מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כועסת על עצמיסיון17/08/2010
הבת הקטנה שלי בת ארבע. מאז שנולדה התינוקת היא פשוט בלתי נסבלת. צורחת ומציקה. לא נותנת לי לטפל בה. אתמול לא השתלטתי על עצמי וסטרתי לה. עכשיו אני מרגישה רע מאד שעשיתי זאת . הילדה נעלבה, מעולם לא הכיתי אותה והיא לא מבינה מדוע. אני מרגישה שהיא מתרחקת ממני מאז. מה עושים? איבדתי שליטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיון יקרה,
פנינה דובו19/08/2010למרות שאינני בעד מכות בכלל, אני רוצה לציין כי אם זו המכה הראשונה בתוך ארבע שנים, זה לא טוב, אבל עדיין לא אסון. אני רואה את התסכול ואת ההרגשה הרעה שלך וצר לי עליך.
יחד עם זאת, אני שואלת מה יש בתינוקת/ילדה שלך שהופך אותה לכל כך קשה לטיפול. אני מנסה לומר בזהירות שאפשר לבדוק אם משהו מפריע לה. לעתים אנחנו לא יודעים איך לפרש התנהגות מסןיימת של ילדינו ורק מאוחר ולפעמים מאוחר מדי, מסתבר שמשהו כנראה הפריע להם והם היו זקוקים לעזרה מקצועית יותר. זה לא חייב להיות משהו ענק, אבל עצם ההבנה שהילד סובל ולא סתם מציק, מאפשרת לנו ומגייסת אותנו להתנהג אליו באופן שונה, לקבל אותו ולעזור לו.
ולא רק הילד/ה זקוק לעזרה במצב כזה, כי אם גם ההורה וזה בכלל לא בושה, להיפך! זה חכם וזה אמיץ מצידך לבקש עזרה.
בכל מקרה, נסי להסיר מעליך את רגשי האשמה, הם לא יעזרו. נסי לחבק את ילדתך כאילו אין אתמול ואל תתרגשי מדי אם היא מתרחקת. את תמצאי את הדרך איך לעזור לביתך לדעת (כמו שילדה בת ארבע יכולה) עד כמה את מצטערת שזה קרה ולהבטיח, קודם כל לעצמך, שזה לא יקרה יותר.
עד כמה שאני מבינה בעניין, כדאי שתתייעצי עם רופא המשפחה , כדי למצוא משהו שיעזור לביתך ולך. זה חשוב ונכון.
הרבה הצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)