דואגת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דואגת
    מלי
    16/06/2010

שלום
    יש לי שאלה שהפניתי גם לפורום גירושין אך כאן היא נראית לי מתאימה יותר:
    נפרדתי שנה שעברה מבעלי בעקבות יחס משפיל ומזלזל מאד
    לא הייתה אלימות אבל היתה השפלה
    הוא לעג לי בלי סוף ,העביר עלי ביקורת 24 שעות ביממה היחס שלו אלי היה כלשפחה
    הוא דרש ממני לנקות את החריצים בין הבלטות במטבח, כשהתארחנו אצל הוריו הוא לקח לעצמו את המיטה הנוחה ולי נתן מיטה קשה (הוא היה מודע לזה כי הוא אמר לי בפרוש שהוא לוקח לעצמו את המיטה הנוחה יותר) וכל זה רק חלק מהדוגמאות
    הבעיה שלי היא שאחרי שנפרדתי גיליתי שאני בהריון ולפני 5 חודשים ילדתי תינוקת מקסימה
    שאני מאד קשורה אליה, בעלי מגיע מדי פעם לביתי לראות אותה ועכשיו שאנחנו כותבים הסכמים לקראת הגט הוא מבקש להוציא אותה הבעיה שאני פוחדת שהוא יפגע בה
    משום שהוא אדם רע וקר אמנם הוא אף םעם לא היכה אותי אבל אין לו בכלל סבלנות לילדים וחוץ מזה במשפחה שלו אין הרבה אחריות כלפי ילדים
    אני דואגת מאד וההיתי רוצה לשמוע חו"ד של עו"ס
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דואגת

הוספת תגובה

• למה דילגו עלי?

מלי
    16/06/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מלי,

פנינה דובו
    16/06/2010

אל דאגה, לא דלגנו עליך, אבל כנראה שמאד חיכית כבר לתשובה...

מה שאת מתארת ואת חווה יכול בהחלט להיות סוג של התעללות שעברת.
    אני מבינה מדבריך שאת פרודה מבעלך, אם כי עדיין לא גרושה, וכי מתנהלים ביניכם הליכים לגירושים.

לא ברור האם התינוקת שנולדה היא בתכם היחידה ואם ישנם ילדים נוספים. האם החשש שלך בנוגע ליחסו של בעלך אל ביתכם מבוסס על פגיעות שכבר היו מצידו בעבר?

גם לא ברור לי מהם היחסים ביניכם היום. האם אתם מסוכסכים? האם אתם מתגרשים בהסכמה?

התשובות שלך הן שיכוונו לפתרון. בעקרון, חשוב שאבי התינוקת יראה אותה, יכיר אותה ויטפל בה, כדי שיווצר ביניהם קשר של אב לביתו. גם עכשיו וגם בהמשך, החוק הקיים אמור להבטיח שגם כאשר הורי הילד נפרדים, ישמר הקשר של שני ההורים עם ילדיהם.

במידה ולחששות שלך יש בסיס מוצק לגבי יכולתו של בעלך לטפל בתינוקת, מן הראוי לפנות לפקידת סעד לסדרי דין (במחלקת הרווחה) או ישירות לבית המשפט ולבקש הסדרים מיוחדים שיאפשרו לאב לראות את ביתו.

אני מציעה לבדוק גם את האפשרות שהתינוקת משמשת כיסוי למערכת היחסים ביניכם, ומאפשרת לבעלך להמשיך ולהפגין נוכחות בחייך, כשם שאולי גם את מנסה להרחיקו מעליך. לא כדאי שתעשו את זה על גבה של התינוקת. ואם אינך בטוחה שאת יכולה להתמודד עם זה לבד, את יכולה לפנות למרכז טיפול ומניעת אלימות שבאזור מגוריך או ללשכת הרווחה ולהיעזר בהם

בהצלחה,

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו