עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    אורטל
    03/05/2010

שלום,
    אני אמא לארבעה כאשר הגדולים הם תאומים בני 10 בן ובת. ביתי ילדה טובה וממושמעת ואילו בני מציק ללא הרף, מתחצף, מסרב לקבל מרות מתגרה ויודע כל טריק להכניס את הבית לסיר לחץ. אין שעה אחת שלווה בבית. אני אדם סבלני ואנו הורים מודעים אך לעיתים אני מפעילה כח כדי להשתלט על בני. יש לי ייסורי מצפון נוראיים כי אני יודעת שזה בטח לא עוזר, נותן דוגמה רעה מאוד ולא מחנך אך הדבר תמיד מגיע בתגובה להתנהגות בלתי נסבלת שלו- הוא כל הזמן ממש מתאמץ להוציא אותנו מהכלים. אנו משוחחים איתו, מסבירים, מתפייסים אך ללא הועיל. אני מרגישה שאני מאבדת שליטה וכל פעם נשבעת שזה לא יקרה יותר אך לא מצליחה לשלוט בעצמי. אתן דוגמא: אתמול למשל ביקשתי ממנו בערב לגשת לחדר ולסדר תיק לביה"ס והוא בתגובה אחז את מפשעתו בתנועה ממש מגונה שכולה אומרת זילזול ומבחינתי זה מעשה מזעזע ולא ברור לי מאיפה יש לו תעוזה לנהוג כך. היה לי ברור שלומר לו או לכעוס עליו לא ממש יהווה שום אפקט מרתיע אז סטרתי לו, שזה משהו שעשיתי אולי פעמיים. ישנן עוד אלפי דוגמאות להתנהגויות שלו שהן בלתי מתקבלות על הדעת, מנענו טלוויזה, מחשב, חוג, מפגש עם חבר אך הוא נוהג בשלווה כאילו זה לא מפריע לו בכלל וחוזר לסורו. אנו אובדי עצות, אני מרגישה שאני מאבדת אותו ואפילו יכולה לומר שאינני חשה אליו אהבה משום שכל כך קשה איתו ורגעי הנחת כל כך מועטים. קשה לי לאהוב אותו למרות שהוא הילד שלי כי איך אני יכולה לאהוב ילד שמביע כלפי חיבה רק כשרוצה משחק חדש או ממתק או כל דבר אחר. ורוב הזמן מפגין זילזול וחוסר הערכה. אני מרגישה שהוא מוציא ממני את השדים ואני אובדת עצות. אנא עזרתכם תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• אנא התייחסו להודעתי תודה

אורטל
    07/05/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורטל

ד``ר מני מלכה
    07/05/2010

שלום לך

אין ספק שלהיות אמא לארבעה ילדים קטנים זו מלאכה לא פשוטה, ונדרשים כוחות רבים כדי למלא את הצרכים של כולם ולהשאיר גם זמן לעצמך. שימי לב שתוכניות רבות בטלביזיה עוסקת בסוגיה זו - כך שאת לא היחידה.
    אני מניח - מהדברים שכתבת - שאת מוטרדת מכך שאת "נגררת" להתנהגות שאחר כך את מצטערת עליה. למשל סטירות. אם כך הדבר הרי שטוב תעשי אם תפני לייעוץ מסודר בכל הקשור לנושא של הצבת ויצירת גבולות.
    אני רוצה להסב את תשומת ליבך שלא בטוח שאת היחידה שצריכה לעשות זאת. בדברים שכתבת משום מה השמטת את בעלך, אבי הילדים. לא כדאי להבין את כל מה שאת מתארת כבעיה שהפתרון שלה נמצא בידיים שלך בלבד. כשעוסקים בשאלות של גבולות, חוקים וכללים בתוך המשפחה, מייחסים סוגיות אלה לשני בני הזוג- כלומר ליחידת ההורות. לכן כדאי יהיה שהייעוץ יהיה זוגי\משפחתי ויכלול בתוכו גם את בן זוגך ואולי בהמשך גם את הילדים. ייעוץ מסוג זה יכול לשפר את דפוסי התקשורת במשפחה ואף את ההבנה שלך את בנך ואת המצוקות שלו.

למשל יכול להיות שמדובר במצב שבו אחותו תפסה את תפקיד ה"ילדה הטובה" והשאירה לו את תפקיד "הילד הרע". במקרה מסוג זה נשאל מה יכול לעזור לאחותו התאומה להיות פחות טובה... כדי להשאיר לו קצת מקום... כמה תוכלי להרשות לילדה הממושמעת שלך להיות גם מעט חסרת משמעת...

ייעוץ משפחתי יוכל לעזור לכם לראות את הדברים בצורה רחבה יותר, ולהבין את המצוקות של חברי המשפחה.
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו