מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשתו של אבא הרביצה ליאני09/08/2010
שלום.
הילד שלי בן 3 הולך לאביו להסדרי ראייה מאז שהוא בן שנה בערך
האב התחתן ואני מכירה את אשתו, היא מאוד אינטרסנטית אבל עשתה עליי רושם של אישה נורמטיבית.
במשך השנתיים הללו הבן שלי התלונן 3 פעמיים שהרביצו לו
פעם ראשונה אמר על אבא שלו שתפס לו חזק את היד
פעם שניה אמר על אשתו שהרביצה לו והוא לא רוצה ללכת , היה בערך בן שנתיים
ולא היה לי ממש ברור מה קרה
לפני כשבועיים אחרי כמה פעמיים שסירב ללכת לאבא פתאום שאל אותי "אמא נכון לאמהות מותר להרביץ" זה מייד העלה לי נורה אדומה ושאלתי איזה אמא(קורא לאשתו של אבא אמא) והוא ענה בשמה וסיפר שנתנה לו מכה ביד ובטוסיק.
דיברתי עם האבא שבשיחה הראשונה הקשיב ובפעם השניה לפני שבא לקחת אותו התקשרתי שוב והוא אמרת לכי לרווחה, משטרה וכו , גם אני לא יודע מה קורה עם הבן שלי כשהוא אצלך , אני לא יודע מה את עושה איתו וכו'
לפני כשבועיים חזר מאביו אמר שאשתו של אבא אמרה שאם יספר הוא לא יבוא אליהם יותר
אני כותבת לך ומרגישה איום ונורא כבולה ולא יודעת מה לעשות
1. לא מוכנה שירימו יד על הבן שלי גם לא למטרה חינוכית (כאילו)
הבן שלי ילד רגיש מאוד שרגיל שמתייחסים אליו בכבוד היא פוגעת בילד ובחינוך ובערכים שאני
מאמינה בהם . הילד שלי גם חזק ולא מוכן שירביצו או יצעקו עליו הוא ישר תוקף חזרה
צועק , אומר שאמא תקרא למשטרה, שאסור להרביץ , הוא מאוד דעתן ואנטי ויודע מה מותר, מה טוב ומה לא טוב.
2. אם אני אפנה למשטרה (הלכתי ורק שאלתי שאלות) אז יזמינו את אשתו של האב לחקירה
זה עלול ליצור אצל האבא אנטי כלפי הבן שלו וכפי שהיא אמרה הבן שלי לא יבוא לשם יותר
ואז הוא עלול להפסיד גם סבתא, סבא , אחיינים ועוד
3. יתחילו האשמות והוא וודאי לא יחשוב פעמיים ויאשים אותי אלוהים יודע.
אני מפחדת לא כי יש לי ממה לחשוש אלא כי הבן שלי זה הדבר היקר ביותר בחיי
ואני רוצה שיהיו לו חיים טובים ושהוא לא יהיה באמצע ובמלחמה בין ההורים, מלחמה שלא ברור איך תסתיים וכנראה לא ממש טוב
מצד שני אני יושבת פה עכשיו, בני ישן ואני מרגישה כאב חד ועמוק שאני לא מספיק מגינה עליו
מה את מציעה לי לעשות במצב מסובך זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאם המודאגת
ד``ר מני מלכה09/08/2010שלום לך,
דאגתך אכן מוצדקת.
עם זאת הפחדים שלך בנוגע לתרחישים בעתיד מכניסים אותך למלכודת, את דואגת לו אבל לא רוצה לסבך את המצב.
לטעמי- מבחינה החוק אין לך הרבה ברירו. הילד שלך מפאת גילו נחשב לחסר ישע, וכעת הוא זקוק להגנה.
יחד עם זאת ברור שתלונה במשטרה לבד אין בה כדי לפתור את המורכבות של הסיטואציה. את בעצמך אומרת שישנם משקעים בינך ובין האבא של הילד ומבינה שהניסיון שלך להשאיר את הילד מחוץ לסכסוך עם האב, זה מהלך שנועד אף הוא להבטיח את הבריאות הנפשית של הילד.
לכן, כתחליף לצעדים נמהרים, הייתי מציע לך לזמן פגישת ייעוץ עם פקידת סעד באיזור מגורייך.
פקידת סעד הינה עובדת סוציאלית מטעם מחלקת הרווחה שתפקידה, מתוקף חוק, לטפל במקרים שבהם ישנם ילדים שזקוקים להגנה.
אני מציע לך להיפגש עם פקידת סעד לחוק ילדים ונוער (יש גם פקידת סעד לסדרי דין- המטפלת בין השאר במקרים שבהם ההורים מתגרשים וישנן מחלוקות בין ההורים סביב סוגות של משמורת, חינוך הילדים וכו').
בפגישה זו תקפידי לתאר את הדברים שמטרידים אותך כל כך. ובעיקר את הרצון שלך להגן על הילד אך לא לסבך את הסיטואציה כדי שהמצב לא יגיע לכדי הקצנה גדולה יותר (אני מאוד מסכים איתך בעניין זה). תפקידה של פקיד הסעד בין השאר לדעת לנהל את הסיטואציה הסבוכה הזו וליצור תהליך שישרת את צרכי הילד.
יכול להיות שבמסגרת בניית תוכנית מתאימה תשולב גם פקיד סעד לסדרי דין אשר פוגשת את הילדים וההורים ומנסה לגשר, ולמצוא הסדרים שישרתו אף הם את צורכי הילד.
ממליץ לך להיות עניינית ולהמשיך להקפיד שלא להפוך את הילד ל"כדור פינג-פונג" שנע בינך ובין בעלך. הגישה שלך חשובה. מוצא חן בעיני שאת לא מנסה להשתמש בילד כנגד הגרוש שלך ואת יודעת לעשות את ההפרדות הראויות.,
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)