מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה הזכויות שליליאת10/12/2009
שלום רב לכם
אני בת 31 הבאתי ילדה מגבר שאני איתו 8 שנים , לא הסכמתי להתחתן איתו כי הקשר הזה לא היה טוב מלכתחילה והוא לעולם לא הסכים לעזוב אותי ואני הייתי חלשה כדי לוותר כל פעם וכך זה המשיך ונכנסתי להריון (ביתי בת שנה + שתיהיה בריאה) ואמרתי ננסה את החיים יחד. אנו גרים אצל הורי יש לנו דירה שאנו אמורים לעבור אליה אבל מרוב שאנחנו רבים בבית הורי והמילים שיוצאות לו מהפה, ואני אפרט, אני כל הזמן דוחה את זה ונשארת בבית הורי אפילו שזה בר לא נוח . המילים הן
אני בכוונה מצטטת כי אני רוצה לדעת אם יש השלכות ומה החוק אומר לגבי הילדה בנושא וכו'.
זונה שרמוטה , כשתבואי לדירה תראי מה אני מסוגל לעשות , זבל כלבה אני יבעט בך טני אפצע אותך אני אקח לך את הילדה לא את ולא אני נגדל אותה היא תלך לאימוץ וכו'. אני מבינה אותו שנמאס בבית ההורים מן הסתם גם לי אבל הוא לא מבין שהוא הגורם העיקרי( וגם גורם הכסף )
בקצרה מה הן הזכויות האם הוא יכול לקחת את הילדה אם אני לא יעבור . אני בטח יעבור ואנסה איתו לבד אולי הוא ירגע אבל אם לא מה הן הזכויות שלי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאת,
פנינה דובו10/12/2009ליאת, לפני שאני מנסה לענות לך על שאלתך בקשר לזכויות שלך, אני רוצה להזכיר לך, כי אולי כבר שכחת, שלאף אחד אין זכות לדבר אליך כפי שבן זוגך מדבר אליך. אם כך הוא מתנהג אליך כשאתם ליד הוריך, מה יקרה לאחר שתנסי לצאת לעצמאות ולעזוב את ביתם?!
בן זוגך לא רק מעליב ומשפיל, הוא גם מאיים לפגוע בך פיזית ולהפחיד אותך. את בעצמך אומרת כי את מוותרת לו מתוך חולשה. ככל שהמצב הזה נמשך את הולכת ונחלשת יותר ויותר.
לגבי הזכויות, כל זמן שאת מספקת לילדתך את צרכיה הבסיסיים (מזון, בית, חום, מגע, אהבה) אין סיבה בעולם שיקחו לך את ילדתך. בן זוגך מצליח להפחיד ולהחליש אותך, עד כדי כך שאת מייחסת לו המון כח ומאמינה למלים (ואוי למלים) שהוא משמיע באוזניך.
בכל מקרה, גם אם בן זוגך ירצה לממש את איומיו בקשר לילדה, ההחלטה איננה שלו. הוא עצמו איננו רשאי לקחת ממך את ילדתך או למסור אותה לאימוץ. תהליך כזה נעשה רק בהחלטת שופט ולאחר שהוגשה בקשה כזו לבית המשפט. לא נראה לי כי בן זוגך מתכוון באמת לעשות כן.
נראה לי כי לא סתם לא התחתנת עם בן-זוגך עד היום נשארת לגור עם הוריך. אל תתני ללחצים של בן הזוג לגרום לך לעבור מהבית. עליך לשקול היטב את טיב יחסיך עם בן זוגך ואת צעדיך לעתיד. כדי לעשות זאת, את זקוקה לעזרה מקצועית. פני למרכז לטיפול באלימות באזור מגוריך, שם יעזרו לך.
בהצלחה לך,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)