מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא מכהאיילת09/08/2010
שלום קוראים לי איילת ואני בת 19 ויש לי אחיות בנות 17 ו-15. לאמא שלי יש בעיות נפשיות אשר גורמות לה להתנהג באלימות פיזית ומילולית כלפי הסובבים אותה. עד היום היא פנתה את כל הכעס שלה כלפי אבא שלי. והוא בחר שלא לדווח עליה מרצונו מחשש לפגוע את במשפחה. אולם המצב החמיר והיום היא הפנתה את האלימות שלה כלפי, נשכה אותי וסילקה אותי מהבית. היא מודעת לעובדה שהיא חולה אבל מסרבת לקחת את התרופות שלה כי היא חושבת שהיא תוכל להבריא לבד. ברצוני לדעת למי אני יכולה לפנות כדי לתת לה את העזרה שהיא זקוקה לה (גם אם זה בכוח) לפני שגם האחיות שלי ייפגעו ממנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיילת
ד``ר מני מלכה09/08/2010שלום לך.
מההיבט החוקי. בנוגע אלייך תוכלי לפנות למשטרה ולהגיש תלונה בגין אלימות.
בנודע לאחיותייך- הרי שהדבר דורש דיווח, הן למשטרה והן לפקידת סעד לחוק ילדים ונוער. שתי אחיותייך, בהיותן מתחת לגיל 18 נחשבות לחסרות ישע ועל כן זקוקות להגנה של החוק מפני התעללות ו\או הזנחה.
מההיבט החוקי והטיפולי- ברור שהסיטואציה מורכבת. בהסתמך על תיאורך נראה כי עזרה טיפולית (ולעיתים בשילוב רשויות החוק- כמו פקידת סעד) יכולה לעזור כאן. אם האלימות הינה חלק ממחלת נפש ייתכן שטיפול ראוי יכול להוביל לשינוי. אני מניח שפנייה לפקידת סעד תוכל להוביל לתהליך טיפולי שהוא "בצל החוק".
הייתי מציע לך לנסות ולהיפגש עם עובדת סוציאלית בבריאות הנפש באיזור מגורייך. אם אימך טופלה שם בעבר הרי שהיא אמורה להיות מוכרת. הייתי מנסה לבקש מהצוות הטיפולי שם להתגייס לטובת העניין- חלק מהמקצועיות של אנשי טיפול היא להבין את הסיטואציה שבה מצויה אימך ולפעול בהתאם. ישנם מקרים שבהם טיפול ל כל המשפחה גם יחד יכול לתרום מאוד- כדרך לחזק ולשפר את דפוסי התקשורת בניכם ולגרום לאימך לחוש פחות מאויימת. אני מניח שהחיים שלה ושלכם אינם קלים. במסגרת בריאות הנפש חברי המשפחה יכולים גם לקבל ייעוץ כיצד לפעול מול החולה עצמו.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך טלפון באזור רחובות
איילת09/08/2010אני צריכה מספרי טלפונים. מה אני האעשה אם היא לא תסכים ללכת מרצונה (כבר ניסינו פסיכולוג בעבר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד מוכה
דורון20/03/2016שמי הוא דורון אני בן 12 מכפר סבא אמא שלי לא מבינה אותי היא כל הזמן רוצה שאני אצא מהבית היא לא מבינה שאני אוהב להיות בבית מול הטלויזיה אז היא מכה אותי סטירות דחיפות צעקות בבית הספר מתעללים בי והיא לא יודעת היא כועסת שלא הגעתי הרבה פעמים השנה לבית ספר משהו יכול לתת לי עצה מה לעשות כדי להסביר לאמא שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיילת
ד``ר מני מלכה10/08/2010
תוכלי לפנות לרווחה ו\או בריאות הנפש- תבקשי שם ייעוץ בעניין זה
המחלק לשירותים חברתיים (רווחה)
08-9392620
מרפאה לבריאות הנפש ליד בי"ח קפלן
לתושבי סביבת רחובות
טל: 08-9441382
תחנה לבריאות הנפש רחובות
רח´ רמז, רחובות
לתושבי רחובות
טל: 08-9461893
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)