מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפרצויות זעםעילום שם14/05/2010
שלום
אני עומדת להתחתן עם בחיר ליבי. בכל המובנים. שנינו בוגרים ויודעים לקראת מה אנחנו נכנסים ושלמים עם ההחלטה. פה ושם יש ויכוחים או חילוקי דעות, ואני חייבת לציין שבעיקר בזכותו ובזכות הסבלנות שלו - התקשורת שלנו טובה ומובילה אותנו לנחת ושלווה.
בתחילת הקשר נוצרה סיטואציה רגשית שבה התעלמתי ממנו כשהוא ניסה לומר לי משהו והוא זרק עליי חפץ מתכתי שפגע לי ברגל, זה כאב הרבה זמן (פיסית ונפשית) אבל הגענו למסקנה והבטחה שהוא צריך לשים לב לדברים שהוא עושה ונגענו בחומרת המצב.
לאחר כמה חודשים הייתה עוד סיטואציה (אחיזה חזקה ביד שהשאירה סימן) ולפני כמה ימים עוד סיטואציה שבה הוא מכה בחוזקה על הרגל שלי בזמן ישיבה
זה קורה כל כמה חודשים למרות שהוא יודע שזה יכול להרוס אותנו וזה באמת הורס אותנו
אני מחמירה עכשיו כי אני יודעת שבהמשך לא אוכל לומר "לא ידעתי לאן נכנסתי"
הוא מוכן ללכת לטיפול מקצועי - האם המצב מצדיק או שנוכל לטפל בזה ביחד ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות זעם בעילום שם
פנינה דובו16/05/2010זה בדיוק הזמן לפנות ולטפל בבעיה ואת עושה מאד נכון שאת ערה לדבר ופונה לברר ולהתייעץ.
חשוב מאד שהתעניינותך תביא לטיפול ולא תשאר ברמת ההתעניינות אותה יזמת. מה שלא תעשו היום יהיה הרבה יותר קשה ומסובך בעתיד. לא קל ללכת לטיפול בנושא מורכב ויחודי זה של אלימות בין בני זוג והפיתוי להתחמק ממנו הוא אמיתי וממשי.
לשאלתך: אם התכוונת שתוכלו לטפל בבעיה לבד (ביחד), הרי שאני ממליצה לפנות לגורם מקצועי ולא להשאיר אותו בבית. יתרה מכך, נהוג במרכזים לטיפול ומניעת אלימות במשפחה לקבל כל אחד מבני הזוג לשיחה בנפרד. אני מציעה גם לך להגיע לשיחה כזו, במטרה להבהיר לעצמך עד כמה הנושא רחב ועד היכן יכולים להגיע שורשיו.
ידוע מהנסיון כי אלימות בין בני זוג הולכת ומתפתחת ככל שעובר הזמן ללא טיפול, גם מבחינת חומרתה וגם מבחינת תכיפותה. אך ידוע גם עד כמה קשה לעשות את הצעד הראשון, לפתוח את הסיפור ולטפל בבעיה. זהו המבחן האמיתי שלכם.
אל תהססי. טיפול מתאים יחזק אתכם ויעזור לכם לבנות את הקשר ביניכם, מתוך הכרות עמוקה יותר
של כל אחד את עצמו ואת צרכיו ומה הוא מביא איתו כנדוניה. אלה הם דברים חשובים לכל זוג המקים משפחה, גם כשלא עולים הקשיים בשלב הראשוני או גם כאשר אין עדיין מודעות לקראת הצפוי (מה שקורה במקרים רבים).
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)