מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התעללות נפשית?ג07/04/2010
שלום.
אני רוצה לדעת אם עברתי התעללות נפשית.
יצאתי עם מישהי כחודשיים. במהלך החודשיים היא אמרה לי את המשפטים הבאים:
"יש לך *** גדול", "סיימת? לא הרגשתי", "חברות שלי יודעות שהסקס לא משהו".
היא גם הפגינה שהיא "יודעת" דברים עלי ואפילו אמרה לי את זה (אבל לא אמרה איך).
אחרי חודשיים היא וידיד שלה נסעו לטיול מתוכנן לויטנאם, קולומביה ותאילנד.
היא ספרה לי יומיים לפני הנסיעה שהידי הא אקס שלה. והדבר כמעט גרם לכך שהסיפור יסתיים
אבל היא שלחה מייל מתנצל על אם היא לא הייתה מחשבת ושהיא אוהבת וכו...
אחר כך בטיול היא אמרה משפטים כמו:
"להיות עם **** (השם של האקס) חודשיים זה כמו מערכת יחסים"
"נתתי את הספר שנתת לי ל**** (לבחור)"
"החברים שפגשנו כאן הם דווקא בעדך"
היא לא רצתה שאני אביא אותה לשדה תעופה או שאחזיר אותה.
בסופו של דבר התפוצצתי בשיחה בסקייפ ואמרתי שאני לא מוכן שהיא תרד
לרזולוציות נמוכות כשהיא מדברת עלי עם אחרים.
הטיול שלה נמשך חודשיים והיא זרקה אותי בטלפון שבוע לפני שהיא חזרה.
היא לא הסכימה אפילו להפגש איתי כשהיא חזרה.
אני נמצא בטיפול (עם כדורים) ולמרות שהתבקשתי לצאת החוצה ולעשות דברים
ולא לחשוב על מה שהיה לי איתה, אני פשוט לא מסוגל. אני חוותי המון חוויות שליליות ב-3 שנים
האחרונות עד שהגעתי לטיפול והמסקנה היתה שאבא שלי מעולם לא היה מוכן שאני אתפתח מעבר למה שפגע לו בדימוי העצמי שלו. היה לי חשוב למצוא מישהי לתת בה אמון ולא הייתי מסוגל
לפרש את ההתנהגות שלה כשלילית אלא כחסרת טאקט או שפשוט התעלמתי.
עכשיו אני מתקשה לעכל את זה. אני לא מצליח להבין אם חוויה זו תעלם או שהיא חקוקה אצלי לכל החיים. אני אפילו לא יודע מה לשאול. מה יעזור לי אם אני אדע שזאת התעללות?
מודה לכל עצה או מילה עם קצת אמפתיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ג07/04/2010הבהרה: חודשיים ביחד ואחר היא נסעה לטיול חודשיים.
אני עכשיו כ-3 חודשים אחרי שהכל הסתיים.
חשוב לי להסביר שלמרות המקרה עם האבא שלי ולמרות
שאני סובל באופן עקבי מ"ירידות" במקומות עבודה (בשנים האחרונות)
דווקא הסיפור עם הבחורה משתק אותי.
אני רוצה לדעת עם זה עובר.
אני רוצה לדעת עם צריך לעשות משהו.
האם זה התעללות נפשית ולמה לעשות דבר כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהג
ג09/04/2010לא יאומן, אפילו אתר אינטרנט לא עוזר..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנתיים עד שיענו לך...
מישהי10/04/2010קראתי ואני שולחת לך חיבוק. ברור שהכל יעבור בסוף אתה נישמע צעיר. לך לטיפול דחוף!!!
תשכח ממנה ואחרי טיפול מוצלח בטח תימצא מישהי יותר נורמלית לצאת איתה... מציעה לך לנתק כל קשר עמה ולהשתדל לחשוב על דברים אחרים...
אני לא אשת מקצוע בנושא בכל אופן...מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי פנינה
נ12/04/2010הי פנינה,
אני נשארתי בלי חברים. אין לי ממש עם מי לדבר.
אני בוכה כמה פעמים ביום. יש רגעים שאני לא רואה איך יוצאים מזה.
אנ י בוכה פתאום בעבודה, בבית, נותן לעצמי מכות כדי להפסיק את כל
הכאב הזה.
אפילו המטפל שלי חושב שאני מאיים על עצמי.
לשום חבר אין רצון להקשיב, הם כולם הלכו.
אני נשבע, אף פעם לא עשיתי משהו שזה הגיע לי.
אני אפילו לא מסוגל לומר שאני רוצה למות כי אפילו המטפל שלי
רואה בזה איזשהו מניפולציה רגשית.
עם אבא שלי ניתקתי כל קשר אחרי שהבנתי איזה פסיכופת הוא היה.
אמא בעצמה נכנסה לסרט בגלל כל השנים איתו.
ומי שהאמנתי בה בסופו של דבר המשיכה הלאה.
ואני תקוע פה עם כאב שאני לא יכול להחזיק.
למה כולם מסוגלים לקום מדבר כזה ואני לא?
כשאמרתי למטפל שלי שאני לא יכול לצאת עם מישהי אחרת כי אני מרגיש
שאני אבגוד, הוא הסביר לי שזה משום שאני לא מסוגל להשלים שאני לבד.
וזה האבסורד, אני הכי לבד שיש. לא בראש אבל במציאות.
ראיתי רוע בחיים שלי שאנשים לא יכולים לדמיין והחזקתי מעמד.
דווקא ממשהו שכולם עוברים, דווקא מזה אני לא רואה איך יוצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
נ13/04/2010I MISS YOU
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ג
פנינה דובו11/04/2010היות ואתה כבר נמצא בטיפול, כדבריך, יכול להיות שמטרתך כאן היא באמת לקבל "קצת אמפתיה" וכל מי שיכול לעשות זאת יכול לעזור לך, לאו דוקא מישהו "מקצועי".
לי נראה שהקשר שהיה לך עם אותה "מישהי" גרם לך למשבר. יתכן שאותו משבר קשור גם ליחסיך עם אביך, מה שאתה מציין גם כן.
בדרך כלל כשאנחנו נמצאים במשבר כל דבר שאנחנו חווים הופך לקיצוני וקשה יותר. אבל טבעו של משבר שהוא בדרך כלל חולף ואז אנחנו חוזרים לראייה מאוזנת יותר. אני רוצה לקוות שבעזרת טיפול הדבר יקרה גם לך.
מה שחשוב הוא שאם אתה חווה חווייה של התעללות, שהיא חווייה שלילית מבחינתך, תתמקד בהגנה על עצמך מפניה, אם על ידי חיזוק הכוחות שיש בך כדי לסיים קשר זה ואם על ידי חיזוקים אחרים שימנעו ממך ליפול לקשר מסוג זה בעתיד.
בעצם הטיפול אמור לעזור לך "לעכל את זה" או לעבד את החווייה השלילית שעברת, כדי שלא תמשיך להפגע ממנה עוד יותר.
אז בהצלחה בהמשך,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי פנינה
נ12/04/2010בהמשך להודעה קודמת.
גם אני וגם היא צעירים אבל עברנו הרבה.
לא התכוונתי לפגוע. פשוט נשארתי לבד.
הייתי חייב לדבר עם מישהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)