מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפרצויות כעסdany07/08/2010
שלום
אני כבן 40.
לעיתים בזמן ויכוח או ריב עם אשתי אני סובל מהתפרצות כעס.
אני לפעמים צועק, תורק דלתות ולעיתים שובר חפצים.
זה קורה פעם בכמה חודשים.
אני מעוניין לקבל טיפול והדרכה כיצד לעצור התפרצויות אלו.
למי אני יכול לפנות?
היכן?
איזה סוג טיפול?
אצל פסיכולוג או גורם רפואי / מקצועי אחר?
עדיף באזור רחובות או אשדוד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דני,
פנינה דובו07/08/2010כן, מה שאתה מתאר ניתן לטיפול. אני מניחה כי אתה סובל וסובלים איתך גם בני משפחתך הנמצאים בסביבתך.
הטיפול בתחום אלימות במשפחה הוא טיפול הדורש התמחות ספציפית. שכן, זוהי אלימות המתעוררת בדרך כלל בבית, מול בני המשפחה ולא במצבים או מקומות אחרים (חשוב האם אתה אלים במקום עבודתך? במפגשים עם חבריך?...).
מטפלים שהוכשרו לטפל בנושא זה, נמצאים במרכזים מיוחדים במסגרת שרותי הרווחה. הטיפול מתחיל בתהליך קבלה, בדיקה והערכה, שלאחריו אתה והמטפל מחליטים על מסגרת הטיפול. ישנה למשל אפשרות לטיפול בקבוצה, הנחשב למומלץ בתחום הזה.
ברחובות קיים טיפול כזה במרכז הנמצא ברח' הרצל 125 פינת רח' בני משה, טל.: 08-9493331, 08-9493211
ובאשדוד: ברח' שבט בנימין 6, רובע י"ב, טל.: 08-8676646, 08-8676742.
אתה מתקשר ומבקש לקבוע לך פגישה עם אחד המטפלים.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלות
dany07/08/2010תודה
אני חושב שטיפול בקבוצה לא יתאים לי עקב חוסק הדיסקרטיות.
ובכלל היתי רוצה לבצע את המפגשים באופן פרטי ולא דרך הממסד (שירותי הרווחה) - שוב מפאט הדיסקרטיות.
האם הטיפול במרכזים הללו דיסקרטי?
האם המטפלים שעובדים במרכזים האלו מקבלים גם באופן פרטי?
האם את מטפלת מתאימה? האם ניתן לפנות אלייך?
האם פסיכולוגים פרטיים יכולים להתאים? כיצד אמצא מתאימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדני,
פנינה דובו07/08/2010כתבתי שקבוצה היא אפשרות. אין כוונה ואין אפשרות לכפות עליך משהו שאינך מעוניין בו. תוכל לקבל טיפול פרטני.
הדיסקרטיות היא כלל מחייב כל איש מקצוע טיפולי, כולל בשרותי הרווחה.
ההבדל העיקרי, להבנתי, בין מקום ציבורי לפרטי הוא שלמשרד הרווחה יש אחריות אדמיניסטרטיבית לגביך, מרגע שפנית לשרותיו. בעוד שכשאתה פונה למטפל פרטי הקשר מתחיל ונגמר בינך ובין המטפל. הטיפול אצלו מתמצה בטיפול הפסיכולוגי.
לעומת זאת לשרות הציבורי יש יותר אפשרויות וסמכויות, כאשר מדובר בהתערבויות מול רשויות נוספות (שיכון, משפטים, משטרה וכד'), מעבר לטיפול (הפסיכולוגי) עצמו.
מטפל במרכז יכול להיות גם מטפל פרטי, אך עליך לפנות אליו באופן פרטי, אם אינך רוצה לפנות לטיפול הציבורי. פרטים אודותי תוכל למצוא בראש הפורום.
אם אתה מחפש מטפל/ת פרטי דרך האינטרנט, ודא כי למטפל/ת יש הכשרה ונסיון בתחום אלימות במשפחה.
שוב, בהצלחה
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)