תלונת שוא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תלונת שוא
    קובי
    20/12/2009

אני נשוי מזה כשנתיים וחצי לאישה מקסימה ממנה יש לי שני בנים יש לי בן נוסף מגרושתי
    אשר נשואה שוב ויש לה ילד

חתמנו הסכם בביהמ"ש לעניני משפחה ובו התחייבתי לשלם לה כ7000 ש"ח בפועל הייתי מעביר לה כ10000 ש"ח

לפני כחצי שנה החברה בה עבדתי נסגרה ומאז סיכמתי עימה כי אעביר לה סכום של 5000 עד שאני ימצא עבודה חדשה אך בפועל טרם מצאתי אני מלוה כספים כדי לשלם לה והיא משתמשת בילד ככלי מיקוח ראיתיו 5 פעמים בחצי השנה האחרונה בגלל שאני מתקשה לגייס את הכספים בזמן תוך איומים מצדה כגון אני יהרוס אותך אתה גמור אתה לא תראה יותר את הילד ואף התקשרה לאשתי אחי ואבי וטרחה לומר להם זאת

היא אף שולחת לאחי בין 10 ל15 מסרונים כגון אלו ביום

ילדי רוצים לראות אותווקוראים בשמו כל פעם שהם רואים את תמונתו ואף הוא עובר טראומה מאחר והוא לא נפגש עמם באופן סדיר

את כל המתואר סבלתי בשתיקה עד קרות המקרה הנ:ל

השיא היה לפני כיומיים היא בקשה שאקח את הילד ליומיים הסכמתי בחפץ לב עשיתי את כל התיאומים הרלוונטים (מאחר והייתי במילואים) הנני מפקדבמילואים (לא קצין) וכשהתקשרתי 3 שעות לפני הזמן המיועד היא אמרה לי לדאוג קודם לכסף ואז לקחת את הילד

היא ברוב חוצפתה שלחה הודעת טקסט לאחי שאני מבריז לילד ובגלל זה הוא לא רוצה לבוא אלי
    מכשהתקשרתי אליה כתגובה למסרון היא אמרה שהיא לא צריכה אותי ואת הכסף שלי ואני יכול לשכוח מהילד ולא יוכל לראות אותו שוב

אני בתגובה אמרתי לה שאני אראה אותו גם אם אצטרך להכנס אליה הביתה (כמובן בדרך חוקית לפי צו בימש משטרה עובדת סוציאלית וכו')

היא התלוננה במשטרה שאיימתי עליה3 שוטרים עצרו אותי מהבית כמובן לקחו את הרובה שחתמתי עליו לצורך המילואים לעיני אשתי וילדי לאחר שחקרו אותי נפתח לי תיק על אלימות במשפחה ונאלתי להודיע בצבא שבואו לקחת את הנשק

יש לי מספר שאלות
    1.האם אני יכול כנגדה תלונה על הסתה פגיעה בשם טוב תלונת שוא והטרדה?
    2.מאחר ונפתח לי תיק פלילי דבר שפוגע בי מאד בבחינה תעסוקתית האם אני יכול לתבוע אותה על אובדן הכנסה עתידית?
    3.האם אבי אחי ואשתי יכולים להתלונן על זה שהיא מטרידה אותם?
    4.לאן אני צריך לפנות לראות את הילד מאחר והמשטרה אמרה ליע לא ליעצור עימה קשר 14 יום?

תגובה מהירה אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תלונת שוא

הוספת תגובה

• לקובי

ד``ר מני מלכה
    20/12/2009

קובי שלום רב

לפנייתך יש מספר היבטים, חלקם נוגעים לאופן בו מתנהל הקשר עם גרושתך והבן המשותף שלכם והחלק האחר נוגע להיבטים חוקיים-משפטיים.

בנוגע להיבט של החוק ומערכת המשפט-
    אשתך הגישה תלונה נגדך כי אמרת לה ש"תבוא אליה הבייתה לראות את הילד גם אם תצטרך להיכנס אליה הבייתה" ואז הוספת בסוגריים שכמובן מדובר בפנייה לעובדת סוציאלית וכדומה...
    לא ברור האם הוספת את המסרים המרגיעים הללו בדבריך או לא. ייתכן ולא- ואז גרושתך חוותה את הדברים כאיום, או שאמרת לה דברים נוספים, שקים יותר שאתה לא זוכר (כי נורא כעסת) , או שאתה מתבייש לומר. יש כל מיני אפשרויות. מה שברור הוא שמהלך העניינים הציק לך וייתכן שהיית סוער או כועס.
    אם אשתך הגישה תלונה- ואפילו זו הייתה תלונת שווא- מה שנותר לך זה לחכות לטיפול של החוק בעניין. לא בטוח שתלונת נגד על האיומים שלה תעזור, עין תחת עין ושן תחת שן לא מתקבלים כאן, לכל היותר יפתחו תיקים הדדיים שאינם מבטלים זה את זה.

שים לב- ייתכן שזה מה שהיית אמור לעשות מלכתחילה- מדוע לא הגשת תלונה על האיומים, למה היית צריך לחכות שהיא תגיש תלונה? זה נראה כאילו לקחת את החוק לידיים.

ודבר נוסף- שים לב לכך ש"הכנסת" את עצמך להתנהלות לא בריאה. מדוע אתה צריך לשלם 10000 ש"ח ולא 7000 ש"ח - ואחר כך אין לך מה לשלם. גם כאן אתה לוקח את החוק לידיים ואחר כך אתה נקלע לצרות. מה שברור הוא שהיית צריך לשלם את ה 7000 כפי שנקבע בחוק ואם נקלעת לתקופה קשה אז היה עליך לגייס את הכסף- גרושתך לא צריכה לסבול מכך.

לגבי הקשר עם הילד - אתה יכול לפנות לבית המשפט לענייני משפחה ליחידת הסיוע שם ולבקש הסדרי ראייה. פקידת סעד לסדרי דין תבדוק את המצב ותיתן המלצה.

אף אחד לא מונע ממשפחתך להגיש תלונה במשטרה. לגבי הסתת שווא- תוכל לחכות למשפט שיהיה בגין תלונתה ואז לסמוך על בית המשפט שכריע בעניין. אבל כאמור זה לא מונע ממך לבדוק את האפשרות עם עורך דין- של הגשת תלונה על הסתת שווא.

לגבי מערכת היחסים עם גרושתך. שים לב שלמעשה לא נפרדתם לחלוטין. הקשר בניכם המשיך להתנהל באמצעות הכסף והילד. תחילה היית "לארג'" איתה ואחר כך הפכת לתלוי בה וברצונה כשלא יכולת לשלם. זה מצב בהחלט לא רצוי ועליך לחשוב ולראות איך אתה שומר על עצמך. איך אתה משלם בדיוק מה שצריך ועושה את מה שבדיוק מצופה ממך בלי ג'אסטות קטנות או גדולות. כך תמנע צרות וגם תיצור עבור הבן המשותף אקלים בריא יותר.

אם היא לא עומדת בהסדרי הראייה עליך לפנות לפקידת סעד לסדרי דין ולבקש בחינה של הסדרי הראייה אל תנסה לסדר או להסדיר את הדברים לבד.

מקווה שתוכל לצאת מההסתבכות ולשמור על עצמך ביתר עירנות
    שיהיה בהצלחה.

מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו