מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ?שירי28/12/2009
איך אני מספרת לבעלי שפניתי למרכז לטיפול באלימות במשפחה?
אני דוחה את זה כבר שבועיים
אין לי אומץ ודווקא מכיוון שסוף סוף עשיתי את הצעד הזה
יש לי יותר כח להמשיך לסבול מהאלימות שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שירי,
פנינה דובו28/12/2009לדעתי, כאשר תגיעי לשלב שבו את מסוגלת לספר לבעלך שפנית למרכז - ואת כבר תרגישי כשזה יקרה - זה יהיה הזמן לספר לו.
אולי קשה לך לשמור אצלך "משהו" (סוד) שבעלך אינו יודע ואינו מעורב בו. זה משום שאת כבר רגילה, אולי, שכל דבר שאת עושה/חושבת/מרגישה עליו לדעת גם כן. אבל את לא באמת חייבת להתחלק איתו בכל דבר.
ישנם דברים שמותר לך לשמור רק לעצמך ואולי את צודקת שאת עדיין לא מספרת לו שפנית לטיפול. כי אם את עדיין לא חזקה מספיק לעמוד מולו ואת חוששת שהוא לא יסכים לצעד שעשית (או אף יגיב באלימות), אולי עדיף באמת לחכות ולא לספר לו, עד שתהיי מספיק חזקה. את נמצאת בתהליך בו את לומדת כיצד להגן על עצמך. קחי את הזמן ואת הסבלנות לעצמך.
מצד שני, יתכן ופנית לטיפול מתוך כוונות לשקם ולטפל ביחסיך עם בעלך. אם את חושבת שהוא יכול לקבל את זה, אולי תוכלי להסביר לו שזה לטובתו ולא נגדו. הוא עוד יכול להפתיע אותך ולהצטרף גם כן לטיפול.
אני בדרך כלל נוהגת להציע למטופלות במרכז שאני אתקשר מטעם המרכז ואציע לבעל להגיע לטיפול, כחלק ממדיניות המרכז לטפל בשני בני הזוג (כל אחד בנפרד), לאחר שאשתו הופנתה כבר אלינו. הרבה פעמים זה מצליח. את יכולה לבקש מהמטפלת שלך לבדוק אפשרות כזו.
בקשר לאומץ שלך לסבול את האלימות: כנראה שאת מקבלת כח מהשיחות. את הכח הזה תתעלי במשך הזמן כדי להגן על עצמך מפני האלימות ולא כדי להמשיך ולסבול מאלימות.
המשיכי בטיפול ובהצלחה!
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)