מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני מפחדד!!!מישו04/04/2010
קשה לי לכתוב את המכתב הזה ולהוציא את לבחוץ ממש לקהל גדול..
אני בן 18 כיום וכבר 11 שנים אבא שלי מרביץ לי מתעלל בי יורק עליי מקלל מרחיק אותי מהחברה
מוציא אותי לא בסדשר במקומות נהנה להעמיד אותי במבצים מביכים נהנה לגדף ולקלס ולקלל אותי
אחי הקטן הוא כמו נשק בשבילו נגדי , אחי הקטו השני הוא תעתיק מדויק של אבא שלי מקלל במילים שלו אלים מחפש מריבות כמוהו ..
תראו זה לא שאני הולך להישאר במקום הזה הרבה זמן אמא שלי גרמה לי לחשוב שאני זה שלא בדסדר ולא תקין וזה מגיע לי ואבא שלי הוא קדש מעונה אבל היום אני יודע שאבא שלי אחד הדברים הרחוקים מקדוש והתפקיד המעונה שמור לי אני הולך לצאת מהבית דרך הצבא אחרי החג.
רק רציתי לשאול שתי שאלות אחד קשהל י להתנתק מהבית ריגשית ופיזית וברור לי שאחרי שאני יצא יהיה לי טוב יותר והצעד הזה הוא החכם ביותר . כי מה''חוויה'' הזאתי יצאתי הרבהיותר חזק ומחשל אופטימי וגם בתקופות הכי קשות שלי אני עדיין מנסה להאחז בכל נקודות האור שיש לי האחזות בהם.
השאלה ה 1: איך אני מתגבר על התלות בבית?
שאלה 2: (אני יודע שאני אמור לדאוג לעצמי) מה עם אחי הקטן שבינתיים לא סובל.
שאלה 3 : היה ברור לי שאאני אהיה גדול אני יקים בית ובבית שלי לא יהיה קללות השמצות גידופים ואפילו מילה כמו מפגר לא תיכנס אליו ויכבדו כל אחד עכשיו רציתי לשאול זה נכון שמעגל האלימות לא בהכריח עובר מאבא לבן נכון זה קשור לחוזק הנפשי לרמת היציבות ואם יש לך עמוד שידרה ואתה יודע לא להיות מושפע מאחרים נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והסיבה היחידה שהיום אני מפחד
מישו04/04/2010היא כי שנים הוא מאיים עליי ברצח מכות וגו' אבל היום האיום נראה יותר ויותר ממשי ואמיתי מאי פעם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך,
פנינה דובו05/04/2010אתה מתאר תמונה קשה מאד של אלימות המופעלת נגדך מצד אביך, אימך ואחיך, הנמשכת כבר שנים וגם מתגברת.
כנראה שיש בך באמת כוחות, (כמו למשל הדאגה או הנתינה שלך לגבי אחיך הקטן), שעוזרים לך להשרד בתוך הבית הזה ו"ולהאחז בנקודות אור", אך אין ספק שאתה סובל מאד ואף מוטרד לגבי העתיד, ובצדק.
בנוסף, אתה מתאר גם איומים מצד אביך על חייך, וכאן כבר מדובר על סכנה של ממש.
אל תשאר לבד עם מה שאתה עובר. היית אמיץ לפתוח את זה כאן ועליך להמשיך. בגיל 18, מין גיל ביניים שכזה, אתה מספיק בוגר ומבין שעליך לקחת את האחריות ולדאוג לעצמך. ולמרות שעצוב שהגעת לכך בדרך ככל כך קשה, פנייתך לעזרה היא במקומה, ותוכל להשתמש בה כדי לכוון את עתידך.
אני הייתי מציעה לך לפנות לעזרה, אם במסגרת בית הספר או דרך שרותי הרווחה המטפלים באלימות במשפחה. השאלות שלך הן רציניות והתשובה עליהן יכולה להינתן בשיחות, דרכן תוכל להבין מה מניע אותך היום ומה ביכולתך לשנות למען עתידך.
אל תחכה עוד ובהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנינה...
מישו06/04/2010אני בצבא כבר חודשיםם כמעט אני מפחד לפתוח את זה שמה שאני לא יקוטלג בתור ה'ילד המוכה' אני לא מחפש הקלות בחיים ושירחמו עליי כי מי שעם בעייה פה זה אבא שלי אני פשוט רוצה לצאת מהמצב הזה בכמה שפחות סיבוכים אפשריים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי,
פנינה דובו06/04/2010אני מבינה את משאלתך שאבא שלך יקבל טיפול, אבל, אתה יודע, זה כבר תלוי בו ולא בך. והיות ולא נראה כרגע שהוא מבין שיש לו בעיה ושאפשר לטפל בה, אני מציעה לך, לפחות, לטפל בבעיה שלך.
בקטע הקודם תארת את מה שקורה לך בבית ואת הסבל והעוול שנגרמים לך. לחשוף חולשה ולפנות לעזרה הוא צעד אמיץ ונבון, גם אם לא קל. אתה באמת לא צריך להיות גיבור ולהוכיח לכולם שאתה יכול לפתור את הבעיות לבדך. הרי גם ככה מספיק קשה לך, לא?
בעצם, ממה אתה חושש? מאיזה "סיבוכים"? אולי אתה מרגיש שאתה יודע וכבר רגיל להתמודד עם בני משפחתך, אבל חושש מההתמודדות עם החברה? אולי אתה חושש שיפנו להוריך ויערבו אותם? אולי משהו אחר?
אתה יכול לפנות לקב"ן ולוודא כי השיחה ביניכם לא תועבר לאף אחד שאינך מעוניין שידע. אתה כבר תחליט על מה אתה רוצה לדבר איתו ועל מה לא. במידה והקב"ן יחשוב כי העניין דורש התערבות נוספת, וודא שהדבר ייעשה בידיעתך ובהסכמתך. ברור שבמידה ואחריותו של הצבא כלפיך מחייבת נקיטתה בצעדים כלשהם, הם אמורים לסייע לך ולא להיפך.
נראה לי כי כדאי לך לבדוק מדוע אתה נרתע "לפתוח את זה". הרי אין אפשרות לעזור לך מבלי לראות את "הפצע" שממנו אתה סובל. אם תמשיך להסתירו, הפצע עלול לגדול ולהזדהם עוד יותר.
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפפחד מ..
מישו07/04/2010להשאר לבד להיות בן 30 זקן ערירי וגלמוד אין לי בעיות חברתיות לפחות זה אני חברותי נורא
אבל החוסר ביטחון עצמי שלי מאפיל על הכול הדימוי העצמי הנמוך הפחד מהתחלות חדשות זה הגיוני?! וגם אנ מפחד שיערבו אותם וידברו איתם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאחלת לך מכל הלב
מישהי10/04/2010שהכל יסתדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)