אלימות ריגשית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות ריגשית?
    יעלי שם בדוי
    12/12/2009

שלום,

אשמח לקבל עצה איך להתייחס לנושא:
    חברה טובה שלי נשואה + שלושה ילדים. לאחרונה היו מספר מקרים (ספורים) שמהם קיבלתי את ההרגשה שבעלה גורם לה להרגיש חסרת ערך.
    לפני כמה חודשים הם עברו לגור בעיר אחרת ליד הוריו בבית חלומותיו של הבעל. לה המעבר קשה מכיון שהיא עזבה עבודה וחברים מאחוריה. בנוסף לפני כשלושה חודשים קרה ארוע טרגי במשפחתה הקרובה ומאז היא במצב לא טוב ולוקחת כדורים נגד דיכאון – שלדבריה עוזרים לה מאוד.
    להרגשתי בעלה לא תומך בה מספיק בתקופה זו. הוא אמר בפרוש שמפריע לו תגובתה הקשה לארוע במשפחתה שמפריע להגשמת החלום שלו (בית חדש וכו').
    הייתי עדה לארוע בו הוא השפיל אותה בפומבי על שטות מוחלטת. היום דיברנו להיפגש והיא אמרה שאי אפשר כי היא עסוקה בבית לאחר שהבוקר הוא התעצבן שהיא מזניחה את הבית, והיא חייבת להספיק לסדר.

מה אני עושה?
    לשאול אותה ישירות?
    גם אם היא תכחיש ותשווק לי אידיליה, אני עדיין ארגיש לא נוח.
    אשמח לשמוע כל עצה.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלימות ריגשית?

הוספת תגובה

• ליעל

ד``ר מני מלכה
    12/12/2009

יעל שלום לך

אולי כדאי שתשתפי אותה בתחושות שלך ותתני לה את ההזדמנות להגיב
    תעשי לרגע תרגיל עם עצמך- ותשימי אותך במקומה
    מה היית רוצה שחברה טובה שלך תעשה במקרה שכזה.

דבר נוסף
    ממליץ לך לקרוא שוב את מה שכתבת לי ולחלק את הטקסט לשניים
    1. עובדות "יבשות" מה שנקרא אובייקטיביות
    2. תחושות סובייקטיביות שלך

כשאת משוחחת עם חברתך הפרידי בין השניים. והנקודה היא שאת התחושות הסובייקטיביות שלך תעלי עם סימן שאלה, ועם האפשרות לשמוע ממנה סיפור שונה או אחר....

בהצלחה

מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו