מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר שליטהליה26/08/2010
אני בת 28 , קיבלתי הצעת נישואין מבן זוגי מזה 3 שנים..
שבהם עברנו המון, בן זוגי משתמש בסמים(כדורים ואבקות) מדי כמה חודשים, הוא איש עסקים מצליח בגיל שלי.אדם עם עבר משפחתי לא מוצלח. (אלימות בבית הורים גרושים וסביבה עברייינית שחי בתוכה. למרות זאת יצא המוצלח במשפחה )
אני הקשר הכי ארוך ורציני שהיה לו בחייו כי האחרות פשוט לא נישארו.
כייף לנו ביחד בחיי היומיום אך, כשישר מתחיל ויכוח ואני מעזה להתמודד מולו ואף עונה לו או מרימה את הקול מתוך התלהטות הריב כמו כל זוג ,הוא מתחיל להתרתח הוא מתחיל במסע גידופים והשפלות ואף יצא שהרים עלי יד יד כמה פעמים בשנים האלו ברמה שבפעם האחרונה ביקש ממני ללכת באמצע ויכוח שירגע לא הלכתי והוא הכה אותי ברמה כזו שהשאיר חבורות על גופי,
אני מרגישה תקועה בנפשי ברמה שאיני יודעת אם זו אשמתי ואני מביאה אותו לזה
אבי היה מכה אותי גם כשהייתי קטנה בחגורה,ואני לא יודעת אם זה טראומה שאולי נישארה בי ובגלל זה אני מסכימה לקבל את זה, הייתי רוצה לדעת מה לעשות ואיך להתמודד עם המצב, אני בחור שחור, כי הוא כל הזמן אומר שהוא ישתנה ושהוא אוהב אותי ורק אותי. ושאני אשתו .
אני בקונפליקט עם עצמי אםהוא איי פעם ישתנה באמת .לא רוצה שילדיי בעתיד יראו אותי מוכה ומושפלת. אני נואשת לתשובות!!!
ומבקשת עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליה
ד``ר מני מלכה26/08/2010שלום לך,
את מתארת מערכת זוגית אלימה!
יש בתיאור שלך "נורות אדומות" שנדלקות.
אתחיל מהסוף- המלצתי היא שתלכי לייעוץ במרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה באזיור מגורייך. אני מקווה שאחרי הייעוץ הראשוני תוכלי להתחיל שם בטיפול. גם אם זה אומר להקפיא לרגע את תוכנית החתונה רק כדי לברר לעצמך היכן את נמצאת, מתוך מה את פועלת, ואם אכן זה מה שאת רוצה.
אני סבור שאת צריכה ייעוץ וטיפול מפני שיש כאן כמה סימנים מדאיגים.
ראשית, ההתנהגות האלימה של בן זוגך.
להוסיף לכך את השימוש בסמים.
והחלק העיקרי- התגובות שלך לכך, תחושת האשמה שאת חשה והמחשבה שמחלחלת שאם רק תפעלי אחרת הוא ישתנה.
השערתי היא כי מדובר בדינאמיקה "קלאסית" של נשים מוכות- סוג של הקניית שליטה, "הבעיה בטח בי".
העוסקים בתחום של אלימות משוכנעים שלעולם התנהגות\רצונות של אדם אחד אינם יכולים לתת לגיטימציה לאלימות של אדם אחר. במילים פשוטות- מי שאחראי להתנהות האלימה הוא רק בן זוגך. זו צריכה להיות נקודת הפתיחה.
אני יכול לשרטט תרחיש מדומיין שבו את הולכת לטיפול ומטפלת בעצמך (בהיותך ילדה מוכה, בשאלה מדוע את מאשימה את עצמך, וכמובן נסיבות בחירת בבן הזוג הנוכחי) ובמקביל בן זוגך הולך לשיחות טיפוליות אף הוא (ולא "בשבילך" או כי את מכריחה אותו אלא משום שהוא מכיר בכך שיש לו בעיה). אחרי מהלכים שכאלה תוכלו גם להיפגש במסגרת ייעוץ זוגי ולשוחח מחדש על התוכנית להתחתן. אנ ימקווה שיהיה לך את הכוחות למלא את חלקך בתרחיש שכזה ולפנות לייעוץ. נשים רבות מעדיפות להכניס את הסוגיות הללו למגירה ואז הן מגיעות לטיפול אחרי שנים רבות של אלימות, עם ילדים ועם דילמות קשות ואחרי שנים של סבל.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתברחי ממנו כמו מאש- זה רק יחמיר
גלי18/11/2010עברתי את זה בעצמי. ברגע שתינשאי לו את תהיי אישתו, רכושו, ואז כבר לא יהיו לו גבולות כי הוא ירגיש שהוא יכול לעשות לך הכללללללל, כי את הרי ידעת עם מי את מתחתנת לפני הנישואין. תברחי ממנו כמאש, אל תתני לו לגרום לך להרגיש תלות רגשית בו, עם כמה שהוא אוהב אותך, האהבה הזו יכולה גם בסוף להרוג אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיתחתני
דני14/12/2010אם את מסכימה להתעללות שלו אז תיתחתני איתו ומהר ככה למכות שאת מקבלת יהיה אישור רשמי מהרבנות...בעוד כמה שנים טובות ברור שתתעוררי אבל יהיה מאוחר,לכי לישון בנתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)