שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    גילה
    05/08/2010

יש לי אבא חורג. היחסים איתו די לא משהו. אני בת 18 ונראה לי שהוא כל הזמן לא מרוצה ממני. כל הזמן הוא מתפרץ עלי ולפני כמה ימים הוא נתן לי סתירה ממש חזקה. אני די מפחדת ולא נעים לי להיות בבית. דיברתי עם אמא אבל היא די בהכחשה. אני לא ממש יודעת מה לעשות. זה מרגיש נורא לא נעים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום גילה,

פנינה דובו
    07/08/2010

עצוב לשמוע שאין לך עזרה מבית. כנראה שגם אימך לא מרגישה מספיק חזקה כדי להפסיק את אלימותו של בעלה. נישואים שניים, בהם מעורבים ילדים, הם מורכבים ומסובכים ולא פעם מעוררים בעיות קשות.

זה לא נעים וגם לא פשוט. לכאורה, אם תעשי משהו כדי להגן על עצמך מפני אביך החורג, את עלולה לסכן את הקשר שלך עם אימך. אבל אולי גם לא. יתכן ואימך איננה מסוגלת ליזום צעד כלשהו שיגן עליך מפני בעלה, אבל אולי היא תעז יותר, כאשר את תראי שאינך מוכנה לסבול את אלימותו כלפיך ותנקטי בצעד כלשהו. אלה כמה אפשרויות בשבילך:

1 - הצעד הקיצוני יותר הוא הגשת תלונה במשטרה. המשטרה יכולה לערב את רשויות הרווחה.

2 - ביכולתך גם לפנות ישירות לרשויות הרווחה, במטרה לערב אותם ולהביאם למהלך של בדיקת המצב ולהתערבות כלשהי לפתרון הבעיה: טיפול משפחתי, טיפול פרטני (לכל אחד בנפרד), פנייה לגורמי חוק ואולי גם הפנייתך למסגרת מחוץ לבית שתתאים לך.

3 - אם את נמצאת במסגרת חינוכית כלשהי את יכולה לערב את גורמי החינוך, או כל גורם כזה שאת נמצאת במסגרתו.

4 - האם יש לך גורמי תמיכה כלשהם: מכרים, חברים, קרובי משפחה, שאת סומכת עליהם? איתם את יכולה לדבר והם יכולים לתמוך בך וללוות אותך בהחלטות שלך. במצב שלך עליך להשתמש בכל מי שיכול לעזור לך ולחזק אותך.

5 - במידה ובשרותי הרווחה שבאזור מגוריך קיים מרכז לטיפול באלימות, תוכלי לפנות אליו ישירות.
    התקשרי לקו חירום ארצי למניעת אלימות במשפחה והם יפנו אותך למקום המדוייק:
    1-800-220-000

בהצלחה לך,
    פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו