותה לפנות אל היועצת- וביחד איתך. יכול להיות שבעקבות שיחתך עם הילדה תשתכנעי שאין צורך לעשות את הפעולה השנייה.

שיהיה בהצלחה
    מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו