מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 19 אלים כלפי הוריושושי12/09/2010
שלום
לפני מספר חודשים גילינו כי אחי בן ה-19 סובל מחרדות נפשיות, מאז הוא מטופל בכדורים ונפגש עם יועצת.
לאחרונה, כנראה כתוצאה מכך שהוא התחיל לדבר על כל הבעיות שיש לו ולהציף הכל, הוא הפך להיות אלים, בעיקר כלפי אמא שלי שאותה הוא מאשים בכל הבעיות שיש לו.
הוא סובל מפחדים וחרדות, הוא ביטל את הגיוס שלו לצבא בגלל זה והחל לקחת כדורים עם מרשם מפסיכיאטר.
יש לו כעסים רבים אל אמא שלי והוא מוציא אותם באלימות מילולית, בשני מקרים שקרו לאחרונה הוא תקף אותה גם פיסית.
אבי נכה וגר איתם בבית אך אינו מסוגל לעזור, ואחי השני ואני גרים רחוק מהבית, שיחות שלנו איתו לא ממש מועילות ואנחנו מאוד מודאגים.
הוא ילד לא פעיל, כל חייו מנוהלים במחשב, הוא ישן עד מאוחר, מתעורר 10 דקות לפני שהוא צריל לעבודה, עובד באיזה חנות 4 שעות וחוזר להסגר בחדרו כל הלילה.
אימי מפוחדת מאוד, היא לא יודעת איך להתמודד עם הבעיה אז היא צועקת עליו בחזרה (אין עם מי לדבר היא לא מבינה שזו לא הדרך) הוא מקלל ומאיים להתעלל בה, אני חייבת לציין כי שום מרות כבר לא עובדת עליו, הוא לא מפחד מאף אחד.
אנחנו פונים לפסיכיאטר לבדוק אולי התרופות לא מתאימות לו ואנחנו מדווחים על כך ליועצת שלו. אין בידי משפחתי יכולת כלכלית להיעזר באנשים פרטיים, מהרווחה כבר אמרו לאמא שלי שהוא לא זכאי ואין אפשרות לעזור.
אנו חוששים להזמין משטרה שמא זה יחריף את המצב והוא יפעל באלימות יותר קשה.
מה עוד ביכולתנו לעשות? למי ניתן לפנות לעזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שושי,
פנינה דובו14/09/2010מדבריך אני מבינה כי אחיך מטופל כבר, כנראה במסגרת שרותי בריאות הנפש. דרך שרותי בריאות הנפש (כלומר על ידי הרופא המטפל שם) ניתן לערב עו"ס, לבדוק אפשרות לסיוע דרך הביטוח הלאומי, זכאות לסל שיקום ואפילו דיור מוגן.
לכן כדאי לפנות לגורם המטפל (היועצת או הפסיכיאטר) ולראות מה נעשה או ניתן לעשות בנדון, בעיקר כדי למצוא לו מסגרת מתאימה לאחיך, אם איננו יכול להשאר בבית.
מעבר לכך, במידה ואחיך נעשה אלים ומסוכן, יתכן ואין מנוס מלפנות למשטרה ולהפעיל את החוק. יתכן כי מהלך כזה עשוי אף לזרז הליכים כלשהם לטובת הטיפול באחיך.
אפשרות נוספת היא לבקש צו הגנה בבית המשפט לענייני משפחה, שם יכול השופט להרחיק את אחיך האלים מהבית (גם ללא תלונה במשטרה) או להורות על הפסקת האלימות בכל דרך שימצא לנכון, כולל פנייה לפקידת סעד (עו"ס מטעם הרווחה).
בשני המקרים האחרונים עלול אחיך להיות מורחק מהבית ורצוי לחשוב היכן יוכל להמצא, לפחות לתקופה בה הוא מורחק (זה יכול להיות קרוב משפחה, מכר, או חבר טוב).
אני חייבת להסתייג ולומר כי אין בידינו מידע מדוייק על מצבו הנפשי של אחיך וחשוב להתייעץ על כל אחד מהמהלכים עם הגורם המטפל באחיך, כדי למנוע תגובה קיצונית ומסוכנת. עם זאת עליכם לדאוג לשלום הנמצאים בבית ולפעול להגנתם, כי גם כאן קיים סיכון, כמשתמע מדבריך.
ובינתיים, עם כל הקושי, נראה שאת ואחיך מכירים בתפקיד שמוטל עליכם להתערב ולעזור, ויש לברך על כך.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)