תוצאות והשלכות של התעללות רגשית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות והשלכות של התעללות רגשית
    אלונה
    03/12/2009

אני כבת 60 .התחתנתי בגיל צעיר עם גבר "רודף שמלות". הוא נהג לבגוד בי במיוחד כשהייתי בהריון (4 פעמים) ולאחר הלידה. כמובן שהבגידות היו כרוכות בשקרים כדרך חיים.
    לאחר כ20 שנה יצאתי מן הבית. הרגשתי שאני חייבת להציל את עצמי אך יחד עם זאת הרגשתי שאני "לא בסדר" שאני הורסת את המשפחה ולכן לא זרקתי אותו מהבית אלא לקחתי זאת על עצמי.. היה לנו הסדר של משמורת משותפת.
    בעלי דאז לא רצה להיפרד ממני והיה באבל ממושך. כאשר הוא משדר לילדים שאני אשמה בכך שהמשפחה התפרקה.
    לימים מצאתי אהבה שונה לגמרי ובניתי לי זוגיות מספקת וטובה.
    אלא שהמחיר הגבוה והכואב שאני עדיין משלמת הוא בקשר עם בנותי. דומה שהיחס וההדרה כלפי הושרשו כך שאני הורה מאוד משני להן. לעיתים פשוט מרגישה שלאסופרים אותי ולא מיידעים אותי במה שקורה.
    לעומת זאת הוא מקבל יחס חם ואוהב מהבנות.
    בארוע משפחתי לא לפני הרבה שנים הוא שוב כינה אותי גרושה באשמתה.
    למרות שעשיתי תיקון ובניתי לי חיים עצמאיים כלכלית ונפשית..אני מרגישה קשה עם ה"מתנה" הזו שנשארה לי מאותם נישואים איומים. :יחס מוחק ולעיתים מנוכר מצד אלה שגדלו אצלי בבטן.
    אני לא יודעת מה שאני מבקשת כאן בפורום..אולי הקשבה ולגיטימציה לכאב הקשה הזה.
    תודה
    אלונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאלונה

ד``ר מני מלכה
    03/12/2009

אלונה שלום
    אכן יש המון כאב בסיפור שלך- שילמת הרבה מחירים ועל חלקם את עדיין מתאבלת.

לי נידמה שכדאי לך לנסות ולהשתתף במסגרת טיפולית כל שהיא- פרטנית או קבוצתית. שם תוכלי לזכות בתמיכה ואולי אף מעבר לכך.

לגבי הבנות שלך- נראה לי שבטח גם להן מאוד -מאוד קשה, אם הן נמצאות בסיטואציה שבו הן צריכות לבחור בן אמא לבין אבא. בעבודתי עם ילדים (קטנים) שהוריהם התגרשו נתקלתי לא אחת במקרים שבהם הילדים צידדו במי שנתפס "חלש" יותר- האב. במקרים שהאב הורחק מהבית, נעצר והיה פחות נגיש לילדים הם כאילו "שכחו" את חלקו באווירה בבית והתגייסו לעזור לו, האם ה"מרחיקה" נתפסה במקרה זה כחזקה.

אין פתרון קסם למצב כאוב זה- אבל נידמה לי שאם תצליחי לראות את בנותייך במנותק מהאב - כלומר שלא כחלק ממשולש של יחסים (אני, הוא והן) זו יכולה להיות ראייה בריאה יותר. אולי זה קשה מידי אבל אם תנסי שלא לתרגם את התנהגותן, בחירותיהן וכל צעד שלהם למשוואה הזו- את מי הן מעריכות או אוהבות יותר- תוכלי לבנות איתן קשר שונה. יכול להיות שיש לכך מחירים- יכול להיות שאז תביני שהן נפגעו גם ממך- ללא קשר לאב, וזה משהו שתצטרכי ללמוד לתת לו מקום.

תוכלי כמובן לבדוק את ההשערות האלה במסגרת טיפולית שתבחרי לעצמך- מדובר בדרך שלא כדאי לעבור אותה לבד.

בהצלחה
    מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו