מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות מדור לדורשני28/10/2007
שלום,
גדלתי בבית אלים מאוד. בילדותי ספגתי אלימות פיזית, אלימות מילולית, הזנחה רגשית וחוסר קיצוני בחום, אהבה וסבלנות.
היום אני בת 31, ונדרשת בעצמי לשאלת הילדים- להביא או לא להביא?
ידוע לי כי רוב רובה של ההורות נעשית על "טייס אוטומטי", באופן אינטואיטיבי, ובהתאם לדפוסים שנטבעו באדם מילדות. מכיוון שהדפוסים שדבקו בי הם כל כך קשים, הגם שעברתי טיפול פסיכולוגי ארוך ומוצלח, אני מפחדת שבשעת אמת, עם כל הלחץ והטירוף שבגידול ילדים, יצאו ממני החוצה המפלצות ההן, ובעצם אהפוך לסוכנת של סבל ואומללוות, נשאית של הפתולוגיה המשפחתית מדור לדור.
שאלתי: האם יש סטטיסטיקות שמראות איזה אחוז מהילדים המוכים הופכים להורים מכים? האם יש שוני בין גברים לנשים? ועוד שאלה קצת אישית: האם כל אחד חייב להיות הורה? אולי יש אנשים שהאינטרס הציבורי הוא שלא יהיו להם ילדים (כמוני למשל)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברה בין דורית של אלימות
ד''ר גיא אנוש28/10/2007מיכל שלום,
אין הורים מושלמים.
כל ההורים עושים טעויות. לפעמים כהורים אנו כועסים מדי או סלחנים מדי, חונקים מדי מתירנים מדי. האלמנט החשוב הוא לשים לב להתנהגותנו, ולהתנהגות הילדים, וכאשר אנו תופסים את עצמנו בהתנהגות חריגה, לעצור ולשאול את עצמנו, ואולי את בן הזוג - מה אנו יכולים לשנות. כאשר התנהגותו של הילד או הילדה חריגה - גם אז ישנה אחריות מסוימת עלינו כבהורים, וזה הזמן לעצור ולשאול איפה אנו טועים.
נכון שיש למידה אוטומטית של דפוסי התנהגות והעברה בין דורית של התנהגות בעיתית ואף של אלימות. אולם, מצד שני את מתארת כיצד עברת טיפול פסיכולוגי, ואת ללא ספק בעלת מודעות עצמית גבוהה וביקורתית מספיק כלפי עצמך כדי לזהות את אותם מקרים בהם כאמא תעשי טעויות. ואם אינך בטוחה - ונראה לך שאת בכיוון לא נכון לאורך זמן - ניתן לפנות לייעוץ. קשה לי להאמין שתהפכי לסוכנת של סבל ואומללות עם כל כך הרבה אכפתיות.
לגבי שאלתך האחרונה - אני לא מאמין שישנו כזה דבר "אנשים שהאינטרס הציבורי הוא שלא יהיו להם ילדים " - צר לי לאמר לך אך אמירה זו מזעזעת אותי יותר מסיפורך - היא מתאימה למשטרים אפלים המנסים לקבוע מהי טובת הגזע או המדינה ולהשתלט על חינוך הילדים למען הכלל - לא למען עצמם או למען הוריהם. ישנם מקרים נדירים, קיצוניים וקשים, שלמען טובת הילד יש להרחיקו מהוריו - אך מהאופן בו את מודאגת, ברור לי שלא בך מדובר.
בהצלחה ובעיקר - בהנאה ובכיף בהורות, זהו מפתח להורות טובה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, גיא
שני29/10/2007אתה צודק שזה לא "אינטרס ציבורי", זאת היתה בחירה טיפשית של מילים. התכוונתי לאינטרס האישי שלי, בתור מי ששוקלת להביא ילד לעולם. (והאינטרס של הילד האופציונלי). אני יודעת שכשאני מביטה לאחור על ילדותי, היה שם כל כך הרבה סבל, שעדיף שלא היתה. המחשבה שמישהו ירגיש כך (או משהו קרוב לזה) בקשר אלי- מצמררת אותי.
וזה נכון שעכשיו אני נשמעת שקולה ומודעת לעצמי, אבל תאמין לי שכשאני בלחץ, התגובות האוטומטיות שלי הן כוחניות וחסרות סבלנות.
בעצם, השאלה שלי היא יותר רחבה: האם לדעתך ומנסיונך, מי שלא קיבל בילדותו את התשתית המתאימה של אהבה, הגנה וביטחון, יוכל (בעזרת עבודה פסיכולוגית נמרצת) לקבל גישה אמיתית, מלאה, למשאבים כמו חום, אהבה ללא תנאי, שמחת חיים, אופטימיות, שלווה וכיו"ב.
אולי זה לא קשור ישירות לנושא הפורום, אבל זה נושא שמעסיק אותי מאוד, ואשמח לשמוע את התייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לשנות דפוסים נלמדים?
ד''ר גיא אנוש29/10/2007מיכל שלום, התשובה בקצרה היא בהחלט כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

