מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות נגד ילדיםחסוי25/10/2007
הייתי היום בבנק והייתי עדה לסיטואציה הבאה:
אישה שחיכתה שם בתור עם בנה הקטן (בערך בן 3 או 4), הילד כנראה השתולל יותר מדי, לא יודעת בדיוק מה קרה אבל איכשהו היה מצב שהיא הרימה אותו תוך כדי הפעלת כוח מסוים, מהרצפה והוא בתגובה בכה וצרח, כדרכם של ילדים וכדי להביע התנגדות הוא נתן לה כמה "מכות" על הרגל. היא אמרה לו "זאת פעם אחרונה שאתה מרביץ לי" ובתגובה נתנה לו כמה "פליקים" על היד.
כל הזמן הזה ישבתי בשקט ולא הגבתי. האמת, אני אפילו לא יודעת אם היה מה להגיב.
בכל זאת אני חושבת, אם הילד בוחר לתת מכות (לא משנה שאין לו את הכוח בשביל זה אבל העיקר הכוונה), הוא בוודאי למד את זה איפשהו, לא? וזה שהיא נותנת לו מכות על היד (אם כי לא נראו ממש חזקות), האם זה לא אומר משהו?
לא יודעת, אני בטוחה שהורות ואימהות זה לא מקצוע קל ולא תמיד יודעים איך להציב גבולות.
אבל האם הדרך שבה האמא נהגה במקרה הזה היא לגיטימית או שמדובר באלימות עם כל המשתמע מכך?
לי זה כיווץ משהו בבטן לראות את זה אבל אולי אני סתם רגישה יתר על המידה, כי גדלתי בבית אלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות ילדים ואלימות כלפי ילדים
ד''ר גיא אנוש25/10/2007הסיטואציה בהחלט מתארת אלימות של הורה כלפי ילד, אך אלימות קלה, שבאה כתוצאה מתחושת חוסר אונים וחוסר יכולת להציב גבולות בפני פריקת עול אלימה של הילד עצמו.
חשוב להבין שאלימות כאמצעי משמעת אינה עוזרת. היא משדרת לילד חולשה של ההורה, ויכולה בהחלט להביא למעגל של הסלמה במערכת היחסים בין ההורה לילד. במקרה של ילדים הפורצים גבולות ומתנהגים בצורה פרועה ואלימה, יש להציב להם גבולות באופן ברור והחלטי, ולהסביר בקצרה מדוע התנהגותם אינה מקובלת. לאחר מכן, בשלב מאוחר יותר, ניתן לנהל דיון ולהסביר לילד את הבעייתיות בהתנהגותו.
לעומת זאת – הורה שמכה על היד מראה בכך דוגמא לילד שזוהי הדרך להתמודד.
חשוב לא לפול למלכודת של ראיית הילד כשווה להורה! זוהי מלכודת נפוצה, ששני הביטויים שלה הם הנטייה של הורים מסוימים להתווכח עם ילדיהם באותה רמה, או מצד שני להשיב לפריצת הגבולות של הילד באלימות הדומה לזו של הילד. בשני המקרים מדובר בטעות חמורה. ההורה הוא מבוגר האחראי על הילד, והילד הוא קטין שההורה אחראי עליו.
הורים שאינם מצליחים להשיג זאת, רצוי שיפנו לקבל ייעוץ מקצועי. ניתן לפנות דרך לשכות הרווחה, או דרך קופות החולים, או באופן עצמאי לעובדים סוציאליים או פסיכולוגים המתמחים בטיפול משפחתי ו/או בהדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבא מכה ומרעיל
אור04/12/2008מגיל קטן היינו סובלים מאבא שלי מכות רצח. מכניסתו לבית היה מרביץ לכל מי שעובר לידו-ילדים, לאמא שלי, מכות מאוד חזקות. מקלל ומישתולל. עד היום אני בת 320 הוא מאיים עליי ומקלל, לאן עליי ליפנות לעזרה ללא תשלום כי אני לא עובדת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאור
ד''ר הדס גולדבלט08/12/2008אני מתארת לעצמי שהתכוונת לכתוב שאת בת 32 היום. פני ליחידה לטיפול באלימות במשפחה במקום מגורייך. אנשי מקצוע ייפגשו אתך, יתרשמו ויוכלו להמליץ לך על סוג העזרה המתאימה לך. הטיפול עולה שם במחיר לא גבוה.
בהצלחה
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחחחחחחחחחחח...........
יעל03/05/2010איזה משונה את. העצות שלך כאלה יבשות. לדבריך "פני למשהו אחר לא אלי "...... לא ברור איך נתנו לך לנהל פורום... את לא ניראת ממש טבה במה שאת עושה. לא הייתי ממליצה לאף אחד ללכת אליך כדי לקבל עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)