מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חברה בצרהצפירה10/06/2010
יש לי חברה שבעלה מפקח על מספר הפעמים שהיא נפגשת עם חברות ולא מרשה לה יותר מפעמיים בחודש. האם זה סוג של אלימות? איך מסבירים לה את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום צפירה,
פנינה דובו11/06/2010קשה לי לקבוע כי התנהגותו של בעלה של חברתך מבטאת אלימות כלפיה. הנתונים שאת מביאה אינם מספיקים כדי לקבוע זאת.
חשוב לומר כי גם אם חברתך חשה כי מופעל עליה כח שאין בכוחה להתמודד עימו - לא בהכרח יהא זה תוצאה מהתנהגות בעלה דוקא. זה יכול להיות משהו שהיא נושאת איתה, כמו תוצאה של חינוך שקיבלה בבית, ארוע קשה במיוחד שעברה בחייה, השפעה מהסביבה בה גדלה ועוד. יש מצב שהיא גם לא יודעת להתמודד מול התנהגות כזו ואולי אם היתה יודעת, גם בעלה היה משנה את התנהגותו. יתכן גם שבחירתה בבעלה משחזרת אצלה משהו מוכר לה מהעבר. את כל השאלות האלה ניתן לברר.
נראה לי שאת מוטרדת מכך שאת מזהה אצלו התנהגות אלימה בעוד שהיא איננה רואה זאת. את יכולה לשקף לה את מה שאת רואה ולהביע בפניה את דאגתך. את יכולה גם להציע לה לפנות למרכז טיפול באלימות במשפחה, שם תוכל לבדוק את עצמה ולהבהיר לעצמה מה היא חשה ועם מה היא מתמודדת או לא. חשוב מאד שתכבדי אותה ותנסי להכיר ולהבין מה מניע אותה לראות את הדברים בדרך שלה.
גם אנחנו כאנשי מקצוע נתקלים לא פעם במקרים בהם הפונה ואנחנו איננו רואים את התמונה באותו אופן. הרבה תמיכה, סבלנות והבנה, ביחד עם הכרת הנושא, יכולים לתת תוצאות עם הזמן. ולעתים עלינו להשלים עם יכולתנו המוגבלת...
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)