מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאשר בית המשפט ממנה פקידת סעדשואלת30/12/2009
להסדי ראייה בעקבות פרידה של ההורים, האם המעורבות שלה נפסקת כאשר ההורים מגיעים להסכם? האם ההמלצות שלה מחייבות את ההורים? האם במקרה של מפגשים של אחד ההורים במרכז קשר ניתן לבקש לעצור את התהליך ולהתנהל עצמאית? השאלה מגיעה מהמקום שבו עצם המעורבות של גורמי רווחה בעניין מאוד לא נעימה והיא תולדה של התנהלות אחד ההורים, לא כלפי הילד, רצוי לציין, אלא במסגרת הסכסוך הזוגי. למרות שכוונת עובדי הרווחה כנראה טובה ומטרתם לעזור יש סטיגמה כזו שהם משתלטים על המשפחה. מדובר במשפחה טובה מאוד , ולא במשפחת מצוקה חלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואלת,
פנינה דובו30/12/2009קודם לשאלותיך:
פקידת סעד, במקרה שעליו את מדברת, מתערבת כאשר קיבלה יפוי כח לעשות כן על ידי בית המשפט למשפחה (או גם מבית הדין הרבני) וכאשר מדובר בבני זוג שאינם נמצאים ביחד ויש להבטיח לילדיהם לראות כל אחד מההורים. כאשר בני הזוג מגיעים להסכם וההסכם מקובל על פקידת הסעד, אשר עניינה הוא בראש ובראשונה טובת הילד, ההסכם מקבל תוקף משפטי ומעורבות פקידת הסעד הסתיימה.
אם הסדרי הראיה שנקבעו כוללים ביקורים במרכז קשר, סיום מצב זה מחוייב אף הוא בהחלטת בית המשפט והוא מתנהל תחת פיקוח מרכז הקשר ובתיאום עם פקידת הסעד, כל עוד לא הוחלט אחרת.
אמנם, כפי שאת מציינת מדובר בסכסוך זוגי ולא הילד הוא הגורם לכך, אך הילד מושפע מכך ולכן יש ליצור את מירב התנאים על מנת שהוא עצמו לא יפגע בשל הסכסוך בין הוריו. זו בעצם הסיבה למעורבותה של פקידת הסעד וזה תפקידה.
ובהזדמנות זו, ולא רק לשואלת:
אנחנו קוראים בפורום זה לא מעט תגובות שאינן חיוביות דוקא, לגבי מעורבות הרווחה בבעיות אלימות במשפחה. כשאני מנסה להסביר לעצמי מדוע זה קורה, אני מזכירה כי חלק גדול מהתגובות נאמר בשעת כעס, משבר ולחץ. קשה לראות את התמונה כולה כאשר נמצאים עמוק בתוך ה"בור". ברור לי גם שקשה לקבל התערבות חיצונית-סמכותית, בנושאים כל כך אינטימיים ומשמעותיים כמו האמהות. אין ספק שהרגישות בנושאים אלה הופכת כל התערבות לקשה, גם עבור פקידת הסעד. אבל פעמים רבות קל יותר לבוא ולזרוק את כל הכעסים שהצטברו על גורם חיצוני מאשר לעשות בדק בית פנימי.
קיימים בודאי מקרים בודדים בהם ההתערבות יכולה להיות כושלת או מוטעית, כמו בכל דבר. אך חשוב לא לצבוע את כל התמונה על פי אותם מקרים, שיתכן ומקבלים מקום נכבד בפרסומים, שלא כמו כל אותם מקרים שלא התפרסמו וסייעו במניעת פגיעה בילדים.
והערה אחרונה: אני לא יודעת מהי משפחה טובה מאד ומתי משפחה הופכת למשפחה במצוקה. אבל אני יודעת שכל משפחה שנקלעת למצוקה ומתמודדת עם מצוקתה, יש לה סיכוי גדול להפוך למשפחה טובה.
הארכתי הפעם,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה ועוד משהו קטן
שואלת30/12/2009אני מבינה מתגובתך שאולי נשמעתי כמותחת ביקורת על הרווחה והאמת היא שאני נתקלתי רק בעובדות סוציאליות נחמדות עד היום וההסתייגות שלי נובעת מהסטיגמה הציבורית של הרווחה כמי שמוציאים ילדים מן הבית. אני מבינה שלא מדובר כאן במצב כזה, אבל מה לעשות וכפי שכתבת, האימהות היא מקום רגי ש ואף אחד לא אוהב שמתערבים לו באינטימיות, חוץ מאשר אלו שעושים שימוש ציני במערכת, כמו בתלונות שווא. הפחד שלי נובע כמובן מהאפשרות שהגרוש שלי יגיד עליי דברים רעים במטרה לנקום בי על כך שהוא הסתבך עם המשטרה בעקבות איומים עליי ושפקידת הסעד תיאלץ לבדוק את העניין למרות שעל פניו ברור שהילד מטופל היטב. פשוט שמעתי סיפורים ולא בא לי להיות במקום הזה. יכול להיות שהבעיה שלי היא שאני מייחסת לגרוש לי איזה כוח לעולל לי רע. אני מקווה שאכן מדובר במערכת אינטילגנטית ורגישה שיודעת לזהות את המצב ואני מקווה שהמעורבות הזו אכן תהיה לטובת העניין. אני בטוחה שנתקלת במקרה כזה של אמא שמצאה את עצמה בסיטואציה כזו שהיא לא מבינה איך זה בכלל קרה לה , כי האסוציאציה היא של שכבות מצוקה ואנשים לא נורמטיביים. אני חייבת להגיד שהפורום הזה הוא אחד המקומות שבהם יש קצת תיקון לרושם הזה, ועל כך תודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)