מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבי לעיתים רחוקות מתפרץנופית15/06/2010
יש לי קשר טוב עם אבא שלי, אך מנגד לאחותי בת ה 22 היחסים מעורערים. הם כבר לא מדברים מזה שנה וחצי
אבא שלי פעם היה מרים עלינו ידיים כחלק מחינוך(..?.), זה נפסק עם השנים-עם התבגרותנו ואפשר לומר שאחי הקטן ביותר לעולם לא ננקטה כלפיו אלימות פיזית. גם לא הייתה אלימות לעולם כלפי אימי.
אתמול, אבא שלי פשוט הכה את אחותי, אין לה חבלות בגופה, אך עדיין זה מעשה נוראי, היא עיצבנה אותו, הוא חווה תסכול רב ממנה כי היא איננה יודעת מה היא רוצה לעשות בחייה (כן היא כולה בת 22....) פעם אחרונה שזה קרה היה לפני 3 או 4 שנים..
אני שואלת פה - מה עליי לעשות,איך עליי להתמודד עם סיטואציה זו?
הוא לא פתוח להקשבה, השינווים הם מאוד איטיים.
האם עליי להטיח בפניו את האשמה? לצאת כנגדו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נופית
ד``ר מני מלכה16/06/2010לנופית שלום
דאגתך לאחותך אכן במקומה-
המכות והאלימות של אבא שלך כלפי אחותך הם מעשה לא ראוי. גם אם "אין לה חבלות בגוף".
האפשרות הראשונה כדי למנוע אלימות הינה תלונה במשטרה- אך ברור שתלונה במשטרה איננה מהלך פשוט- והוא כרוך בהתלבטיות רבות. המרקם המשפחתי כולו עלוללהיפגע.
ניתן לפנות קבלת ייעוץ - במחלקת הרווחה באיזור המגורים- ובמרכז לטיפול ומניעת אלמ"ב.
יש לשים לב לכך שאחות עומדת ברשות עצמה- ובגילה היא יכולה לפחות תיאורטית לנהל מהלכים עצמאיים משל עצמה. לכן לא ברור מדוע את זו שצריכה לנהל את המהלכים הללו- ברור שאת דואגת לה- אבל הדבר מעלה סימני שאלה.
אולי בשיחה עימה תעודדי אותה לפנות ולקבל עזרה וייעוץ.
אני מניח שבמידה ותפנו לעזרה - אחותך תוכל לברר לעצנה סוגיות רבות. בין השאר את מערכת היחסים הסבוכה עם האב.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)