מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות מהעברליסה20/01/2010
שלום,
אני מעדיפה לכתוב בעילום שם בגלל שאני עדיין פוחדת.
אני בת 28, נולדתי וגדלתי בישראל, יש לי אח קטן בן 23, הורי התגרשו כאשר הייתי בת 16 בתיכון.
לפני שהורי התגרשו, אבא שלי נהג באלימות קשה כלפי אחי הקטן וכלפי אימי, שגרמו להם לחבלות.
באחת הפעמים שהגיעה משטרה, ביקשו ממני לתת עדות על האלימות – אבי שחשש ממאסר איים עלי שאם אני אעיד נגדו אז הוא יתנקם בי ובאחי הקטן, ואיים שאם יכנס לכלא אז כשישתחרר ימרר לנו את החיים ויהרוג אותנו. באותו יום הוא לקח לי את המחשב שבזמנו השתמשתי בו לצורף הבגרויות, והתנה את החזרת המחשב בכך שאעיד שלא הייתה בכלל אלימות אלא ריב משפחתי.
אני נבהלתי ונורא פחדתי ממנו, וחששתי שהוא יפגע פיזית בי ובמשפחה, ויהרוס לי את הלימודים, לכן העדתי במשטרה ש"הכל בסדר", וכל הסיפור נופח, ולא הייתה כלל אלימות.
אח"כ הורי התגרשו, אני הדחקתי את אותו מקרה, ולא רציתי לראות שוב את האיש שקראתי לו "אבא".
לא מזמן, במקרה ראיתי אותו ברחוב, הוא לא זיהה אותי, אבל הכל חזר אלי כמו בפלאשבק, כולי רעדתי מפחד וכמעט היה לי קוצר נשימה.
מאז אני לא יכולה להפסיק לחשוב על העבר, איך שהוא איים עלי ועל משפחתי, איך שהוא נהג באלימות קשה, ואיך שהוא הרס לי את הילדות.
אני לא יודעת מה לעשות, אני מרגישה שאני חייבת להוציא את האמת לאור. אבל אני לא יודעת אם מישהו יאמין לי?
אני קוראת עיתונים ורואה איך קורבנות אלימות שמתלוננים במשטרה נמאס להם מאזלת היד של המערכת עד שמצטערים על כך שהתלוננו מלכתחילה.
אז אני שואלת את עצמי האם אותו מקרה יקרה איתי? האם יהיה לי הכוח הנפשי להתמודד עם זה?
אני לא יכולה לחזור למסלול חיים תקין, עד שהאיש הרע הזה שפגע בחסרי הגנה ישלם על מעשיו ויקבל את המגיע לו על הפשעים שביצע.
האם עלי להתלונן במשטרה על מה שאירע לפני 10 שנים? מה עלי לעשות?
בבקשה עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליסה
ד``ר מני מלכה21/01/2010ליסה שלום
לפנייה שלך יש שני חלקים שבטח קשורים זה לזה- החלק הרגשי-נפשי והחלק המשפטי-חוקי.
לגבי ההיבט המשפטי- אני מניח שתוכלי לברר את הנושא בהתייעצות עם עו"ד או פורום משפטי כל שהוא.
לגבי החלק הנפשי- את מתארת חוויה איומה ומתמשכת של אימה ופחד. האלימות שאת מתארת היא גם אלימות ישירה כלפייך וגם חשיפה שלך לאלימות של אביך כלפי אימך- חלק מהחשיפה נוגע לכך שנאלצת "לקחת צד" לאחר שאיימו על חייך ועל חיי המשפחה. הפקידו בידיים שלך אחריות -חבילה גדולה- מעבר למידותייך.
אחת הדרכים "לעבד" את הדברים הנוראים שעברת- היא טיפול נפשי. אני מניח שגם תלונה במשטרה ויצירת מצב שבו אביך ישלם על מה שהוא עשה כפי שאת כותבת, יכולים לשפר את תחושת חוסר האונים והצדק- עם זאת כדאי שהדברים הללו ייעשו במסגרת טיפול שיספק לך תמיכה בנושא- לא כדאי שתהיי לבד בעניין.
את צודקת, לטעמי, שהנושא איננו רק התלונה כלפי אביך אלא גם הדאגה שלך ל"שחזור" של יחסים מסוג זה עם בן זוג. וגם כאן טיפול נפשי יוכל בהחלט לעזור.
ודבר נוסף- בהחלט מומלץ שתבדקי את האפשרות שיקבלו אותך לטיפול במרכז לטיפול ומניעת אלימות במפשחה במקום מגורייך- שם תוכלי לפגוש אנשי מקצוע שמומחים בתחום של האלימות.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)