מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא שמרביצה..שירן21/03/2010
אני בת 18 ואמא שלי משתמשת באלימות רגשית כלפיי וגם באלימות פיזית.
היא מוציאה עליי את העצבים שלה ואני מנסה להיות ילדה טובה ואני לא מבינה מה לא בסדר בי. היא צוחקת עליי בגלל שאני מגמגמת(זה מטראומת ילדות שעברתי) והיא מחקה אותי ואומרת לי שאני אפס כי אין לי חברות וחבר. (היה לי חבר לפני שנה ונפרדנו ויש לי 2 חברות טובות ועם כל השאר אני לא כ"כ בקשר) אז היא אומרת לי שאני כל היום בבית אבל זה לא נכון אני יוצאת כמה שאני רק יכולה.
והיום אחרי שבוע שהיא חוזרת ואומרת לי את זה אני התעצבנתי עליה והחזרתי לה ואז היא התחילה להרביץ לי וגם אני הרבצתי לה אבל בסוף כמובן היא ניצחה במכות והיא הרביצה לי חזק מאוד וגם קרעה לי את השרשרת זהב שלי
אז בקיצור אני לא יודעת מה לעשות.
וגם אחי הגדול מכה אותי וקורא לי "כלבה אתיופית וכלבה שחורה" ואנ לא מבינה מה אני עושה לו. אני לא אומרת לו כלום אני רק עמדתי במטבח והוא עבר והתחיל לקלל אותי וכשצעקתי עליו הוא בא ונתן לי בוקס ממש כואב. הוא בן 24
ואז כשאמרתי לאמא היא אמרה שגם אני "נחש" וגם אני עושה לו דברים ובגלל זה הוא מרביץ לי אבל אני נשבעת שאני לא עושה כלום ורע לי בחיים קשה לי
מה עליי לעשות??
גם הביטחון העצמי שלי ירד וגם עוד מעט אני צריכה להתגייס ואמא שלי אומרת לי שאני לא אסתדר בצבא ולא בשום מקום
בקיצור הלך עליי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירן
פנינה דובו22/03/2010זה באמת עצוב לקרוא את מה שאת כותבת. את גם סובלת מטראומה שעברת כשהיית ילדה אבל את גם סובלת היום ועד היום. אני שמחה שיש לך שתי חברות טובות, כי לפעמים שתי חברות טובות יכולות לעזור הרבה. לא כולם חייבים לאהוב אותנו או להיות איתנו בקשר ושתי חברות טובות זה לא מעט.
מה שמצער זה שאת מרגישה חוסר הערכה מצד אימך כלפיך ושהיא בעצם לא סומכת עליך ולא מאמינה בך. את מתארת התנהגות אלימה שבה מעורבים את, אימך ואחיך. המקום שבו את אמורה להרגיש מוגנת ובטוחה הופך למקום שבו את נפגעת וסובלת.
אם את עדיין במסגרת חינוכית כלשהי, כדאי שתפני לאחד מהאנשים עליהם את סומכת ותשתפי אותם במה שאת עוברת בבית. את יכולה גם לפנות ללשכת הרווחה שבמקום מגוריך, כדי שיפנו אותך לכתובת המתאימה (עובד סוציאלי שעוסק בתחום של נוער או של אלימות במשפחה).
אני חושבת שכדאי לך להגיע לשיחות, גם משום שאני מבינה שיש לך קשיים, ולא רק מהיום, ואת זקוקה לעזרה, וכן משום שאת נשמעת לי אובדת עצות ולא כל כך מבינה "מה לא בסדר אצלך", למרות שאת משתדלת להיות ילדה טובה.
בשיחות עם איש מקצוע תוכלי אולי להבין יותר טוב מה את יכולה לעשות כדי לשנות את מצבך.
הגיוס לצבא יכול לעזור לך להתחזק ולקבל יותר בטחון, אבל הוא גם עלול להיות קשה עבורך, אם המצב שאת מתארת ימשך ולא תהיה לך תמיכה מהבית או מכל גורם אחר.
נצלי את הזמן עד לגיוס ופני לעזרה.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)