אם שנותנת סטירה לילדה ואיומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אם שנותנת סטירה לילדה ואיומים
    אנונימי
    03/03/2010

בס"ד

ניתקלתי בביתי בבעיה אם גרושתי לעתיד
    שרוב המריבות שלנו גם היו לגוף העניין הזה
    על דרך היתנהגותה לילדים..כגון
    היא יושבת עם הילדה להכין שיעורים -ואם הילדה לא רוצה להיסתכל למחברת
    הילדה מקבלת ממנה סטירה מצלצלת...יש לי עד חיצוני שראה את זה וסיפר לי את זה לבד

להלן..עוד מקרים שבהם הילדה בגיל 7 -ובבית האמא משמיעה לה שירים בוטים כגון...
    אקון הישראלי...שיש בשיר מילים...המדברות על סקס
    כמו..תן לה על הריצפה תן לה על המיטה וכדומה ..
    האם בעניין זה יש החמרה ?

עוד דבר לפעמים בשעת ויכוח ביני לבינה נוצר מצב שהשאלה היחידה לתשובה היא רק הילדה
    והיא שואלת את הילדה שאלה לגביי מי עשה ככה וככה...
    אם הילדה אומרת לה לדוגמא שזה אני צודק...
    היא קוראת לה שקרנית ומאיימת עליה בנעל בראש....
    מה עושים במצב כזה..

הילדה מקבלת המון איחורים וחיסורים לבית ספר וכל זה על ידי זה שהיא לא קמה בזמן
    אני עובד לילות לכן אני מעיר אותה ב 6 וחצי בבוקר בכדי להיכנס לישון
    והיא ממשיכה לישון עד 7 וחצי [היא בעלת רכב ואני ללא רכב מקום הבית ספר והגן -הליכה של 15 דקות וכל אחד מלכיוון אחר לגמרי -היא נרשמה לבית ספר של שכונה אחרת ולא של השכונה שבה אנו מיתגוררים לכן זה חל עליה לקיחת הילדים] ולמרות זאת אני אחר הצהריים הולך להביא את הילדה מבית ספר וזה מאד קשה לילדה כל הצעדה הזאת!!!
    ולעניין-היא קמה ב 7 וחצי ויוצר מצב של איחור לילדה אז היא משרקת את שערות ראשה מאד חזקה שהילדה כבר מורידה דמעות ובוכה וג לפעמים מקבלת סטירה מצלצלת וצעקות על זה שהיא מאחרת
    וכמובן זה לא אשמת הילדה כלל וכלל

באחד הימים היא דחפה את הילדה מהגב-הילדה כמעט נפלה קדימה לכיוון השפיץ של המשקוף
    והיתלוננה על כאב בגב מהדחיפה של הגב...אז האמא אמרה לה אל תשקרי-את תקבלי נעל בראש

פשוט כולם מנפחים את המצב ורק היא צודקת

אני רוצה לגשת לתחנת המישטרה להגיש תלונה
    ולמשרד הרווחה מה ההשלכות של נושא זה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאנונימי

ד``ר מני מלכה
    03/03/2010

אוכל להציע שתי תשובות לשאלות שלך ולנושא שאתה מעלה.

התשובה האחת- הפשוטה, באפשרותך לפנות לשירותי הרווחה באזור מגורך ולבקש התערבות של פקידת סעד. ניתן גם לפנות דרך קו חרום של הרווחה.
    1-800-39-39-041

התשובה השנייה, המורכבת יותר - נוגעת לאופן שבו אתה מתאר את הדברים. אתה כותב על מה שגרושתך עושה לילדה כאילו שאתה תייר שמבקר בארץ זרה וצופה בדרמה או באירוע חיצוני לו. במילים אחרות, לא ברור מה חלקך בתוך הסיטואציה. במקרים שבהם שני מבוגרים מתגרשים, כמו שאתה מתאר, ילדים הופכים לא אחת לכדור פינג פונג. מהדברים שאתה כותב אמנם נשמעת דאגתך לילדתך אך בנוסף לכך אתה לא חוסך בהשמצות של גרושתך לעתיד. וזוהי נקודה שאני רוצה להציע לך שתיקח לך למחשבה הלאה. במילים אחרות, אם אתה רוצה שלילדה שלך יהיה טוב יותר, או פחות רע, תבדוק עם עצמך מה אתה יכול לעשות כדי לעזור לגרושתך לעתיד להיות אם טובה יותר. בכל המובנים- דמי המזונות, חיזוק הסמכות שלה מול הילדים, הימנעות ממריבה בנוכחות הילדים ועוד ועוד...

אם תצליח לעשות זאת, אז מילאת את חלקך בעניין כהלכה.

קרוב לודאי שגרושתך לעתיד אכן זקוקה לעזרה טיפולית-מקצועית בנוגע להתמודדות עם גידול הילדים- גרושין זה לא דבר פשוט והיא צריכה להתמודד עם הרבה אתגרים.

הכיוון שאתה חותר אליו- כך נידמה לי, יכול להוביל במקרים קיצוניים לדה-לגיטימציה של ההורות של גרושתך- ברוב המקרים כאשר ילד מוצא מהבית זה לא עושה לו טוב- להפך. לכן, שוב, אם ברצונך להגן על ילדך תבדוק איך אתה יכול לשים לרגע את הסכסוך בצד- כשמדובר בנושא של הילדים.

שיהיה בהצלחה
    מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו