אם לא אשתוק הוא יעזוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אם לא אשתוק הוא יעזוב
    ס
    16/11/2007

בעלי רוצה שאהיה כמו סמרטוט. אסור לי לדבר. אסור לי להגיב. אסור לי להגיד מה כואב לי ומה פוגע בי. אסור לי להתווכח איתו. אסור לי להגיד לו שהוא טועה לפעמים. אסור לי להביע דעה משלי ולסתור את דעתיו כי מה שלא יהיה הוא תמיד צודק. ואני תמיד אשמה בכל. ובגללי כל הדברים הרעים קורים ואם לא הייתי מדברת ומקשיבה לכל מה שהוא אומר הכל היה יותר טוב.
    אני הסמרטוט הרובוט שהייתי נחשבת לחכמה עד שבעלי עשה אותי טפשה ודפוקה בראש. עד שלפעמים אני מאמינה לו שהוא צודק ואני סתם דפוקה שהרסתי לו את החיים . ובכלל הוא עושה לי טובה כל יום שהוא נשאר איתי והילדים. עושה לי טובה גדולה מאוד שהוא חזר אחרי שהוא כבר ארז הכל ועזב את הבית. את הילדה שהוא הבטיח לי הוא יעשה עם אישה אחרת הוא אמר..ואני בכיתי והתחננתי בקשתי שיחזור . הבטחתי שלא אדבר. לא אתוכח . אהיה סמרטוט.
    הוא חזר ואמר שאני אישה רעה. שהוא מרגיש שהוא חי כמו בגהנום. ואיך הוא ככ נפל? אם הוא ישאר איתי הוא יקבל התקפת לב. כי אני ככ רעה וטפשה .
    ולכן אני צריכה לשתוק!!!!!
    היום אמרתי לו שתמיד הוא אומר שאני צריכה לבשל כל יום ארוחת ערב. אבל בסוף הוא לא אוכל. או כשהוא אוכל הוא נותן לי להרגיש שהוא עושה לי טובה.
    אמרתי לו שזה פוגע בי. שאני עובדת קשה לקנות לבשל לשטוף את כל הכלים ..ובסוף להתחנן שיבוא לאכול
    אבל שכחתי שאסור לי לדבר אסור לי להגיד מה כואב ומציק לי. כי הוא ישר התנפל עלי ואמר שהרסתי לו את התאבון ועכשיו הוא לא יאכל בכלל וילך לישון רעב. אחרי יום קשה בעבודה.
    וזה הכל אשמתי!!!
    למה דברתי ? אסור לי לדבר !
    עכשיו הוא שוב כועס מאוד . ומחר זה יום חפש שלו. מה שאומר שיהיה לי יום רע ומגעיל והוא יתיחס אלי כמו זבל. עד שאני אזכור איזה טעות עשיתי שאמרתי לו שאני נפגעת ..איך העזתי? איך? להגיד משהו שלא מוצא חן בעינין?
    עכשיו ,הוא אומר הרסתי הכל. אם לא הייתי מדברת שום דבר לא היה קורה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אם לא אשתוק הוא יעזוב

הוספת תגובה

• אישה יקרה

רחל
    18/11/2007

אישה יקרה!

למה את נשארת?
    ועוד יותר, למה את לא נותנת לו ללכת? שילך, תחליפי את המנעול, תגשי לסיוע משפטי לאזרח, הוא חייב במזונותייך ובמזונות ילדייך!! שילך!! את בעצמך כותבת שהיית נחשבת לחכמה, אז קדימה!! תפסי אומץ, את יכולה להצליח לבד, את לא סמרטוט, את אישה חזקה ומוכשרת, אחרי שתתגברי, את תמצאי משהו אחר וראוי.
    את כותבת כמו משהי שיש לה הרבה מה להציע, תמצאי עבודה, תמצאי אושר בלבד עם ילדייך, אל תפחדי, אם הוא יהפוך אלים, תפני למשטרה.
    הוא לא אוהב אותך ואת בטח שלא אותו, אל תחשבי שאם הוא היה נשוי לאחרת המצב היה שונה, הוא פשוט אדם חסר שידרה שרק על ידי דיכוי אחר מרגיש חי, את לא צריכה את זה.
    ותאמיני לי להיפטר ממנו לא יהיה קל, למרות שהוא מצהיר שהוא רוצה לעזוב, הוא ידבק אליך כמו עלוקה, ואת תהיה חזקה.

יישר כוח
    קדימה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחל

ס
    18/11/2007

תודה על העזרה רחל
    הבעיה שילדי עדיין לא בגיל של בית ספר או גן. הם עדיין צריכים אותי בבית איתם.
    ובתור המפרנס היחיד אנו די תלויים בו. הוא גם מתפקד די טוב בתור אבא (אם נוציא מהכלל את ההשפלות והצעקות שלו עלי שהם נמצאים בסביבה ורואים ומרגישים הכל.)
    איך את כ"כ בטוחה שאם אתן לו ללכת הוא יחזור?
    הייתי רוצה לנסות את זה לפחות. להראות לו שאני לא צריכה ותלויה בו ואם הוא רוצה ללכת הדלת פתוחה..
    כמובן שאנני אוהבת אותו יותר . אבל גם לא שונאת אותו עדיין. אני בטוחה ויודעת שאם הייתי רווקה מזמן לא הייתי נשארת איתו. עם היריקה הראשונה שלו על פני. עם ההשפלה הראשונה . המכה הראשונה (כן הוא אלים פיזית אבל לעיתים רחוקות מאוד. אחת לשנה אולי)
    הייתי אורזת את חפצי ועוזבת.
    אבל אני לא חושבת שילדי צריכים לשלם את המחיר של הטעות שלי. אני בחרתי בו למרות שכולם הזהירו אותי מפניו טענו שאנחנו לא מתאימים לא בגיל ולא באופי . אבל הייתי מאוהבת ומסונוורת
    וחוץ מזה לא הכל שחור. יש גם טוב בן כל הרע הזה . וזה מה שמבלבל!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חמודה לדעתי את נהנית מהמצב הזה

שני
    20/11/2007

עושה רושם שאת קצת מזוכיסטית ודי נהנית מההשפלות הללו.
    אם היית סובלת היית עפה משם מזמןןןןןןן ולא מחפשת תירוצים ועושה רציונליזציה למה קשה להיפרד ממנו ואולי יהיה קשה מבחינה כלכלית ועוד שלל תירוצים.
    מצטערת - הייתי חייבת לעמת אותך עם המציאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהה!!

ס
    21/11/2007

אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו!
    כבר אמרו את זה גדולים וחכמים ממך וממני..
    אז בבקשה נא לא לקפוץ ישר להסקת מסקנות.זה לא מועיל רק מקלקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אגיע למצב שגבר יתנהג אלי כך

לילי
    21/11/2007

פחחחחחח. אין סיכוי מותק. הוא יהיה מסכן לפני שאני אסבול ככה כמוך. אם את לא חסה על עצמך לפחות תרחמי על הילדים האומללים. תתעוררי כבר.

מכירה את השיר של אביב גפן: שיר הסמרטוטים? או השיר של רבקה זוהר: "הוא אמר אם תלכי אחרי לא שמלה תלבשי ולא משי"..גם מתאים למצבך. צאי מהמסכנות הזאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות פסיכולוגית

פרופ' צבי איזיקוביץ
    21/11/2007

אני מקווה שאת יודעת כי גם אם הוא לא אלים פיזית כלפייך, הוא מתעלל בך.
    את אומרת שאת נשארת בשביל הילדים - טוב שתדעי כי חשיפה של ילדים לאלימות גרועה יותר מאשר אם היו סופגים אלימות בעצמם. לכן, לילדים רק תרמי נזק אם תשארי. מבלי לרצות לגרום לך רגשי אשם יותר ממה שיש לך (יש לך מספיק ויותר), אני ממליץ לך לשקול באופן אנטליגנטי, שהרי את יכולה לעשות זאת, מה את מרוויחה ומה את מפסידה אם את עוזבת. על פניו נראה שמלהשאר את מפסידה יותר, ובטח ובטח שהילדים מפסידים ונפגעים. אל תאמיני כשאומרים לך שהילדים לא מבינים מה קורה, הם סופגים את האוירה וזו מרעילה את נפשם. הטרור המשפחתי הורס כל חלקה טובה בהם. לבסוף, הענין הוא לא דיכוטומי - לעזוב או לא לעזוב, יש כל מיני תחנות ביניים, שיכולות לתרום לשינוי מאזן הכוחות בינכם. למשל, אם את היית יוצאת לעבודה למרות שיש לך ילדים קטנים, כמו אלפי נשים אחרות, התלות שלך בו היתה יורדת, והתחושה שלו שהוא שולט בך עם הכסף שלו היתה מתמתנת. לכן אני מציע שתקבלי עזרה מקצועית, ותגשי לאחת מהתחנות לטיפול באלימות במשפחה באזור מגורייך. יש שם אנשי מקצוע מצוינים שידעו להנחות אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה של הילדים לאלימות

שני
    21/07/2008

גרועה יותר מאשר אם היו סופגים אלימות בעצמם? אתה מוכן להסביר למה התכוונת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהי שאכפת לה

נועה
    22/11/2007

בעוד כמה שנים את תמצאי את עצמך במצב רע מאד אם תמשיכי כך, עיזבי אותו כל עוד יש לך כוח, יש מאות אנשים, פורומים ואירגונים שישמחו לעזור לך.
    אמנם זה מאד קשה, יש תלות בלתי רגילה וכל הביטחון מעורער, אבל את חייבת להבין שאלו החיים שלך.
    האם את מוכנה להמשיך כך לנצח? האם את מוכנה להמשיך לסבול?
    מדוע? למה זה מגיע לך?
    צאי מהקורבנות. הביטי לאופק וראי דרך חדשה. לכי עם הפחד. את תעצרי בגללו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו