אלימות מילולית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות מילולית
    דקלה
    24/11/2009

שלום,

אני תלמידת י"ב, ויש לי חברה שכל הזמן מספרת לי שאביה צועק עליה ומעליב אותה. זה קורה רק בבית וכלפי חוץ, כשאני באה לבקר הוא נראה אדם נחמד.

יש משהו שעלי לעשות? היא חברה טובה ואני קצת מרחמת עליה.
    אני יודעת שאמה נוטה להתעלם מהתופעה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מילולית

הוספת תגובה

• שלום דקלה,

פנינה דובו
    28/11/2009

חלק מהתשובה תוכלי למצוא בתשובות לשאלות קודמות.

נראה לי שקודם כל כדאי שתנסי לדבר עם חברתך ולשמוע ממנה האם היא זקוקה ומעוניינת בהתערבותך למענה, או בעזרה כלשהי. לא כדאי שתעשי צעדים שעלולים לפגוע בחברות ביניכן.

חברתך יכולה לפנות למורה, מחנכת , יועצת או כל בעל/ת תפקיד בבית הספר, אשר יוכלו לכוון אותה ולחבר בינה לבין הכתובת המתאימה מתוך המסגרת הבית-ספרית, עם אפשרות לפנות גם לגורם מחוץ לבית הספר במטרה לסייע לה.

כל התערבות הנוגעת למשפחתה של חברתך צריכה להעשות במקצועיות וברגישות כדי להביא לטיפול בבעיה ולא להחמרתה.

במקרים קשים קיימת אפשרות לפנות לרווחה (לפקידת סעד לחוק נוער) או למשטרה, אך רצוי מאד שבמקרה זה תהיה הפנייה מלווה במידע בדוק עד כמה שניתן וספציפי.

נסי לדבר שוב עם חברתך ולראות האם היא מאותתת לך כי היא זקוקה לעזרה ואיך היא מתייחסת לרצונך לעזור לה.

בהצלחה,
    פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו