מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטותשואלת11/12/2009
בשל מעצר בית ממושך של אב ילדי,(הוא מואשם באיומים עליי) הוא מנוע מלראותו. אני לקחתי את הילד פעם מיוזמתי ובצירוף גורם נוסף לפגוש אותו. מדובר במקום מרוחק מאוד. במקביל עו"ד שלי הגיש תביעה למשמורת והסדרי ראייה בפיקוח שידוע לי שמדובר בהליך ממושך.הם שומרים על קשר טלפוני יומיומי. האב מביע רצון לפגוש את הילד, אבל לא מקבל אישור לכך, ומנסה להפעיל עליי לחץ לתאם את המפגש בינינו , שזו בעצם עבירה על החוק, ואני לא מסכימה כמובן.הילד קטן מאוד ואיננו מעוניין לנסוע לשם בליווי קרובי משפחה שהוא למעשה לא כל כך מכיר. המצב הוא כזה שמופנית אליי אצבע מאשימה של האב שאני מונעת קשר עם הילד בעוד שמצבו הוא זה שיצר את הסיטואציה האומללה הזו. (הוא לא משלם מזונות כבר חודשים, ועדיין נראה לו ברור שאני אשלם מכיסי את הוצאות הנסיעה , כי הוא רואה רק את עצמו.(אפילו פעם אחת לא שלח לילד מכתב או ממתק או מתנה או אפילו מעט כסף למתנה)
השאלה שלי מתייחסת אך ורק לעניין הילד, שאני כאימו רוצה שיהיה לו קשר טוב עם אביו אבל לא תוך כדי התעלמות ממצבו הנפשי הקשה ומהמורכבות של הסיטואציה. שוב, כמו בחיינו המשותפים שהסתיימו, כל האחריות מתגלגלת עליי כמו גם כל האשמה, ואני מוצאת את עצמי קורבן למניפולציות רגשיות.
המצב מתסכל מאוד. גורמים מקצועיים שאני איתם בקשר אומרים שהאב צריך להתעזר בסבלנות עד לתום ההליך הפורמלי ושאני בסדר גמור.
האם קיימת זווית ראייה נוספת? רעיון נוסף? האם אמהות כרוכה לנצח ברגשות אשמה או שאלה נובעים מהדינמיקה הזוגית שהייתה בינינו? אני כבר בטיפול. אני רוצה לציין גם שהילד לא מביע רצון למפגשים, שהוא יודע שעוד מעט אבא יוכל לפגוש אותו ושבאופן כללי הילד פורח ממש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר מני מלכה11/12/2009לא ברור לי מתוך התיאור שלך מדוע את בקשר עם אב הילד בנוגע להסדרי הראיה.
אם הוא מורחק ובמעצק בית בשל איומים הרי שמעצר הבית נועד לשמור על בטחונך- ביכולת להוציא גם צו הגנה - כך ששופט יאסור על בעלך ליצור עימך קשר.- גם טלפוני.
בנוגע להסדרי הראיה בעלך יכול לפנות לבית המשפט לענייני משפחה בעצמו, ליחידת הסיוע ולבקש בעצמו הסדרי ראייה. לפי מיטב ידיעתי ניתן לקבוע הסדרי ראייה זמניים עד שפקידת סעד תגיש תזכיר לבית המשפט.
החלק שלך כאם מול הילד יהיה להכין אותו לקראת הביקורים ברגע שיהיו הסדרי ראייה, לשוחח עימו על המצב החדש, ולהעביר לו את המסר שאין זו אשמתו.
אנ יכול להבין מהתיאורים שלך שהקשר הטלפוני עם בעלך יוצר את תחושת האשמה והאיום- אם כך הדבר, הרי שזכותך שלא להיות עימו בקשר מסוג זה ולהשאיר את מלאכת התיווך לגורמי הסיוע.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעניין רגשי האשמה,
פנינה דובו11/12/2009אחרי ככלות הכל - את נושאת עימך רגשי אשמה, כדבריך, ולא מוצאת לעצמך מנוח.
אולי בטיפול תצליחי לגלות מהיכן נובעים רגשות אלה וכך, גם אם לא תשתחררי מהם לחלוטין, לפחות תוכלי להתמודד איתם יותר טוב; תדעי יותר טוב כיצד לכוון את עצמך ולהתנהל מול אותם רגשות.
והערה לסיום: האם עצם העובדה שילדך "פורח ממש" איננה הוכחה מספקת לכך שפעלת נכון? שאת יכולה להרגיש מרוצה?
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)