מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איומים בנושא משמורתשואלת17/02/2010
האם ייתכן מצב שבו גבר שמאיים לקחת לאשה את הילדים, לתבוע משמורת, ל"התלונן לרווחה שהיא פסיכית", וכל זה כנקמה על כך שהיא עזבה אותו, יצליח בידו?
מדובר בגבר בעל עבר של אלימות כלפי האשה (מילולית), ובהעיה היא שהוא ממשיך גם לאחר הפרידה. גורמים שהתייעצנו איתם אמרו שאי אפשר לעצור גבר מלתבוע ולהכפיש ולגרור לבתי משפט ומה לא, אבל האם ייתכן מצב שאשה שכבר סבלה מספיק ועשתה החלטה אמיצה תצטרך להמשיך לסבול כך? האם המערכת מבינה את השימוש לרעה שגבר כזה יכול לעשות בה?
ושאלה נוספת- מה הסיכוי של גבר כזה לקבל משמורת משותפת? מדובר בזוג מאוד מסוכסך שלא מתגוררים בקרבת מקום והוא אפילו לא משלם מזונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך,
פנינה דובו17/02/2010תחילה, לא ברור לי האם שאלותיך באות בעקבות אפשרות שדברים יקרו או שהם כבר קורים. בכל מקרה, גם אם עוד לא קרו, חשוב שתגבשי את עמדתך ותתמידי בקו בו את בוחרת.
אין דרך למנוע ממישהו לפנות לבית המשפט מטעם ובשם החוק. כמובן שאנחנו רוצים להאמין (ואני אישית מאמינה) כי יש לבית המשפט את היכולת לפסוק פסיקה נכונה ולקבוע האם טענת אחד הצדדים היא "קנטרנית" וללא בסיס.
במקרים שמדובר בנושאי משפחה מערב בית המשפט על פי רוב גורמים מקצועיים (עובדות סוציאליות הנקראות "פקידות סעד") והוא נסמך על חקירתן ועל חוות דעתן. אני מאמינה גם בהן.
אין ספק שלעתים עליך לעבור מסכת ארוכה ומתישה כדי להגיע עד סופם של ההליכים המשפטיים, אך אם תהיי נחושה, עקבית ותאמיני בצדקתך, אני מאמינה שתגיעי למטרתך.
פעמים רבות "הוא" מדבר או מאיים לעשות דברים שונים, כמו הדוגמא שאת נותנת, אולם הדברים נועדו להפחיד, להחליש ולמנוע ממך לנקוט בצעדים עליהם החלטת ואין כל בטחון שאמנם יגיע למימוש של האיומים הללו. אם החלטת - אני מציעה לך: המשיכי ואל תרתעי. המחישי לעצמך שאת יכולה.
לגבי המשמורת: במידה ותעלה בקשה למשמורת משותפת, ייבחן הדבר על ידי בית המשפט באמצעות תסקיר שתגיש לו פקידת הסעד, כאשר טובת הילדים היא זו שעומדת לנגד עיניהם. כמובן שאת תוכלי להעלות את כל טיעוניך בעד או נגד הצעה כלשהי ואלה ישקלו על ידי בית המשפט. וחשוב שתהיי מיוצגת על ידי עורך דין שמבין בעניין.
אם את מרגישה בצורך לקבל יותר מידע ותמיכה, אני ממליצה לך לפנות לגורמי הרווחה באזור מגוריך, המתמחים בטיפול באלימות במשפחה.
בברכה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)