מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות מילוליתדקלה24/11/2009
שלום,
אני תלמידת י"ב, ויש לי חברה שכל הזמן מספרת לי שאביה צועק עליה ומעליב אותה. זה קורה רק בבית וכלפי חוץ, כשאני באה לבקר הוא נראה אדם נחמד.
יש משהו שעלי לעשות? היא חברה טובה ואני קצת מרחמת עליה.
אני יודעת שאמה נוטה להתעלם מהתופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דקלה,
פנינה דובו28/11/2009חלק מהתשובה תוכלי למצוא בתשובות לשאלות קודמות.
נראה לי שקודם כל כדאי שתנסי לדבר עם חברתך ולשמוע ממנה האם היא זקוקה ומעוניינת בהתערבותך למענה, או בעזרה כלשהי. לא כדאי שתעשי צעדים שעלולים לפגוע בחברות ביניכן.
חברתך יכולה לפנות למורה, מחנכת , יועצת או כל בעל/ת תפקיד בבית הספר, אשר יוכלו לכוון אותה ולחבר בינה לבין הכתובת המתאימה מתוך המסגרת הבית-ספרית, עם אפשרות לפנות גם לגורם מחוץ לבית הספר במטרה לסייע לה.
כל התערבות הנוגעת למשפחתה של חברתך צריכה להעשות במקצועיות וברגישות כדי להביא לטיפול בבעיה ולא להחמרתה.
במקרים קשים קיימת אפשרות לפנות לרווחה (לפקידת סעד לחוק נוער) או למשטרה, אך רצוי מאד שבמקרה זה תהיה הפנייה מלווה במידע בדוק עד כמה שניתן וספציפי.
נסי לדבר שוב עם חברתך ולראות האם היא מאותתת לך כי היא זקוקה לעזרה ואיך היא מתייחסת לרצונך לעזור לה.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)