שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    בן
    25/02/2010

אני בן 15 והחברה שלי ניהייתה ממש אלימה בזמן האחרון היא תמיד הייתה אלימה אבל פחות ולא הוציאה את זה עליי עד ליפני כמה ימים...דיברתי אם מישהי (שאני בקושי מכיר) אל משהו והיא התחילה לתחקר אותי על זה שעה וממש היתעצבנה ואחרי כמה זמן זה הפך לוויכוח והתחלנו ממש ליצעוק אחד על השניה עד שבסוף היא היא התחילה להביא לי מכות אבל ממש היא כימעט שברה לי את הלסת ואת האף (ירד לי הרבה דם משם) וממש עשתה לי זעזוע מוח הלכתי מיד הביתה תוך כדי שיורד לי דם,אחרי שעה בערך היא היתקשרה וממש ביקשה סליחה ושאלה אם אני בסדר ואמרתי לה שאני לא רוצה לדבר איתה וניתקתי.
    האם כדי לי לחזור אליה? יכול ליהיות שזאת סתם היתפרצות והיא לא תמשיך?? אני לא מוכן לחטוף מכות כל היום אבל אני ממש אוהב אותה! מה אני יכול לעשות?!.תודה לעוזרים!.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום בן,

פנינה דובו
    25/02/2010

מאד נגע לי ללב התאור שלך, כי אני מבינה שאתה ממש אוהב את החברה שלך, אך מצד שני אתה מבין שההתנהגות שלה היא לא בסדר ואתה מאד פגוע ממנה. זה די קשה ליישב בין שני הדברים האלה, הרגש וההגיון, במקרה שלך.

אני גם מאד מעריכה את זה שפנית לכאן וחשפת את המקרה שלך, כדי לקבל עצה ועזרה. הבנת שיש כאן בעיה שאינך יכול ואמור להתמודד איתה בכוחותיך בלבד. טוב עשית שפנית.

האלימות של החברה שלך איננה דבר שיש לקבלו, אבל אני לא בטוחה שאתה יכול לעשות הרבה בעניין זה, חוץ מאשר להתרחק ממנה, או לכל היותר להציע לחברה שלך, מתוך אכפתיות כלפיה, שתפנה כדי לקבל עזרה. וזה רק בתנאי שהיא בכלל מוכנה להקשיב לך. לי הכעס שלך עליה מובן מאד.

חשוב שגם אתה תוכל לשוחח עם מישהו ולברר איתו מה מושך אותך לאותה נערה אלימה. אולי זה דוקא הכח שהיא משתמשת בו? אם כך, אתה עלול להפגע ממנה שוב. גם אם ביקשה סליחה, אין שום בטחון שהיא תשנה את דרכיה ללא עזרה מקצועית.

אגב, אתה יכול לשאול את עצמך איך החברה שלך היתה יכולה להיראות אם לא היתה אלימה? האם היית עדיין נמשך אליה? ואל מה?

השאלות שאתה מציג הן לא פשוטות ולא קלות לתשובה. עם מי אתה נוהג להתייעץ בדרך כלל כשאתה במצוקה? האם אתה יכול לפנות להוריך? לאח או אחות בוגרים? למדריך? אולי ליועצת בבית הספר?

כדאי שתפנה למישהו מכל אלה. כרגע אפשר לעצור את ההדרדרות ולטפל בבעייה, בזכות זה שאתה מודע לבעייה ופונה לעזרה.

מקווה שעזרתי לך במשהו,
    פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו