אלימות במשפחתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות במשפחתי
    בת 27
    13/12/2009

שלום רב,
    אני כותבת כי אין לי מושג מה לעשות.
    בעלי הרביץ לי היום בפעם השנייה והיא יותר עוצמתית מן הקודמת .
    אנחנו נשואים 5 שנים עם 2 ילדים קטנים בגלל זה אינני מעוניינת להתלוןן במשטרה ,הילדים מאוד אוהבים אותו אך לא יכול להיות שנהייתי קורבן אפילו בתור ילדה ההורים שלי לא הרביצו לי
    הוא השליך אותי לרצפה ומשך בשערותי והביא לי סטירות חזקות לפנים ומשך אותי מצד לצד אני אפילו לא ראיתי מה הוא עושה לי כל הזמן עצמתי את עיניי,וקראתי לילד הבוגר שלי שיבוא.
    מה אני אמורה לעשות אני לא רוצה להתלונן אך גם מפחדת לשתוק ולהראות לו שמותר להרביץ לי ככה.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלימות במשפחתי

הוספת תגובה

• בת 27, כל כך צעירה...

פנינה דובו
    13/12/2009

אני מציעה לך לקרוא לפחות חלק מהשאלות והתשובות בפורום הזה ומקווה שתוכלי למצוא בהם משהו שיתאים לך.

אני לא בטוחה שהשאלה שאת שואלת היא מה לעשות, או אולי: האם אני רוצה לעשות והאם אני מסוגלת לעשות משהו כרגע.

עצם הפנייה שלך היא כבר התחלה חשובה ויש בה סימן לכך שאת חשה כי משהו הופר מבחינתך במערכת היחסים שלך עם בעלך. מכאן והלאה, כדי להמשיך, תצטרכי תעצומות נפש לא קטנות.

במהלך המסע שלפניך יהיה עליך לענות על השאלות שאת עצמך שואלת: איך זה שנהיית קורבן? איך זה שאינך מתלוננת ומשתפת פעולה עם עבירה שנעברה עליך (למי עוד היית נותנת לפגוע בך ככה?)? איך זה שילד קטן ("בוגר"?!) נקרא להגן על אימו בעוד הוא זקוק להגנתה? ועוד...

כן, זה לא יהיה קל. אבל אין לי ספק שאחרי תהליך טיפולי שיסייע לך בכך את תמצאי את עצמך, ואז ודאי יהיה לך מושג מה עליך לעשות (איתו או בלעדיו, איך שתחליטי).

אל תתני לשנים לחלוף. זה לא יהיה יותר קל אם תדחי את ההתמודדות. את חייבת את זה לעצמך ולילדיך.

אני מאמינה שתוכלי,

פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיוני אני מציעה לך לטפל

מלי גנון
    16/12/2009

בנושא עכשיו ולא להמתין, לא לפחד מאחר ואת גורמת לנזק בלתי הפיך לילדיך.
    אני מציעה לך לגשת למרכז למניעת אלימות במפשחה ליד מקום מגורייך ולשתף אותם במה שאירע והם יעזרו לך, נכון שצריך המון אומץ וכח רצון אך אני מאמינה שאם פנית לעזרה סימן שאת יודעת שמגיע לך לחיות חיים טובים יותר ולא חיים של אלימות אשר תימשך הלאה והלאה אם לא יטופל בעלך.
    מחזקת אותך נשמה, מלי מ"להעביר את זה הלאה".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבת 27

ד``ר מני מלכה
    16/12/2009

בהמשך לדברים של פנינה רציתי להסב את תשומת ליבך לכך ש:

א. לאלימות שאת מתארת כלפייך אין לגיטימציה חוקית- כלומר היא מהווה עבירה על החוק

ב. אין לה לגיטימציה מוסרית- היא מהווה חדירה למרחב האישי והפרטי שלך- ולכן היא מצמצמת ודורסת את הנפש שלך

ג. יש לך טעות כשאת חושבת שאסור לך לפעול להגנתך משון שהילדים אוהבים את אבא שלהם. בכך את משתפת פעולה (גם אם באופן פאסיבי) ביצירת אקלים משפחתי שהוא הרסני עבורם. פגשתי עשרות ילדים חשופים לאלימות שאמנם לא הוכו על ידי הוריהם, אך הפנו את רוב האנרגיות הנפשיות שלהם בניסיון להתמודד עם המצב הבלתי אפשרי הזה מבחינתם.

ד. לא אחת פנייה לעזרה תורמת לכך שגם הבעל נעזר. אמנם אין זו אחריותך ועליו לעזור לעצמו, אך התפיסה שלך שפנייה לעזרה או תלונה במשטרה היא פעולה שלילית עבורו איננה מחייבת. נכון שאם תעשי זאת תצטרכי להתמודד עם תחושות אשמה- אבל בגלל זה יש את הסיוע הטיפולי במרכז לטיפול ומניעת במשפחה- כדי שלא תשארי בודדה עם הדברים הללו.

ולבסוף - נשים מגיעות לטיפול אחרי שנים רבות ואז "מתאבלות" עליהן. אני מאמין שאם כתבת לנו אז את בטח מבינה שאת לא רוצה שזה יקרה לך.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אתם עדיין גרים תחת קורת גג אחת

שחר
    27/12/2009

יש לך שתי אפשרויות:
    1. את אורזת את החפצים היום ועוברת, עם הילדים, לבית של הוריך (אם אפשר) או למעון לנשים מוכות, ומשאירה לו מכתב שהתקשורת הבאה ביניכם תהיה באמצעות עו'ד.
    2. את אורזת לו מזוודה עם חפציו, ניגשת למשטרה, מוציאה כנגדו צו הרחקה מהבית.

בכל מקרה - הטלפון הבא שלך הוא לרשויות הרווחה. את לא צריכה לחטוף ממנו מכות אפילו פעם אחת, שלא לדבר על שתים.

הבחורצ'יק כנראה לא מבין את המונח "בעל ואישה" בצורה נכונה. אין לו בעלות עליך ואין לו כל זכות, לא חוקית ולא מוסרית, להפעיל כנגדך אלימות פיזית.

מה יקרה לו? יעצרו אותו? הוא יסתבך? יפתח נגדו תיק פלילי?
    תגידי, מה זה בכלל מעניין אותך? מצידך הוא יכול להישרף בגיהינום! הוא הרביץ לך? הוא לא ראוי לחיות לצידך! אתם לא ילדים בגן שפותרים בעיות במכות ואחר כך רצים לגננת, ואם הוא לא מסוגל לשלוט בעצמו - הוא לא ראוי לחיות במשפחה. אנשים מבוגרים צריכים ללמוד לשחרר את האגרסיות שלהם בדרכים אחרות, לא במכות לנשותיהם.

אל תשכחי את הפתגם: "ילד מוכה הופך להיות אב מכה". הטיפוס הזה כנרא ראה את אביו מרביץ לאימו כשהיה ילד (מי יודע מה הוא בעצמו חטף) וזה הדפוס שהוא מכיר "מבית אבא". ככל שילדייך יהיו עדים לאירועים של אלימות בבית כך גדל החשש שגם הם יאמצו את המודל הזה כשיהיו מבוגרים. את חייבת לעצור את כדור השלג הזה לא רק למען עצמך אלא גם למען ילדיך ובני/בנות זוגם לעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה מעורר חלחלה בתגובתך

אחד
    02/02/2011

אי אפשר לסבול את המילים שכתבת בלי לדעת את כל המקרה על פרטיו חרצת את דינם של הילדים ושל אביהם.הידד כל הכבוד עכשיו מגיע לך פרס

הלוואי ותחווה את החוויה שאחלת לבחור ועוד יותר מזה

שתסבול כל רגע על פירוק משפחה והסתה של אישה נשואה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו