סטירה מחבר שלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטירה מחבר שלי
    ש.
    21/10/2007

נתקלתי בפורום הזה בדיוק כשיש לי בעיה דחופה ואין לי עם מי להתייעץ חוץ מחברות שלי כי אני לא רוצה שאף אחד ידע. טוב שאתם כאן ובהצלחה.
    אני בת 21, יש לי חבר כבר יותר משנה. הוא לא אוהב שאני מסתובבת עם ידידים ואחרי שיום אחד הוא שאל אותי איפה הייתי ואמרתי שעם ידיד אחד נהיה ריב רציני עם צעקות והעלבות משני הצדדים. אחרי שאמרתי לו כמה דברים לא יפים בצעקות הוא התעצבן נורא והוריד לי סטירה.
    מיד אחרי זה הוא נכנס להלם והתחרט נורא אבל אני הלכתי משם אפילו שהוא ניסה שאני אשאר. מאז הוא מתקשר אלי כל הזמן, שלח לי פרחים הביתה ועושה הכל כדי שנחזור אבל אני לא יודעת אם לתת לו סיכוי או שמי שהביא סטירה פעם אחת יעשה את זה עוד פעם ואני צריכה פשוט לסיים את זה בלי לתת לו צ'אנס.
    מה אתם אומרים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטירה מחבר שלי

הוספת תגובה

• תשובה לסטירה מחבר שלי

ד''ר גיא אנוש
    23/10/2007

ש. שלום,

המקרה שאת מתארת מצטייר כמקרה קלאסי של התנהגות אלימה. ישנו כאן מעגל התנהגותי שאם לא יטופל ובהקדם, רק ילך ויחריף עם הזמן - קנאה אובססיבית; הצרת צעדים - זאת אומרת - הגבלת פעולותייך, ובעיקר הגבלת הקשרים שלך עם אנשים אחרים; שמביאה להתפרצות אלימה; ובעקבות ההתפרצות הבעת רגשות חרטה ונסיון לפייס אותך.
    התנהגות כזו היא דפוס מוכר, מתועד וידוע אצל גברים אלימים (אף שישנם גם דפוסים אחרים). אם לא יעשה שינוי וטיפול משמעותי, הדפוס הזה ימשיך, ואת תמצאי את עצמך שוב ושוב "חוטפת" ומוותרת, סולחת, מנסה להזהר ולרצות אותו, להמנע ממה שירגיז אותו, ואז את חוטפת שוב.

כיצד להתנהג בקשר אליו? זו למעשה הבחירה שלך, ורק שלך.
    אם תבחרי להפרד ממנו ולא לחזור בך, זוהי בהחלט זכותך, אין ספק שתחסכי מעצמך הרבה כאב לב וכאב פיזי, אם לא יותר מכך.
    מצד שני, אם הקשר איתו מאד חשוב לך, וברצונך לשמור על הקשר הזה, ההמלצה היא לגשת לטיפול אצל מישהו המתמחה באלימות זוגית. מומלץ לפנות אל מרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה הקרוב למקום מגוריכם. ניתן למצא את הטלפונים בספר טלפונים, או דרך לשכת הרווחה העירונית, או על האינטרנט, או בקו חרום: 1-800-220-000.
    לפנות לטיפול זה אומר ששניכם, גם את, אך בעיקר בן זוגך, זקוקים לטיפול ועזרה. צורכי שליטה, קנאה ואלימות, לא נפתרים מעצמם, וגם לא נפתרים כתוצאה מזה שהוא "מבטיח שזה לא יקרה שוב לעולם" - אם זה לא יטופל, זה יקרה שוב.

מקווה שעזרתי,
    גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו