מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבקשת עזרה דחוף בבקשה!!!הריון ראשון21/07/2010
שלום.הבעיה שלי מאוד מסובכת ואני אובדת עצות מבקשת עזרה בתגובתכם במהרה...
אני בת 23 נשואה בהריון ממש לפני לידה.
אני נמצאת עם בעלי כבר כ-5 שנים,הוא בן 30. במשך 5 השנים האלו לבעלי הייתה בעיה של סמים קלים (גראס,חשיש)בעיה היא שהוא היה במצב סכיזואפקטיבי וכשהיה מעשן הוא היה משתגע ואושפז מספר פעמים בבית-חולים לחולי נפש שם קיבל טיפול תרופתי. בכל פעם שהיו מאשפזים אותו לשבוע-שבועיים ונתנו לו את הטיפול הוא היה משתחרר ומרגיש יותר טוב וחוזר לעצמו,אך בכל פעם היה מועד חוזר לעשן ושוב משתגע.לפני קצת פחות משנה אחרי תקופה ארוכה שהוא לא נגע בסמים,הלך לגמילה וחזר לעצמו החלטנו להתחתן.ממש אחרי חודש נכנסתי להריון.כל תשעת החודשים האחרונים היו מאוד קשים בשבילנו מכיוון שאני לא עובדת והוא המפרנס היחיד,ולנו מלא חשבונות וחובות.אחרי תקופה ארוכה של ריבים בנינו
גיליתי שהוא שוב חזר לעשן סמים.לאחר אין ספור ריבים ואלטימטומים הוא הפסיק,אך כאילו משהו השתנה ולמרות שהוא לא עישן תקופה ארוכה הוא התחיל להשתגע שוב.ההתקפים שלו באים בצורה של מבטים משונים,התפרצויות צחוק בלתי נשלטות,הערות לא קשורות לאנשים זרים ברחוב,התקפי בכי, ולפעמים גם הזיות. אני מרגישה מוכה נפשית למרות שלא הייתה התעללות פיזית מצידו אבל התחושה של ההשפלה וזלזול ממנו הם גרועים ופוגעים לא פחות.
אני לא יודעת מה לעשות אני ממש לפני לידה והוא מסרב לקבל טיפול למרות שרוב הזמן הוא מתנהג נורמלי אני רואה שהוא לא בסדר בכלל.אני חושבת על גירושים כבר די הרבה זמן ורציתי לדעת לאן אני יכולה לפנות בשביל לקבל ייעוץ משפטי.אני לא סומכת עליו עם התינוק ולא הייתי רוצה להשאיר אותם לבד,האם יש איזושהי דרך למנוע את הביקורים שלו לאחר לידה לפחות בחודשים הראשונים?ובאופן כללי לגבי החובות ודמי המזונות:הוא מקבל ביטוח לאומי איך אפשר להגיע להסדר מזונות אם בכלל הוא ירצה לתת לי גט ואם לא מה לעשות?אני מצטערת על ההודעה הארוכה ועל כל השאלות פשוט אני במצב מאוד מאוד קשה גם בגלל הלחץ של הלידה,בקושי יש ל תמיכה מסביבי שלא לדבר על תמיכה כלכלית ורציתי לדעת מה הן הזכויות שלי,והאם יש איזשהו מקום שאני יכולה לפנות אליו לעזרה...תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צעירה במשבר,
פנינה דובו21/07/2010ודאי שיש לאן לפנות ואת חייבת לפנות. אין שום אפשרות לענות על שאלותיך הרבות והחשובות במסגרת זו. בתשובותינו לפונים תוכלי למצוא חלק מהתשובות לשאלותיך ובעיקר תוכלי למצוא שאנחנו מאד-מאד ממליצים לפנות לשרותי הרווחה באזור המגורים שלך, אשר יכוונו אותך למטפל מקצועי בנושא קשר אלים בין בני זוג ושם יסייעו לך גם נפשית וגם פיזית להתארגן במצבך הנוכחי.
ממה שאת מתארת ניתן להתרשם כי בעלך חייב טיפול פסיכיאטרי. במידה והוא איננו מוכן לפנות, עליך לעשות את ההחלטה שלך ולדאוג לעצמך ולהגנתך.
אין שום סיבה לחכות שיוולד התינוק ולחשוב מה יהיה אז. את מרחיקה להסתכל הלאה ואולי זה נוח לך יותר מאשר לפעול כבר עכשיו. נסי להתגבר על הקושי הזה.
קיימות אפשרויות להעזר משפטית וכן גם בביטוח לאומי ובודאי שאת זקוקה לתמיכה. על כל אלה ועל הזכויות המגיעות לך תוכלי לשמוע וללמוד בשרותי הרווחה.
את יכולה לשאול על הכתובת המדוייקת בקו חירום ארצי 1-800-220-000
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התגובה המהירה
הריון ראשון21/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)