חשש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש
    שואלת
    02/12/2009

אב ילדי בן השש במעצר בית עקב אשמת איומים כלפיי. מעצר הבית במקום מרוחק והקשר עם הילד נעשה באמצעות טלפונים, כשלפעמים הילד אומר שאינו רוצה לדבר בטלפון כי הוא עסוק במשחק למשל. האב מאשים אותי במניעת קשר עם הילד, וזאת על אף שלקחתי אותו מיוזמתי לפגוש אותו יחד עם הסבא, ולמרות שאני מיוזמתי קישרתי טלפונית את הילד עם האב.
    למרות כל זה, וכחלק מאובססיה של האב כלפיי, הוא טוען כך, וזה על אף שהנתק הפיזי קרה עקב מעצר הבית שלו.
    עורך הדין שלי הגיש תביעה למשמורת והסדרי ראיה בפיקוח. במקביל ידוע לי שהאב פנה להליך של הסדרי ראיה מול פקידת סעד- כלומר הליך דומה.
    החשש שלי הוא שהאב יאשים אותי ב"ניכור הורי" ושהבקשה להסדרי ראיה בפיקוח מצידי תפגע בו והוא יהפוך להיות יותר תוקפני בגישתו ויאשים אותי באופן כזה שיערער את המשמורת שלי, תוך כדי שימוש בשקרים ועיוות המציאות.
    אני מרגישה חסרת אונים כי עשיתי הכל "כמו שצריך" ויחד עם זה אני שומעת סיפורים, ויש לי חשש מכך שיווצר רושם מוטעה כלפיי בגללו ע"י המערכת, בעוד שאני מכירה ומעוניינת בקשר שלהם.
    לצערי למרות ההתייעצויות שלי עם אנשי מקצוע, אני חרדה. אני מרגישה שאני מגיבה בהגזמה אבל אני גם מותשת מכל מה שקרה עד כה. אני נפגשת עם מטפלת. מה אני יכולה לעשות או להגיד לעצמי או לדעת בכדי להירגע בנושא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש

הוספת תגובה

• למתייעצת

ד``ר מני מלכה
    02/12/2009

כפי שקורה לא אחת במקרים דומים לשלך- את מצויה במלחמה ואף משתמשת (אולי שלא באשמתך) בטרמינולוגיה של מלחמה. את פוחדת להפסיד- והפסד במקרה שכזה הוא ערעור המשמורת שלך, ובעצם הקשר שלך עם הילד יכול להיפגע. אכן חשש מוצדק.

ההתייחסות שאני יכול להציע לך נוגעת לשתי רמות:
    הרמה האחת, המקצועית-בירוקרטית: נוגעת למוסדות ולאנשי המקצוע שעובדים במוסדות וממלאים את תפקידם - שהוא לכל הדעות תפקיד מורכב ביותר. תפקידה של פקידת סעד לסדרי דין במקרה זה לפגוש אותך, את ההורה ואת הילד ולגבש חוות דעת מקצועית שיש לה מטרה אחת והיא ליצור הסדר שבנסיבות הקיימות (גם כשהן נוראיות) יהיה הכי טוב עבור הילד- והדגש הוא על הילד. פקידת הסעד אמורה לזהות ולהבין את הסיטואציה של המשפחה ולהחליט- לשם כך היא גם אוספת אינפורמציה מגופים שונים ובמקרה זה היא יכולה לקבל חוות דעת גם מהמטפלת שלך.

הרמה השנייה- היא הרמה האישית שלך- ידוע שנשים שמצויות בתוך קשר אלים עלולות לפעמים לחוש- כתוצאה מהמניפולציות האלימות- שהן "לא בסדר", "אשמות" וכך הלאה. ייתכן שהמקור לתחושת ההיסוס שלך נעוצה לא רק בפחד הגדול שלך "להפסיד" את בנך, אלא גם באווירה הזוגית שהייתה לך עם בן הזוג, שבה יכולת גם לאבד את ביטחונך בעצמך וביכולות שלך. אם כך הדבר- אז זהו נושא שדורש בירור במסגרת הטיפולית שלך. את מייחסת לבן זוגך המון כוח וחוששת שהוא יצליח להערים על המוסדות הקיימים- על איזה בסיס את עושה את זה?...

ולבסוף- האתגר הגדול הוא לראות את הדברים מנקודת מבטו של הילד שלך ולהצליח לחלץ אותו עד כמה שניתן מהמלחמה הזאתי. גם אם את חושבת שהאב מסית אותו את צריכה המון כוחות נפש ועזרה כדי לא להיכנס למשחק הזה- לא לנהל את התקשורת עם בן הזוג דרך הילד. מהלך לא פשוט שגם סביבו כדאי לקבל עזרה- הן ברמה של הילד והן ברמה של התקשורת איתו.

מני

שהיה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו