בעל אלים?דחוף בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעל אלים?דחוף בבקשה
    מישהי
    10/04/2010

שלום רב
    בעלי הינו בעל טוב, עוזר בבית מטפל בילדים ומעניק להם אהבה,אדם ניפלא בעל לב רחב וטוב עד ש...משהו מרגיז אותו- וזה יכול להיות משהו הכי קטן או סתם ללא סיבה נראית לעין ואז הוא משנה את עורו והופך לאדם אלים שצועק ומשפיל ומקלל, כאשר הילדה מרגיזה אותו (וזה לפעמים באמת על שטויות של ילדים ולא משהו רע שעשתה) הוא צורח עליה קורא לה שקרנית, מטומטמת, מי בכלל שואל אותך, חזירה ועוד כינויים דומים. הילדה מאוד מאוד קשורה אליו ואוהבת אותו. הוא משקיע בה המון כשהוא לא בהתקף עצבים - מצחיק משחק מפנק מאוד ומטפל בה יפה.
    בגלל זה הירא מייד סולחת לו והכל נהיה ביניהם בסדר. בימים האחרונים הוא הכה אותה פעמיים - בפעם השנייה מכה חזקה בראש שהשאירה לה בליטה. הילדה לא קיבלה לפני כן מכות אבל ניכרת הטראומה שכן היא הרביצה לילדים בגן אחרי המיקרה.
    הסברתי לו שלא אוכל להסכים יותר לאלימות בבית והוא הבטיח לי שזה לא יקרה יותר (אני מאמינה לו שישתדל אבל לא יודעת אם הוא יצליח לשלוט בעצמו)
    שאלתי היא: האם להפנות אותו לעזרה כלשהי - ואם כן לאן?
    ושאלה נוספת :איך לטפל בטראומה של הילדה בת שלוש וחצי? היא סלחה לו כמובן אבל נראה לי שצריך לשוחח איתה על זה ולא לנסות להשכיח את זה ממנה - השאלה באיזה אופן?
    אני לא מצליחה לצאת מהטראומה וובמיוחד שאני רואה את הבליטה שיש לה במצח אני לא מפסיקה לבכות ואף אחד לא מבין אותי שכן כל המשפחה כבר עברה הלאה והם שמחים ומרוצים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעל אלים?דחוף בבקשה

הוספת תגובה

• כמו כן אציין

מישהי
    10/04/2010

שאני אוהבת אותו מאוד ולא הייתי רוצה שהמשפחה תתפרק בגלל הקושי שלו לשלוט בעצבים שלו...נראה לי שאם יש מקום שמטפל בזה הוא יסכים ללכת.הוא אבא ניפלא וברגע שיהיה מודע לנזק שזה גורם לכולם אני בטוחה שילך כל עוד שלא יישב יחד עם אנשים אלימים בקבוצה או משהו כזה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך,

פנינה דובו
    11/04/2010

אני מציעה לך לקרוא תשובות שנתנו בפורום לשאלות הדומות לשלך. תוכלי ללמוד מהן גם לגבי המקרה שלך, בינתיים, עד שנתפנה לתת לך התייחסות אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למישהי

ד``ר מני מלכה
    11/04/2010

שלום לך
    אכן את פונה לעזרה בנקודת זמן חשובה וקריאה של התיאור שלך מעוררת אי נחת. התיאור של מעשה האלימות כלפי הילדה צורם מאוד.

לשאלתך יש היבטים חוקיים-משפטיים וגם היבטים רגשיים שלך (כמובן שהם קשורים זה לזה).

מבחינת החוק- האלימות שאת מתארת, של בעלך כלפי הילדה שלך, והמכה בראש- מדובר באלימות כלפי חסר ישע. החוק מחייב אותך לנקוט עמדה בעניין זה- משום שכמו בעלך, כך גם את אמונה על שלמותה וביטחונה של ילדתך. לכן אי תגובה בעניין זה עלול להתפרש כשיתוף פעולה עם חוסר המוגנות של ביתך. כלומר החוק מחייב אותך לנקוט עמדה בעניין. ולפעול, לדווח.

מההיבט הרגשי, ניכרת דאגתך לפגיעה במרקם המשפחתי, שאני חייב לציין שאינו נשמע אידיאלי. את אוהבת את בעלך אבל גם את ילדתך וחוששת א. שילדתך תמשיך להיפגע (ואכן הדברים שאת מתארת עלולים לגרום לה נזק רב) וב. את בעלך - שאת מקפידה לציין שיש באישיותו ובאופן התנהלותו גם "חלקים" טובים שאינך רוצה לאבד.
    הקושי המרכזי טמון בתפיסה שבקשת עזרה בעניין עלולה לפגוע בבעלך ובקשר איתו. בכך את מוסיפה לבליטה על ראשה של הילדה הקטנה עוד משקל רב על הכתפיים.

באפשרותך לנקוט בכמה צעדים

1. לדווח לפקידת סעד לחוק ילדים ונוער דרך לשכת הרווחה \ מרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום מגורייך. הייתי מציע לך לפני להיפגש עם עובדת סוציאלית כדי שתלווה אותך בתהליך.
    2. אפשר לפנות לקו חירום ולדווח. 1-800-22-0000 (דרך אגב, לא הייתי פוסל דיווח אנונימי)
    3. במקביל אפשר לפנות לבעלך ולהודיע לו שעליכם לקבל עזרה- לפנות לעזרה. כל זאת בתנאי שאת לא נמצאת במצב של סיכון ושהוא יכול להזיק לך בתגובה להודעה שכזאת. לכן מומלצת הפנייה המוקדמת לעובדת סוציאלית כדי שתלווה אותך בתהליך ותוכל להעריך האם מדובר במצב סיכון, ובמקרים מסויימים אף לסייע לך במציאת פתרונות הגנה.

כדאי שתביני שהתערבות של פקידת סעד ועובדת סוציאלית, נועדה לעזור למשפחה כולה להתמודד בצורה טובה יותר עם המצב. ולוכנית טיפולית טובה למשפחה אכן יכולה לתרום לתוצאות טובות.

לסיום - אין ספק שהמצב שאת מתארת הוא מצב לא טוב ויותר מכך- הייתי אומר שמדובר במצב רע מאוד!!!

שיהיה בהצלחה
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מני

מישהי
    12/04/2010

אני אנסה לפנות לסדנא לשליטה בכעס אן משהו דומה. האם אתה מכיר היכן מתקיימות כאלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למישהי

ד``ר מני מלכה
    12/04/2010

שלום לך (שוב)

לא ברור לי מהיכן שאלתך מגיעה - היא דיי מנותקת מהדברים שכתבתי לך
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למני

מישהי
    12/04/2010

פנייתי מגיעה כיוון שהתייעצתי עם עוד מישהי ומאוד המליצו על זה. במקביל אני אתקשר למספר הזה שנתת לי אם עוד פעם יהיה משהו אלים. העניין הוא שאמרתי לו אם הוא מודע לזה שהוא אלים והוא אמר שלא ואז כשהוא הבין שבעצם הוא פוגע בנו אז הוא אמר שהוא יעבוד על זה ובאמת בנתיים הוא הפסיק עם זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למישהי

ד``ר מני מלכה
    12/04/2010

אם הסדנא מיועדת לבעלך, זה כבר משהו אחר. המלצתי היא שאת מלאכת חיפוש הסדנא כדאי שתשאירי בידיו.
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו