מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות מילוליתורדית14/09/2010
שלום אני רוצה להביא בפניכם מערכת יחסים שאינה לרוחי ואני מבקשת את עזרתכם והכוונתכם איך לטפל בתופעה.
יש לי בן בגיל ההתבגרות שלאחרונה פרק כל עול יוצא עד מאוחר מעשן בעלי החליט לקחת את העניינים לידיים ואיך שאומרים לתפוס אותו קצר אני בדעה שזה נכון מאחר וצריך להציב גבולות אך לצערי הדבר נעשה בקללות והדבר אינו חינוכי וקשה לי לשמוע אותו מדבר כך מחד ומאידך כאשר הוא מדבר אתו (מקלל) לא נכון להעיר באותו מעמד כי אז הוא מתלהם וגם כלפי נוקט באותה שפה. הילד מאז שבעלי נכנס לתמונה אכן התמתן אך הוא מאוד כועס על אביו וציין שהוא שונא אותו על כך שהוא כל הזמן מקלל אבקש הכוונה מה עלי לעשות ואיך לנהוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורדית
ד``ר מני מלכה16/09/2010ורדית שלום
מדובר במצב שכיח שפוקד משפחות רבות. יש לכם בן מתבגר וכעת אתם הופכים ל"משפחה מתבגרת". נערים מתבגרים מנסים להשלים את המשימה שלהם והיא גיבוש זהות עצמית ועצמאית. כדי לעשות זאת הם מנסים לשנות את חוקי המשחק. מה שהתאים לעבר (כשבנך היה ילד והקשיב להורים- אני מניח) כבר לא מתאים - הוא מנסה למצוא לעמו דרך משל עצמו.
הדאגה שלכם אכן מוצדקת- אין זה אומר שכעת הוא יכול לעשות כל מה שהוא רוצה-
אתם דואגים ומנסים להציב גבולות- שהיטה של הצבת גבול באמצעות התנהגות אלימה היא פחות טובה. זה עלול לשדר לבן שלכם שהוא מפחיד אתכם ושאתם לא יודעים מה לעשות איתו (ואולי הוא לא יודע מה לעשות עם עצמו).
מומץ להישאר תקיפים (אך לא לימים) אך עם זאת לנסות לשוחח איתו ולהבין גם את צרכיו. אין זה אומר שהוא יכול לעשות הכל, אבל ייתכן והוא יכול לעשות כיום דברים שלא היו מקובלים בעבר.
לפעמים מומלץ לפנות לאיש מקצוע לקבל ייעוץ ולשיפור דרכי התקשורת.
בנוסף אוכל להמליץ לכם על הספר "הורים טובים מידי" מאת שולמית בלנק ואורלי שבתאי פוקס. ועל הספר התנגדות לא אלימה של חיים עומר והספר הורים כמנהיגים מאת חיים עמית.
קריאה בספרים תוכל אף לספק לכם ידע והבנה בנוגע למה שאתם עוברים.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)