אמא מכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא מכה
    איילת
    09/08/2010

שלום קוראים לי איילת ואני בת 19 ויש לי אחיות בנות 17 ו-15. לאמא שלי יש בעיות נפשיות אשר גורמות לה להתנהג באלימות פיזית ומילולית כלפי הסובבים אותה. עד היום היא פנתה את כל הכעס שלה כלפי אבא שלי. והוא בחר שלא לדווח עליה מרצונו מחשש לפגוע את במשפחה. אולם המצב החמיר והיום היא הפנתה את האלימות שלה כלפי, נשכה אותי וסילקה אותי מהבית. היא מודעת לעובדה שהיא חולה אבל מסרבת לקחת את התרופות שלה כי היא חושבת שהיא תוכל להבריא לבד. ברצוני לדעת למי אני יכולה לפנות כדי לתת לה את העזרה שהיא זקוקה לה (גם אם זה בכוח) לפני שגם האחיות שלי ייפגעו ממנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא מכה

הוספת תגובה

• לאיילת

ד``ר מני מלכה
    09/08/2010

שלום לך.

מההיבט החוקי. בנוגע אלייך תוכלי לפנות למשטרה ולהגיש תלונה בגין אלימות.
    בנודע לאחיותייך- הרי שהדבר דורש דיווח, הן למשטרה והן לפקידת סעד לחוק ילדים ונוער. שתי אחיותייך, בהיותן מתחת לגיל 18 נחשבות לחסרות ישע ועל כן זקוקות להגנה של החוק מפני התעללות ו\או הזנחה.

מההיבט החוקי והטיפולי- ברור שהסיטואציה מורכבת. בהסתמך על תיאורך נראה כי עזרה טיפולית (ולעיתים בשילוב רשויות החוק- כמו פקידת סעד) יכולה לעזור כאן. אם האלימות הינה חלק ממחלת נפש ייתכן שטיפול ראוי יכול להוביל לשינוי. אני מניח שפנייה לפקידת סעד תוכל להוביל לתהליך טיפולי שהוא "בצל החוק".

הייתי מציע לך לנסות ולהיפגש עם עובדת סוציאלית בבריאות הנפש באיזור מגורייך. אם אימך טופלה שם בעבר הרי שהיא אמורה להיות מוכרת. הייתי מנסה לבקש מהצוות הטיפולי שם להתגייס לטובת העניין- חלק מהמקצועיות של אנשי טיפול היא להבין את הסיטואציה שבה מצויה אימך ולפעול בהתאם. ישנם מקרים שבהם טיפול ל כל המשפחה גם יחד יכול לתרום מאוד- כדרך לחזק ולשפר את דפוסי התקשורת בניכם ולגרום לאימך לחוש פחות מאויימת. אני מניח שהחיים שלה ושלכם אינם קלים. במסגרת בריאות הנפש חברי המשפחה יכולים גם לקבל ייעוץ כיצד לפעול מול החולה עצמו.

בהצלחה
    מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לך טלפון באזור רחובות

איילת
    09/08/2010

אני צריכה מספרי טלפונים. מה אני האעשה אם היא לא תסכים ללכת מרצונה (כבר ניסינו פסיכולוג בעבר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מוכה

דורון
    20/03/2016

שמי הוא דורון אני בן 12 מכפר סבא אמא שלי לא מבינה אותי היא כל הזמן רוצה שאני אצא מהבית היא לא מבינה שאני אוהב להיות בבית מול הטלויזיה אז היא מכה אותי סטירות דחיפות צעקות בבית הספר מתעללים בי והיא לא יודעת היא כועסת שלא הגעתי הרבה פעמים השנה לבית ספר משהו יכול לתת לי עצה מה לעשות כדי להסביר לאמא שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיילת

ד``ר מני מלכה
    10/08/2010

תוכלי לפנות לרווחה ו\או בריאות הנפש- תבקשי שם ייעוץ בעניין זה

המחלק לשירותים חברתיים (רווחה)

08-9392620

מרפאה לבריאות הנפש ליד בי"ח קפלן

לתושבי סביבת רחובות

טל: 08-9441382

תחנה לבריאות הנפש רחובות

רח´ רמז, רחובות

לתושבי רחובות

טל: 08-9461893

בהצלחה
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו