מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הייתי רוצה לדעתשואלת20/12/2009
במקרה של מעצר בית של גבר שפקידת סעד נכנסת לתמונה כדי להסדיר את המפגשים בינו ובין הילד, מה מטרת הביקור בית שלה, והשיחה עם הגננת? ממה היא מתרשמת? ואם היא ממליצה על מרכז קשר , והמפגשים יהיו בסדר, כמה זמן עד שהם נעשים הסדר קבע רגיל שבין הורים שלא חיים יחד, בלי מעורבות פקידת הסעד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנה
ד``ר מני מלכה20/12/2009אנה שלום
פקידת סעד נכנסת לתמונה לרוב שכההורים לא מסתדרים ויש סכנה שהילד הופך להיות כמו כדור במשחק פינג-פונג. סליחה על הדימוי אבל אני נוקט בו במכוון כדי להצביע על כך שהדבר עלול לפגוע בילד.
פקידת הסעד מדברת עם הגננת ועם עוד גורמים כי מחובתה לאבחן את מצבו של הילד, עד כמה הוא מטופל, ואינו עובר הזנחה. היא נפגשת עם כל הגורמים כולל הוריו כדי לגבש המלצה- שעל פי נקודת מבטה המקצועית- תהיה הטובה ביותר עבור הילד.
קשה לקבוע מראש כמה זמן לוקח עד שיהיה הסדר קבע רגיל. זה מאוד תלוי במצב.
לגבי מרכז הקשר- כאשר מתרשמים כי נשקפת סכנה לשלומו הנפשי-גופני של הילד מצד אחד ההורים, אבל גם שחשוב שהוא יהיה איתו בקשר- לשם כך נפגשים במרכז קשר. כדי שהמפגש ייערך באופן שבו הילד יהיה מוגן. עד כמה שאני רוצה לקוות ולהאמין מרכזי הקשר לא מסתפקים בכך- אלא אמורים להדריך את ההורה כיצד ליצור את הקשר עם הילד ולעזור להם לבנות קשר טוב יותר.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)